آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۹۴۵

تهدید جدید برای خریداران نفت روسیه

تهدید رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال مجازات‌های مالی علیه روسیه، دو خریدار بزرگ نفت مسکو شامل هند و چین را در کانون توجه قرار داد.
تهدید جدید برای خریداران نفت روسیه

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هند از زمان آغاز جنگ در اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، به واردکننده اصلی نفت روسیه تبدیل شده است. طبق داده‌های شرکت کپلر، بیش از یک سوم کل خرید نفت روسیه در سال جاری، از این تولیدکننده اوپک پلاس بوده، در حالی که قبل از جنگ، کمتر از یک درصد بوده است. واردات چین نیز در همین مدت افزایش یافته است.

با این حال، واکنش اولیه بازار به اظهارات ترامپ بی‌تفاوتی بود. قیمت نفت برنت که شاخص بازار جهانی است، روز دوشنبه، تقریبا ۲ درصد کاهش یافت و به زیر ۷۰ دلار در هر بشکه رسید که نشان دهنده نگرانی کم در مورد تاثیر احتمالی آن بر جریان نفت خام است.

ترامپ بدون ارائه جزئیات گفت که مجازات‌ها به شکل «تعرفه‌های ثانویه» اعمال خواهند شد و اگر روسیه به خصومت‌ها با اوکراین پایان ندهد، ظرف ۵۰ روز اجرا خواهند شد. مت ویتاکر، سفیر آمریکا در ناتو، گفت: این اقدام عملا نشان‌دهنده تحریم کشور‌هایی است که نفت روسیه را خریداری می‌کنند. ویتاکر به طور خاص به هند و چین اشاره کرد.

داده‌های کپلر نشان می‌دهد که جریان نفت روسیه به هند در ژوئن، به ۲.۱ میلیون بشکه در روز رسید که بزرگترین میزان مصرف ماهانه در تقریبا یک سال گذشته است و نزدیک به رکورد ثبت شده در ماه مه ۲۰۲۳ است. خرید چین با همان سرعت افزایش نیافته است، اما از زمان جنگ به طور مداوم بالای یک میلیون بشکه در روز بوده است.

موکش سهدف، رئیس بازار‌های کالا در شرکت «ریستاد انرژی»، گفت: اگر اوضاع بحرانی شود و هند نتواند هیچ نفت خامی از روسیه بخرد، هند می‌تواند از اعضای اوپک نفت دریافت کند، اما این کار با هزینه بالاتری انجام خواهد شد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، بشکه‌های نفت از خاورمیانه و آفریقا می‌توانند به جبران کمبود عرضه روسیه کمک کنند، اما نفت خام گران‌تر خواهد بود. طبق داده‌های رسمی وزارت بازرگانی و صنعت هند، واردات از عربستان سعودی در ماه مه، پنج دلار در هر بشکه گران‌تر از واردات روسیه بود، در حالی که محموله‌های عراق حدود ۵۰ سنت گران‌تر بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار