به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز نشستی با عنوان سنجش بهره وری شرکتهای دولتی برگزار شد که در ابتدای این مراسم میرسامان پیشوایی؛ رییس سازمان ملی بهره وری گفت: نوآوری بهره ور تلاشی بود که در کنار معاونت علمی از سال گذشته برنامه ریزی کردیم و باید بتوانیم در فرایندها و مدل کسب و کار با یک نوآوری به سطح بالایی از بهره وری برسیم. از گذشته ارتباط بین نوآوری و بهره وری بسیار جدی بوده و باید بتوانیم در فرایندها و مدل کسب و کار با یک نوآوری به سطح بالایی از بهره وری برسیم.
وی ادامه داد: از گذشته ارتباط بین نوآوری و بهره وری بسیار جدی بوده و ما یکی از اهدافمان، بحث دنبال کردن جریان نوآوری به منظور ارتقا بهره وری است. نوآوری تاکید میکند، برای جوامع درحال توسعه به دنبال نوآوریهای مقرون به صرفه تری باشیم که افراد بیشتری از آن استفاده کنند. اگر ۹ میلیارد متر مکعب آبی که در بخش کشاورزی را که هدر میدهیم، ۳۰ درصد بهبود دهیم، اتفاق بزرگی میافتد.
پیشوایی ادامه داد: به صورت قانونی به دستگاهها ابلاغ شده که موضوع نوآوری بهره ور را در کنار بهره وری خود ببینند. امروز افتتاحیه اولین رویداد بهره ور با موضوعات حمل و نقل را خواهیم داشت. صلاحیت اعلام نیاز بر عهده دستگاهها است و از دستگاهها خواستیم تا لیست نیازهای خود که الان الویت میدانند را بگویند. بهم رسانی را از صاحبان ایده خواستیم تا نوآوری شکل بگیرد که منجر به بهره وری شود و از همه صاحبان ایده دعوت میکنیم تا ایده هایشان را ناظر به محورهای گفته شده ارائه کنند
رئیس سازمان ملی بهره وری در پایان سخنان خود اظهار داشت: الان زمینه آماده است تا این حرکت را با یک قوتی شروع کنیم و معاونت علمی و بخشهای دیگر در این مسیر در کنار ما خواهند بود. در شاخص نوآوری جهانی، نمره ایران در ورودیها بالا و در خروجیها پایین بود. در گذشته رتبه ما در شاخص نوآوری جهانی ۹۰ بود و الان رتبه ما به ۶۰ رسیده است.
در ادامه این مراسم شهریار افندی زاده؛ معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه حمل و نقل هر جابه جایی است که از یک نقطه شروع میشود به به یک نقطه ختم میشود، ادامه داد: این کار در حوزه شهری و برون شهری صورت میگیرد و وظیفه وزارت راه توجه به حمل و نقل برون شهری است. در عملکرد جایه جایی چند شاخص وجود دارد، در حمل و نقل، بهره وری را در این شاخصها میبینیم که شامل مدیریت، برنامه ریزی، مدیریت و نوآوری است. اگر حمل و نقل سریع اتفاق افتاد، هرچه زمان را کاهش دهیم، بهره وری در حمل و نقل اتفاق میافتد. نگاه در حمل و نقل این است که به نگاه هر واحد سرمایه گذاری چه آوردهای خواهیم داشت.
وی افزود: نوآوری هواپیما این است که مشتری اش بیشتر باشد و هزینه به نوعی برای ما یک شاخص بهره وری است. هر نوآوری که باعث کاهش هزینه با منافع لازم باشد، باعث بهره وری میشود.
افندی زاده در پایان سخنان خود مطرح کرد: ما باید به سمت تقاضای سفر یا به سمت عرضه برویم و در مدیریت تقاضا، هر نوآوری که به ما کمک کند بسیار موثر است و در عرضه مثل خودروی اقتصادی میتوانیم تکنولوژیهای مختلفی را استفاده کنیم که کاربرد آن در حمل و نقل است.
در ادامه مراسم حمید ذوالفقاری؛ رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما یک شرکت دانش بنیان داریم، توانسته با نوآوری، مصرف اوره در کشاورزی را به وسیله پهپاد تا ۶۰ درصد کاهش دهد. این فرد برای اینکه پهپاد خود را از یک روستا به یک روستای دیگر ببرد، بسیار با مشکل مواجه است. نوآوری که بهره وری در آن نباشد، نوآوری نیست.
وی ادامه داد: سه کشور اروپایی میتوانند از پسماند ضایعات کشاورزی ما ارتزاق کنند و اگر تغییر فرهنگ در این حوزه اتفاق نیفتد، به عقب پرت خواهیم شد. در زیست بوم فناوری، نهالی ایجاد شده و انتظار میرود که شرکتهای دانش بنیان نقش آفرینی در این حوزه داشته باشند. بخش عظیمی از اقتصاد ما دولتی است، اکر شرکتهای دانش بنیان با دستگاههای شرکتهای حاکمیتی و نیازهای آنها ارتباط نداشته باشند، باعث فرار نخبگان میشود. کشور نیاز به مدیران جهادی و ریسک پذیر دارد تا از آبروی خود بگذرند
ذوالفقاری افزود: قانونی به اسم قانون دانش بنیان داشتیم، یک قانون حداقلی بود که نیاز به تکامل داشت. این قانون در حوزه بهره وری چند ماده دارد و آنجا قوانین مترقی در قانون جهش اقتصاد دانش بنیاد دارد. این موضوع میتواند به شرکتهای دانش بنیان کمک کند تا حاکمیت از در مطالبه گری وارد شوند. ما یک آیین نامهای را برای توسعه دانش بنیان در دستگاههای اجرایی مصوب کردیم. در آنجا سعی کردیم سه سرفصل را برای توسعه زیست بوم فناوری در حوزههای خاص ایجاد کنیم.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: مسئولیت توسعه زیست بوم فناوری به آن دستگاهها سپرده شده و برای اینکه بتوانیم بهره وری را بالا ببریم، باید کاری کنیم که بخش خصوصی راحتتر سرمایه گذاری کند. ما در حوزه بیوتکنولوژی پیشرفتهای زیادی داشتیم و باید از ایدههای نوآورانه حمایت کنیم.