گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- مهران شفاعتی؛ یکی مهمترین معضلات کشور ما، وجود امضاهای طلایی است که فسادهای زیادی را به دنبال دارد. امضاهایی که افراد صاحب قدرت میتوانند رانت را برای عدهای خاص به ارمغان بیاورند و به نظر میرسد از بین رفتن این رسم نادرست باید هرچه سریعتر توسط دولت به وقوع بپیوندد. رسمی که در نتیجه آن در نگاه کلان باعث اتفاقات ناگواری همچون گم شدن دکل نفتی و فسادهای مختلف در بدنه دستگاههای اجرایی شد.
حذف امضای طلایی تکلیف قانونی همه دستگاه هاست
در همین راستا سیدامیر سیاح؛ رئیس مرکز بهبود فضای کسب وکار وزارت اقتصاد در گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به امضاهای طلایی در کشور گفت: جمع شدن امضای طلایی تکلیف قانونی مجلس شورای اسلامی و همه دستگاههای اجرایی است، منتها به سختی درحال تلاش هستیم تا دستگاههای اجرایی این موضوع را اجرا کنند و باید شرایط صدور مجوزها که به هیئت مقررات زدایی تقدیم کردند و به تصویب رسیده است را اجرا کنند.
وی ادامه داد: در هیئت مقررات زدایی، امضای طلایی از شرایط صدور مجوز حذف شده است، ولی در عمل، زیرمجموعه دستگاهها که با مردم در تماس هستند، همچنان شرایط قبلی یعنی شرایط قبل از تصویب هیئت را اجرا میکنند.
امضای طلایی با شیب ملایم درحال حذف شدن است
رئیس مرکز بهبود فضای کسب وکار وزارت اقتصاد خاطر نشان کرد: به هیئت مقررات زدایی گزارش دادیم که در درگاه ملی مجوزها از اول امسال تا ۲۰ تیرماه، ۱۵۰ هزار درخواست آمده است و ۳۷ هزار مجوز صادر شده است، ولی حدود ۱۰۰ هزار عدد نیز صادر نشده است. در اینجا بعضی دستگاهها تعلل میکنند، اما اتفاق خوبی که افتاده این است، امضاهای طلایی با شیب ملایمی در عمل درحال حذف شدن است که نسبت صدور به درخواست در اوایل امسال کمتر از ۲۰ درصد بود و به تدریج به بالای ۲۰ درصد رسید و در هفتههای اخیر به ۲۸ درصد رسیده و تلاش میکنیم که این موضوع را به ۱۰۰ درصد برسانیم.
همکاری مشاغل خانگی خوب بوده
سیاح در پایان سخنان خود اظهار داشت:. تا آخر تیرماه نمیتوانیم شاهد نابودی امضاهای طلایی باشیم، زیرا دستگاههای مختلف درحال مقاومتند و این دستگاهها نشان دادند که حاضر نیستند در عمل امضای طلایی خود را همانطور که در کاغذ مشخص شده، حذف کنند. مشاغل خانگی که البته به عنوان سادهترین مجوز هم هست در عمل نسبتاً خوب بودهاند و بیشترین همکاری را داشتهاند و ۳۰ درصد درخواست هایشان را صادر میکنند، اما برخی دستگاهها هستند که صفر درصد مجوز صادر کردهاند که برایشان اخطارهای پی درپی نظارتی را ارسال میکنیم.