به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی به مناسبت سالگرد انتخابات ریاست جمهوری بیانیهای صادر کرد و گفت: بیثباتی اقتصادی و رشد کمرشکن قیمتها، فشارهای مضاعفی را بر مردم وارد آورده است.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
ملت شریف و عزیز ایران! دانشگاهیان فرهیخته و انقلابی.
یکسال از انتخاب رئیس دولت سیزدهم میگذرد و اینک ایران سرافراز بیش از هر زمان دیگر نیازمند حضور مردم و مشارکت همگانی برای پیشرفت و آبادانی است؛ چراکه هنوز رسوبات بسیاری از کمکاریها و بیتدبیریها در مسیر پیشرفت کشور وجود دارد و موانع بسیاری در ساختارها و شاکله مدیریتها به چشم میآید.
درخواستهای مکرر رئیسجمهور محترم بر کنار گذاشتن بانیان وضع موجود و تأکید بر تحولآفرینی، گویای این مطلب است که هنوز تا رسیدن به ساختارهای صحیح مدیریتی و اصلاح جاماندگیها، راه و تلاش بسیاری باقیمانده است. رئیس دولت سیزدهم مجموعه حاضر را دولت حل مسئله میداند و از مسئولان میخواهد با کار تحولی وسط میدان باشند تا ریشه فساد خشکیده و مشکلات برطرف شود. ایشان تأکید دارند مدیران خسته باید به حاشیه رانده شده و مدیران کارآمد تحولخواه تحولآفرین در نقاط حساس بهکارگرفته شوند.
اما نگاهی به روندهای پیچیده موجود نشان میدهد بایستی در ساختارها، تلاشها و برنامههای دولت، تحولات بیشتری پدیدار شود؛ چراکه در یکسال گذشته، در ابعاد جهانی و در سطح تحولات بینالملل، دگرگونیها و عدم قطعیتهای فراوانی حادث شده است؛ از جنگ روسیه و اوکراین گرفته تا مسائل افغانستان و نیز فراز و فرود در مذاکرات هستهای که با بدعهدیها و زیادهخواهیهای آمریکایی در آستانه فروپاشی کامل برجام قرار گرفته است.
از سوی دیگر در فضای داخلی کشور نیز اصلیترین مسئله قابلتوجه که در صدر دغدغهها قرار دارد مسائل بغرنج اقتصادی است؛ بهنحویکه بیثباتی اقتصادی و رشد کمرشکن قیمتها، فشارهای مضاعفی را بر مردم وارد آورده است. گرچه بخشی از التهابات موجود پس از جراحی اقتصادی دولت درباره حذف ارز ترجیحی، قابل پیشبینی بود، اما انتظار میرود زمامداران اقتصادی با برنامههای روشنتر و با نگاه عملیاتی نسبت به درمان عواقب و پیامدهای تصمیمات گام بردارند.
قطعا توفیقات رئیسجمهور و دولت ایشان در بسیاری از حوزهها شایسته تقدیر و حمایت است، اما باید توجه داشت مردم هنوز منتظر تحقق کامل شعارهای شخص رئیسجمهور و تیم برنامهریز ایشان در رقابتهای انتخاباتی هستند.
اینک فرصت خوبی است که یکبار عملکرد دولت با نگاه علمی و صدالبته منصفانه بررسی و تحلیل شود و ضمن تأیید و تشویق تکاپوی شبانهروزی و ابتکارات ارزشمند دولت، تنگناها و توقفگاهها معلوم و برای آن اقدامات عاجل صورت پذیرد؛ مواردی نظیر حفظ ارزش پول ملی، کاهش تورم لجامگسیخته، طرح جهش مسکن و ساخت مسکن محرومان، تسریع در تسهیلات بانکی و حذف ضامنهای بیمورد، توسعه و پیشرفت در استانهای محروم و کمبرخوردار، ازجمله مسائل پیش روست که باید برای آن تدبیر مجدد شود.
اما شایان ذکر است که در نگاهی اجمالی به پرونده عملکرد یکساله دولت به نظر میآید در برخی محورهای کاری پیشرفتهای چشمگیر و واضحی رخ داده است:
- توسعه روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه بهنحویکه در طول دو ماه گذشته تهران به کانون مذاکرات منطقهای بدل شده است.
- تقویت روابط دیپلماتیک با رویکردهای اقتصادی بهنحویکه تبادلات تجاری ایران و کشورهای همسایه را در طول مدت کوتاهی دهها درصد رشد داده است.
- مقابله با تحریمها و افزایش فروش نفت و ترمیم وضعیت ارزی خزانه در حالی که دولتمردان سابق اصرار داشتند به خاطر تحریمها هیچ کاری داخل کشور قابل انجام نیست.
- پرداخت بدهیهای سنگین جامانده از دولت قبل و مقابله حداکثری با کسری بودجه و پرهیز از پولآفرینی بیپشتوانه توسط بانک مرکزی
- کنترل و مهار بیماری کرونا و رسیدن به روزهای بدون فوتی در کشور
- حرکت به سمت دولت الکترونیک و اصلاح و تسریع مجوزها و مانعزدایی از امر تولید
- سفرهای استانی و ملاقات چهره به چهره مسئولان ارشد با مردم و استماع مشکلات آنان.
اما در کنار این همه توفیقات هنوز مسائل بسیاری است که باید برای آن چارهجویی کرده و درحالیکه سرمایه اجتماعی دولت ارتقاء یافته و به خاطر رویکرد مردمی رئیس جمهور، اعتماد و امید فراوانی نزد آحاد جامعه پدید آمده است باید از فرصت طلایی پیشرو برای یک جهش تحولی و گام برداشتن در مسیر الگوی تمدن نوین ایرانی اسلامی استفاده شود.
در این رابطه و با شروع زمزمههایی مبنی بر ترمیم کابینه و به دنبال استعفای اولین وزیر، بهنظر میرسد بایستی افرادی با برنامه منسجم، مسلط، توانمند و مناسب برای شرایط ویژه کنونی، در سطح وزیران و مدیران ارشد بهکارگیری شوند که با انقلابیگری عالمانه، آمادگی تحول در دستگاههای مرتبط را داشته باشند. در این خصوص مشورت با اهل علم و استفاده از ظرفیتهای نخبگان بایستی در متن دولت، نهادینه شده و به یک اصل جدی بدل شود. همزمان با فعالسازی دانشگاههای کشور و مراکز پژوهشی با اولویتدهی به مسائل جدی پیشرو و با رویکرد تولید اشتغالآفرین و دانشبنیان، باید در نهادهای قانونگذار و وزارتخانههای مرتبط در دستور کار قرار گیرد.
در پایان «مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی» ضمن حمایت کامل از رئیسجمهور محترم و اعلام وفاداری به آرمانهای بلند انقلاب اسلامی ایران، اعلام آمادگی میکند با تمام توان کارشناسی و علمی خود که با شبکهسازی میان اساتید نخبه و انقلابی دانشگاههای کشور به دست آمده است در مسیر حل مسائل و ارائه طرحهای راهبردی و راهگشا وارد میدان شده و به مسئولیت تاریخی خود عمل نماید.
به روان پاک و مطهر امام عظیمالشان و ارواح طیبه شهدا، درود میفرستیم و با الهام از بشارتهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) اعلام میداریم به تحقق آیات الهی درباره مجاهدتهای علمی و عملی امیدواریم و از خداوند بلندمرتبه میخواهیم وعده خود درباره جهادگران را در حق ما اجابت فرماید؛ «أَلا إِنَّ نَصرَ اللَّه قَریب».
دانشگاهیان انقلاب اسلامی
تیر ۱۴۰۱