به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «انس حقانی»، از رهبران ارشد طالبان در گفتوگویی با انتقاد از حضور ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان، اظهار داشت که این کشور به نام حقوق بشر به افغانستان حمله کرد، اگرچه مدافعان اصلی حقوق بشر مسلمانان هستند و حمایت از حقوق بشر جزء مهمی از اسلام است.
وی افزود: شرع ما نه تنها برای انسانها بلکه برای حیوانات نیز حقوق تعیین کرده است.
این رهبر ارشد طالبان در ادامه گفت: دولت فعلی مشکلاتی دارد، اما دلیل اصلی خروج افغانها از کشور، وضعیت بد اقتصادی است که توسط آمریکا و جامعه جهانی ایجاد شده است.
حقانی تاکید کرد: آمریکا با تحریم تمام افغانها را مجازات میکنند.
انس حقانی پیش از این در گفتگو با مجله اشپیگل آلمان گفته بود که آنچه که به عنوان شبکه حقانی کشورهای غربی درباره آن صحبت میکنند، وجود خارجی ندارد و تبلیغ منفی از سوی دشمنان است.
این عضو ارشد طالبان در خصوص حملات شبکه حقانی در افغانستان نیز گفت: «بسیاری از حملاتی که طی سالهای گذشته انجام شده ربطی به خانواده من ندارد، طالبان آنموقع در جنگ بود و این مسلم است که در جنگ حملاتی علیه دو طرف صورت میگیرد، اما من شخصا در هیچ جنگی حضور نیافتم.» (بیشتر بخوانید).
این سخنان در شرایطی است که به دلیل تحریم آمریکا کشورها نمیتوانند به مردم زلزله زده کمک کنند.
در این راستا، «سراج الدین حقانی»، وزیر کشور دولت موقت طالبان ضمن انتقاد از عملکرد آمریکا در نحوه کمکرسانی به زلزلهدگان افغانستان انتقاد کرده بود.
وی گفته بود که بسیاری از کشورها به دلیل تحریمهای آمریکا نمیتوانند برای افغانستان کمک ارسال کنند.
انسداد ذخایر ارزی افغانستان از سوی آمریکا
از سوی دیگر در حالی آمریکا مدعی حقوق بشر است که پس از به قدرت رسیدن طالبان و با وجود مشکلات بسیار اقتصادی ۹ میلیارد دلار از ذخایر ارزی افغانستان را مسدود کرده است.
اما به رغم اعتراضات فراوان درباره انسداد ذخایر افغانستان، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا سرانجام دستور بلوکه شدن ۷ میلیارد دلار از داراییهای افغانستان را صادر کرد و دستور داد که این اموال بلوکه شده میان قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر و کمکهای بشردوستانه به افغانستان تبدیل شود.
ویرانی دستاورد ۲۰ سال حضور آمریکا در افغانستان
در حالی که مقامات ارشد آمریکا اعلام کردند که برای مبارزه با تروریسم و رشد دمکراسی در افغانستان به این کشور حمله کردند، بازرسی ویژه آمریکا در امور افغانستان اخیرا گفته است که طی ۲۰ سال گذشته هزینه هنگفتی در افغانستان از سوی آمریکا انجام گرفت، اما نتیجه آن این بوده که از هر ۳ افغان یک نفر در آستانه قحطی قرار دارد.
سیگار تصریح کرده است که این کشور ۱۴۶ میلیارد دلار به افغانستان در طول بیست سال گذشته کمک کرده است، اما با آن هم، خشکسالی، کمبود غذایی و بحران کووید -۱۹ وضعیت انسانی در این کشور را تشدید کرده است.
آمریکا در حالی با ادعا حقوق بشر و احیای حقوق مردم افغانستان در سال ۲۰۰۱ به این کشور حمله کرد که در پایان این جنگ جنگ، افغانستان در حال حاضر با بدترین بحران انسانی خود روبرو است.