کد خبر:۱۰۲۰۳۲۷

تاکید مقام ارشد طالبان بر لزوم حضور زنان در عرصه‌های سیاسی افغانستان

معاون سیاسی وزیر خارجه طالبان گفت: زنان نقش مهمی در آبادانی افغانستان دارند و باید در سیاست و اقتصاد حضور فعال داشته باشند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «عباس استانکزی» معاون سیاسی وزارت خارجه دولت موقت طالبان امروز جمعه ۱۷ تیر گفت: طالبان برای پیشبرد کار‌ها به حضور زنان در نهاد‌های دولتی نیاز دارد.

وی افزود: بانوان افغانستان باید در سیاست، اقتصاد و بخش‌های دیگر سهم فعال داشته باشند.

استانکزی که زمانی مذاکره کننده ارشد طالبان با آمریکا نیز بود، گفت: «زنان و مردان در آبادی کشور سهم دارند و ما به زنان در بخش‌های مختلف نیاز داریم.»

وی تاکید کرد: «طالبان براساس شریعت حقوق زنان را به آن‌ها ارائه خواهد کرد.»

معاون سیاسی وزیر خارجه طالبان ادامه داد: «ما نمی‌توانیم از حضور زنان در جامعه چشم پوشی کنیم و زنان قشر مهمی در جامعه هستند که باید آبادانی، سیاست و اقتصاد سهم فعال داشته باشند.»

وی تاکید کرد: هیچ کس نمی‌تواند زنان و دختران افغان را از حقوق شان محروم کند.

پیش از نیز استانکزی در نشستی به مناسبت مرگ اختر محمد منصور، رهبر پیشین طالبان گفته بود که «طالبان حق آموزش را به زنان نداده‌اند. امروز در افغانستان اصلا آموزش وجود ندارد. حقوق‌شان را بدهید.»

استانکزی تاکید کرد که وظیفه دولت مقابله و مبارزه با فساد است نه اینکه بخاطر ترس از آن، حق نیمی از جمعیت را نادیده بگیرد.

این انتقاد استانکزی در حالی از عملکرد این گروه ایراد شده که پس از گذشت ۹ ماه از روی‌کار آمدن طالبان، هنوز دختران اجازه ندارند به مدرسه بروند.

طالبان حدود ۲۵۰ روز می‌شود که دختران را از رفتن به مدارس بازداشته و با آنکه این تصمیم واکنش‌های تندی جهانی را به همراه داشته است و، اما تصمیم طالبان مبنی بر مسدود ماندن مدارس به روی دختران همچنان پا برجاست.

ناظران بین‌المللی با اشاره به دوره قبلی حکومت طالبان مبنی بر وعده‌هایی درباره وضعیت زنان و دختران در این کشور عمیقا ابراز نگرانی کرده‌اند.

پیش از این مقامات گروه طالبان به جامعه جهانی تعهد داده بود، که با آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان (اول فروردین) مدارس دخترانه را باز خواهند کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار