کد خبر:۱۰۳۱۸۸۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

مزایای راه‌اندازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی؛ از عدم ورود بیگانان به منطقه تا منافع اقتصادی

نماینده مردم خوی در مجلس گفت: با ایجاد پالایشگاه‌های فراسرزمینی و ورود سرمایه و دانش فنی و مهندسی ایران به این کشور‌ها می‌توانیم ارتباط موثری برقرار کرده و قدرت چانه زنی در منطقه را بالا ببریم.

 عادل نجف زاده در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با توجه به اینکه ایران در حوزه سوخت‌های فسیلی دارای منابع غنی است، در بحث استراتژی انرژی، با مشکل اساسی خام فروشی طی سال‌های گذشته مواجه بوده است. در نتیجه ثروت عظیمی که می‌توانست به صورت‌های مختلف در صنایع پایین دستی به پتروشیمی تبدیل شود که مورد نیاز بسیاری از کشور‌ها حتی کشور‌های جهان اول باشد، هدر می‌رفت. از این جهت در این بخش ما ثروت عظیمی را از دست می‌دهیم.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم، برای جلوگیری از این هدررفت و خام فروشی برنامه‌هایی تدوین شده است. قطعا در نگاه آمایش سرزمینی هم در حوزه داخلی و هم خارجی یعنی همسایگان ونظام بین الملل، باید مراقب باشیم تا در قواعد بازی‌های پیچیده استراتژیک انرژی جهان دور نخوریم و حتما به عنوان یکی از محور‌های اصلی تامین کننده انرژی جهان معرفی شویم.

عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین افزود: پالایشگاه‌های فرا سرزمینی، نه تنها حق السهم قابل توجهی از ثروت نفت را از GDP کشور ایجاد خواهد کرد، بلکه، در کنار این مساله مهم فضای کسب و کار و ورود سرمایه گذاران بین المللی به ایران را نیز تقویت می‌کند. در واقع، پالایشگاه‌های فرا سرزمینی جزو استراتژی‌های برتر در حوزه انرژی محسوب می‌شود. اجرای این طرح در مدت زمان کوتاه می‌تواند ایران را به عنوان پرچمدار جریان انرژی در حوزه کشور‌های خلیج فارس و منطقه معرفی کند.

وی ادامه داد: دیپلماسی عمومی ایجاب می‌کند تا حد امکان نگاه همسایگان به ایران نگاهی مثبت و آینده نگر باشد. ما باید به کشور‌های همسایه اطمینان دهیم که ثروت ما برای ایجاد امنیت و منافع اقتصادی در این بخش از دنیا به کار گرفته می‌شود. در عین حال، این مساله می‌تواند رویکرد کشور‌های همسایه را به سمت هم افزایی با ایران در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی سوق دهد و از نفوذ بیگانگان به بهانه ایجاد زیر ساخت انرژی در کشور‌های همسایه ما جلوگیری کند.

نجف زاده متذکر شد: انرژی می‌تواند یک عامل تعیین کننده در آینده باشد. به عنوان مثال، جنگ قره باغ، یک جنگ لجستیک و برای انرژی در آینده محسوب می‌شود. در واقع این جنگ در این بخش برای ایجاد یک کریدور بین المللی برای تامین انرژی جهان است که می‌تواند یک فرصت طلایی برای ایران هم باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: ما باید به سمت یک هم افزایی منطقه‌ای و ایجاد اطمینان در بین همسایگان پیش برویم. انرژی می‌تواند یک راهکار مناسب در این خصوص باشد. پالایشگاه فراسرزمینی یکی از مولفه‌های ایجاد این اطمینان و هم افزایی است. با ایجاد چنین پالایشگاه‌هایی و ورود سرمایه و دانش فنی و مهندسی ایران به این کشور‌ها می‌توانیم ارتباط موثری و قدرت چانه زنی را در منطقه بالا ببریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار