به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالیکه پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) تاکنون کمکهای نظامی بسیاری از جمله پهپادهای انتحاری را برای نبرد با روسیه به اوکراین ارسال کرده، اما در عمل چندان این پهپادها در نبرد در جبهه اوکراین با روسیه مشاهده نشدهاند.
وبگاه «میلیتری» اخیرا در این زمینه نوشت، پنتاگون اواخر آوریل اعلام کرد که ۱۲۱ فروند پهپاد «فینیکس گوست» را به اوکراین ارسال خواهد کرد. پس از شروع جنگ روسیه با اوکراین، پنتاگون تصمیم گرفت که این پهپادها برای درگیری در اوکراین مناسب هستند و به همین دلیل شروع به ارسال این پهپادهای انتحاری با نیازهای خاص به ارتش اوکراین کرد.
پنتاگون اطلاعاتی چندانی در مورد این نوع پهپاد ارئه نکرده، اما این پهپاد انتحاری و اغلب توسط نظامیانی که بسیار نزدیک به خط مقدم هستند پرتاب میشوند. این پهپادها برای پروازهای نسبتا کوتاه طراحی شدهاند.
«جان کربی» سخنگوی پنتاگون پیشتر گفته بود که پهپاد فینکس گوست شبیه پهپاد «سوئیچ بلید» است که ارتش آمریکا ارسال آن به اوکراین را ماه مارس آغاز کرد.
گفته میشود پنتاگون در حالی این پهپادها ا به اوکراین فرستاده که در عمل چندان در نبرد بین اوکراین و روسیه این پهپادها رویت نشدند.
پدافند هوایی ارتش روسیه غالبا از برتری در نبرد با اوکراین برخوردار است و حتی برخی روزها ۱۵ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرده است. چندی قبل یک وبگاه آمریکایی از روی آوردن اوکراین به جتهای نمایشی در نبرد با روسیه خبر داد و دلیل آن را کمبود جنگندههای پیشرفته در این کشور عنوان کرد.
وبگاه «فوربس» نوشت، نیروی هوایی کوچک و قدیمی اوکراین هنوز در حال نبرد با نیروی هوایی روسیه است که ۱۰ برابر بیشتر جنگنده دارد و اکثر آنها بسیار پیشرفتهتر از هواپیماهای ۳۰ ساله اوکراین هستند.
این نشریه نوشت، تعجبی ندارد که یک میگ-۲۹ آکروبایتک به خط مقدم در اوکراین بازگشته باشد. کییف دهها میگ غیرقابل پرواز را در انبار نگهداری میکرده است.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این این کشور نیرو اعزام کرد و از آغاز عملیات نظامی خبر داد. روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند. به رغم حمایتهای غربیها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است.
یک رسانه آمریکایی به تازگی در زمینه کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین نوشت، هدف رئیس جمهور آمریکا کمک به مجتمع نظامی و صنعتی آمریکا در بحبوحه تورم و مشکلات داخلی ایالات متحده است.