محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو در هفته دولت، در مورد توسعه سالنهای سینما و تئاتر در شهرستانها و وضعیت بودجه عمرانی حوزه فرهنگ و هنر، گفت: با حمایتهای که دولت از بخش فرهنگ، مجموع اعتبارات فرهنگی رشد خوبی داشته است. بخش عمده اعتبارات، خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد است.
وی افزود: از فرصت سفرهای استانی رئیس جمهور استفاده کردیم و تقریباً مشکل بخش عمدهای از زیر ساختهای فرهنگی شامل سالنهای سینما، تئاتر و موسیقی را حل کردیم.
وی خاطرنشان کرد: همه پروژهها با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ و ۵۰ درصد را در دور اول سفرهای استانی جزء مصوبات سفرهای استانی قرار گرفت و هم اکنون در مرحله اجرا و تکمیل است، هم اکنون در هفته دولت بخش مهمی از این پروژهها را افتتاح خواهیم کرد. به عنوان مثال پروژهای طی بیست سال ۸۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده بود و در همین یک سال گذشته ۸۵ میلیارد اعتبار به آن تخصیص دادیم و هم اکنون در حال بهره برداری است. گاهی به مزاح راجع به برخی از پروژهها میگفتند باید آنها را جزو میراث فرهنگی ثبت کنیم که چند دهه راه اندازی آنها زمان برده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: لطف خدا دولت پای کار توسعه فرهنگی است و از تبصره ۱۸ نیز استفاده کردیم، تسهیلات مهمی را در اختیار اهالی فرهنگ قرار میدهیم. هم اکنون که این مصاحبه در حال انجام است بیش از ۲۰۰ سینما در سراسر کشور در حال احداث است. برنامه ریزیهای ما بر این است که در پایان دولت سیزدهم، تعداد سینماهای کشور را به ۱۰۰۰ سالن نمایش فیلم برسانیم. این یعنی دو برابر شدن ظرفیت تماشای فیلم در سراسر کشور که در کل تاریخ سینمای ایران تاکنون ۵۰۰ سالن سینما احداث شده است.
اسماعیلی در مورد حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بخش خصوصی برای احداث مجموعههای فرهنگی، گفت: همانطور که میدانید به لحاظ قانونی ما مجاز به سینماداری نیستیم، درمواردی سالن سینما در مجتمعهای فرهنگی و هنری احداث شده است. اما آنها سینمای مستقل و جدا نیستند که در شهرستانها احتمالاً این مجموعهها را مشاهده کردید.
وی همچنین عنوان کرد: علاوه بر بخش خصوصی بخشهای غیر دولتی هستند مانند حوزه هنری که سالنهای سینما دارند و ما از آنها نیز حمایت میکنیم. البته فعالیتهای حوزه هنری بسیار خوب بوده و من از آنها تشکر میکنم. امروز پردههای نمایش فیلم حوزه هنری به بیش از ۲۰۰ سالن رسیده است و این سالنها در همه شهرستانها وجود دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با مدیریت بودجه فرهنگی دستگاههای دولتی نیز اظهار کرد: این اتفاق خوبی است و آییننامه بند «ز» از تبصره ۹ که توسط معاون اول رئیس جمهور به همه دستگاهها ابلاغ شد، امکان مدیریت و هدایت بودجه فرهنگی دستگاهها را به ما میدهد و یک فرصت خوب است که امروز در اختیار ما قرار گرفته است. این آیین نامه سی مردادماه ابلاغ شده و ما دو ماه مهلت داریم تا بر اساس کمیتهای سه جانبه که رئیس آن توسط وزیر فرهنگ انتخاب میشود و از وزارت میراث فرهنگی و سازمان تبلیغات نیز عضو آن هستند، دستورالعمل اجرایی تدوین شود البته ما تصمیم داریم ظرف یک ماه این اقدام صورت گیرد.