به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز سه شنبه مورخ ۲۱ تیرماه مراسم افتتاحیه مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی در محل وزارت اقتصاد و امور دارایی برگزار شد که در ابتدای آن محمد جواد توکلی؛ رئیس پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه مدرسه تابستانه سیاست گذاری اقتصادی به ابتکار وزیر اقتصادی برگزار میشود و سه هدف عمده را دنبال میکند، گفت: میخواهیم رابطه بین وزارتخانه و دانشگاه گسترش یابد. هدف دوم کمک به تولید دانش سیاست گذاری اقتصادی است و میخواهیم یک رشته سیاست گذاری اقتصادی را در دوره ارشد و دکترا ایجاد کنیم. هدف سوم این است که باید به حل مسائل اقتصادی کشور با کمک نیروهای نخبه و جوان بپردازیم.
وی افزود: کارکرد این مدرسه تربیت نیروی مورد نیاز برای وزارت خانه نیز است. ما همه امکانات پژوهشکده را بسیج کردیم تا به صورت فشرده کار کنیم و شورای علمی مدرسه تابستانه در بحث طرحی دوره و فرایند اجرایی پیگیری شده است. استقبال خوبی از این دوره شد و بالا ۸۰۰ نفر از سراسر ایران ثبت نام کردند و بیش از ۱۲۴ دانشکده ثبت نام کردند و ۱۰۰ نفر انتخاب شدند و از ۴۱ دانشکده نماینده داریم و از همه جای ایران در این دانشکده حضور دارند و ترکیبی از دانشجویان دکتری و ارشد را داریم و ۵۵ درصد از افراد حاضر، دانشجویان ارشد هستند. مرحله اول مرحله آموزش عمومی و تخصصی در این مدرسه است، یک دوره تخصصی هم در ۵ محور مهم بانک، گمرک، تجارت خارجی و…. است.
توکلی در پایان سخنان خود ادامه داد: مرحله دوم بعد از گذراندن موفقیت آمیز مرحله اول، مرحله کارورزی است که افراد در بخشهای مختلف وزارتخانه میروند و مرحله بعدی، تدوین طرحنامههای پژوهشی است و بنا داریم یک دوره تداومی هم داشته باشیم و به دنبال تعامل با دانشگاهها هستیم. بعد از برگزاری این مدرسه میخواهیم استخراج نظام جامعه مسائل وزارت اقتصاد شکل بگیرد و به دنبال تولید محتوای علمی هستیم. بهدنبال راه اندازی مرکز نوآوری در سیاست گذاری اقتصادی هستیم. باید به سمت کار کردن در بحث اصلاحات ساختاری برویم.
در ادامه این مراسم، سیداحسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه اگر دانش به کار بسته شود ثمرات خودش را نشان میدهد، اظهار داشت: ما در اقتصاد ایران با شکاف میان نظام سیاست گذاری و نظام آموزش درگیر هستیم، ۴ سال پیش بود که پس از خاتمه بحران ۲۰۰۸ اقتصادی در اروپا، همایشی در دانشکده اقتصاد دانشکاه علامه برگزار شد، مقالهای ارائه دادم که پس از بحران ۲۰۰۸ چه تغییری در سرفصلهای دانشکدههای اقتصاد دنیا ایجاد شد.
وزیر اقتصاد افزود: ما در اقتصاد ایران به جهت پیوند سرفصلهای آموزش خودمان بسیار ضعیف هستیم و نظام آموزش کشور ما مشغول موضوعاتی است که کاربست دقیقی با سیاست گذاری اقتصادی ندارد. یکی ار ابزارهایی که میتواند این شکاف بین نظام سیاست گذاری مستقل را کاهش دهد، استفاده از ابزارهایی مثل دورههای کارآموزی است که در دنیا نیز تجربه شده است. با این نگاه از مدتها پیش خواسته بودم که روی این ایده کار کنند تا بتوانیم اولین مدرسه تابستانی سیاست گذاری اقتصادی را برگزار کنیم. ما دانشگاهها را میخواهیم برای اینکه کمک کنند برای تربیت نیروی انسانی؛ و باید به طلاق میان سیاست گذاری و نظام پژوهش خاتمه داد تا دستگاههای اجرایی بدانند که باید متکی به اساتید حوزه مورد نظر، تصمیم خود را بگیرند.
خاندوزی با اشاره به اینکه ما در حوزه علوم اجتماعی و اقتصاد به مسئله تحقیق و بررسی توجه نمیکنیم، بیان کرد: باید بدانیم بخش زیادی از اضافه برداشت روزانه بانکهای کشور به چند موسسه و بانک محدود میشود.
وزیر اقتصاد در پایان سخنان خود گفت: در جلسه تسهیل صدور مجوزها، گزارشات نشان میدهد مسیر خوبی برای تسهیل صدور مجوز در نظر گرفته شده است، اما در اجرا مشکل داریم و دستگاهها در مسیر گذشته خود عمل میکنند. باید یک تمرکز نظارتی انجام دهیم تا یک فعال اقتصادی احساس کند که صدور مجوز برایش تسهیل شده است. در قانون بودجه ۱۴۰۱ دولت مکلف است ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از سهام دولت را به خاطر بدهیها به فروش برساند و ما مخالف این مسئله هستیم که این مقدار سهام به افرادی داده شود که صلاحیت اداره کردن را نداشته باشد. اعضای هیئت عالی واگذاری با مسئله رد دیون مخالفند و نه تنها در امسال، در سال گذشته ۹۰ هزار میلیارد تومان همچین تکلیفی را داشته است.