به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «مصطفی رجبی مشهدی» افزود: بر این اساس سقف قیمت پیشنهادی انرژی در بازار برق ایران از ۶۴۲ ریال بهازای هر کیلوواتساعت به ۸۰۳ ریال افزایشیافته است که از رشد حدود ۲۵ درصدی در سقف قیمت خرید برق از نیروگاههای حاضر در بازار برق ایران حکایت دارد.
وی ادامه داد: این افزایش صرفاً برای خرید برق از نیروگاهها بوده و بههیچعنوان تعرفه برق مصرفی مشترکان تغییری نخواهد کرد و مصرفکنندگان برق، کماکان بر اساس تعرفههای تعیین شده نسبت به پرداخت بهای برق مصرفی خود اقدام خواهند کرد.
سخنگوی صنعت برق گفت: همچنین نرخ آمادگی قابل پرداخت به نیروگاهها بدون تغییر نسبت به سال گذشته بهازای هر کیلووات ظرفیت آماده معادل ۱۸۵ ریال تعیین شد.
رجبی مشهدی ادامه داد: وزارت نیرو با برنامهریزیهای انجام شده به دنبال رونق بورس است و در این باره با مشارکت مشترکان یک مگاوات به بالا در بورس حدود یکسوم کل مصرف برق کشور از طریق بورس معامله و قیمت برق از این طریق تعیین خواهد شد.
وی افزود: در این صورت مصرفکنندگان برق میتوانند انرژی موردنیاز خود را از این طریق خریداری کنند و قدرت نقدشوندگی فروش برق تولیدکنندگان برق نیز افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق افزود: وزارت نیرو در نظر دارد با کاهش نقش خود در خریدوفروش برق، زمینه حضور بخش خصوصی را در این معاملات هموار کند.
رجبی مشهدی، از پشتیبانی تأمین برق صنایعی که برق خود را از بورس انرژی خریداری میکنند خبر داد و گفت: وزارت نیرو برنامه دارد با توسعه زیرساختهای صنعت برق، شبکه برق پایدار و بدون محدودیت را برای مبادله برق تولیدی نیروگاههای کشور به مصرفکنندگان تجهیز کند تا عرضهکنندگان و مصرفکنندگان برق در شرایط پایدار تجارت برق داشته باشند.