به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ «علیرضا شیخ» معاون تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» شبکه جام جم، اظهار داشت: هر کشوری قانونی برای سربازی دارد تا در دفاع از کشور نیروی لازم دفاعی را مهیا کند؛ در کشور ما نیز فعلا قانون مبنایش بر آموزش نیروی جوان است تا در راستای تقویت بازدارندگی و ایجاد ظرفیت و قدرت ملی اقدام کند.
معاون تربیت و آموزش ارتش افزود: در ایران بخشی از عمر جوانان به سربازی اختصاص داده میشود و ما به آنها آموزشهای لازم برای چگونگی دفاع میدهیم. ما مدیون سربازان خود هستیم؛ چراکه آنها مهمترین رکن و عنصر دفاعی برای یک نیروی مسلح نیروانسانیمحور تلقی میشوند.
امیر سرتیپ «شیخ» گفت: ماموریت ارتش جمهوری اسلامی ایران، پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ به همین دلیل کلیه سربازان در هر سطحی، طوری تعلیم میبینند که پاسخگوی ماموریت محوله باشند، در نتیجه نظام آموزشی ما با دیگر بخشها متفاوت است.
وی با بیان اینکه ما از جنگ با سه کلید واژه «علم»، «هنر» و «حماسه» یاد میکنیم، گفت: در فرآیند تربیت و آموزش نیز این مسائل را به سربازان میآموزیم. نظام تربیتی ما بر نظام آموزشی اولویت دارد؛ چراکه معتقدیم مانایی سرباز در عرصه تهدید و خطر به نگرش و باور وی برمیگردد تا به آموزش او.
معاون تربیت و آموزش ارتش تأکید کرد: تربیت ما روندی ۲۴ ساعته دارد تا بتوانیم سربازان را به بهترین حالت مناسب با شرایط دفاع از کشور تربیت کنیم. این فرآیند در رفت و برگشتهای آموزشی شکل میگیرد تا افراد افتخارآفرینی، چون صیادها و باباییها تقدیم ملت بزرگ ایران عزیز شوند.
وی اظهار داشت: ما در تربیت سربازان، رویکردی را درپیش میگیریم تا مهارتهای لازم به افراد آموزش داده شود. از سال ۱۳۹۶ به بعد نگاه به سربازی تغییر کرد. هر سرباز باید در این دوران مهارتهای زندگی و حداقل یک مهارت برای شغلی را بیاموزد.
معاون تربیت و آموزش ارتش گفت: ایرانیان مشمول خارج از کشور باید شرایط خود را در فراجا اعلام کنند تا از قوانین مرتبط مطلع شوند؛ اما بهصورت کلی این افراد اگر نخبه باشند، میتوانند در بازه زمانی یک ماهه آموزشهای لازم را ببینند و سپس در پروژههای علمی مهم کشور شرکت کنند. این افراد سربازی خود را در قالب محققان علمی میگذرانند و دیگر به صورت سنتی سربازی را نمیگذرانند. دیگر افراد که نخبه نیستند نیز میتوانند در حوزه فعالیت خود، دوره سربازی را بگذرانند و سابقه کار نیز دریافت کنند.
امیر سرتیپ «شیخ» افزود: جنگ، علمی است که فراگیری آن فرآیند خاص خود را دارد؛ بهدنبال این مسئله ما سربازان را به محیطهای واقعی کار میبریم تا بهصورت تخصصی افراد را آموزش دهیم؛ به همین علت آموزشهای علمی و تخصصی ما بسیار بهروز و جدید هستند. ما یافتههای علمی میدانی داریم و این مسئله برای تحیلگران خارجی بسیار خاص و باارزش است. ما توانستهایم با کسب تجربه از جنگهای مختلف و دفاع مقدس خود را به بالاترین سطح آموزشی و تخصصی برسانیم.
معاون تربیت و آموزش ارتش گفت: فناوریهای نوظهور در عرصه دفاع سبب شده است تا ارتش جمهوری اسلامی پیشگام در حوزههای مختلف مانند کوانتوم، هوش مصنوعی و علوم شناختی و سایر علوم قدرتآفرین و شالودهشکن پیشرو باشد. دانشجویان نخبه بسیاری وجود دارند که به بدنه ارتش میپیوندند و باعث رشد روزافزون فناوریهای دفاعی میشوند. امروز افتخار ما ارتباط نزدیک با بدنه علمی و دانشگاهی کشور است.