به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار سیاری امروز (دوشنبه) در حاشیه نشست هماندیشی ارتش و کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس شورای اسلامی برای خوشایندسازی محیط آموزش و ارتقاء سطح آموزش سربازان درباره بازگشت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش، گفت: بحث دیپلماسی دریایی و حضور ناوگروههای نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی در دریاهای دور دست در سالیان گذشته پایه گذاری شده است و بنا به تدبیر فرمانده معظم کل قوا ابتدا در خلیج عدن حضور پیدا کردیم. بعد دریای سرخ و بعد از، مدیترانه و کانال سوئز عبور کردیم و به اقیانوس آرام رفتیم و در بنادر چین پهلو گرفتیم و از آنجا به هند جنوبی سفر کردیم و به سمت آفریفای جنوبی رفتیم که همه اینها پایه کار بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در اجرای تدبیر فرمودند در اقیانوس اطلس هم حضور پیدا کنیم، خوب است. در سال ۹۲ بود که در آن مقطع زمانی پیش بینی حضور در اقیانوس اطلس به عمل آمد. زمانی که این موضوع رسانهای شد پنتاگون عکس العمل نشان داد و «سی ان ان» مصاحبهای کرد و کلیپی درست کرد که در آن خطی از بندرعباس تا سواحل آمریکا کشید که اینجا از مسیر جبل الطارق ۲۲ هزار کیلومتر است و در آنجا گفته بود که ایران با کشتیهایی که دارد و اگر در جایی پهلو بگیرد امکان حضور در آنجا را نخواهد داشت، بنابراین آنچه فرمانده نیروی دریایی گفته است شعاری بیش نیست.
معاون هماهنک کننده ارتش اظهار داشت: در آن زمان هم خطاب به سی ان ان گفتیم که شما بدانید و به پنتاگون هم بگویید که ما اگر حرفی زدیم عمل میکنیم که امسال آن حرف ما با حضور ناوگروه ۷۵ عملی شد. این ناوگروه اردیبهشت حرکت کرد و طولانیترین مسیر ممکن را انتخاب کرد. قاره آفریقا را دور زد، از اقیانوس هند شمالی عبور کرد و تا شمالیترین نقطه اطلس شمالی در خلیج فنلاند حضور پیدا کرد که با برگشت آن حدود ۴۶ هزار کیلومتر دریانوردی کرد.
دریادار سیاری ادامه داد: آمریکاییها بدانند آن ۲۲ هزار کیلومتری که آنها گفتند دو برابر و نیم شد و گفتند که بدون پهلوگیری در بندری نمیتوانند این مسیر را طی کنند که در هیچ بندری هم پهلو نگرفتیم. ۱۳۵ روز نیروهای ما دریانوردی کردند و در خلیج فنلاند در بندر سنپترزبورگ پهلو گرفتند چرا که آنها میزبان ما بودند و با اقتدار هم برگشتند.
وی یادآور شد: این نشان دهنده اجرایی شدند تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر ارتقاء دیپلماسی دفاعی و دریایی است و به اهتزاز درآوردن پرچم جمهوری اسلامی در اقصی نقاط دنیا است.
معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید براینکه پیام ناوگروه ۷۵ پیام صلح و دوستی و تامین منافع جمهوری اسلامی، مبارزه با ناامنیها و نشان دادن توانمندی علم و دانش و توان دریامانی و اقتدار کشورمان بود، گفت: این قدرت دریایی ایران را به معرض نمایش گذاشت. دنیا بداند که با وجود همه تحریمها ناوشکن تمام ایرانی سهند توانست چنین دریانوردی را انجام دهد که در دنیا نمونه است.
دریادار سیاری درباره ناوهای جدید ایران، افزود: دماوند تا آخر امسال آماده تست میشود و دنا و بعد از آن تفتان را داریم که به ناوگان نیروی دریایی اضافه میشوند. ناوهای ما به نام قلههای ایران است؛ آنقدر ناوشکن میسازیم که قله کم بیاوریم.
وی در ادامه درباره نشست با اعضای کمیسیون آموزش مجلس هم گفت: دعوت کردیم از نمایندگان مجلس در یکی از مراکز آموزش ارتش در نیروی زمینی تا با وضعیت آموزشی ارتش از نزدیک آشنا شوند.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: مسئولین آشنایی کامل با تعداد آموزشگیرندگان، دانش آموختگان و مراکز مختلف آموزشی و به ویژه دانشگاه ارتش ندارند.
دریادار سیاری یادآور شد: امیدواریم که با جلساتی که با نمایندگان مجلس گذاشته میشود بتوانیم سطح آشنایی آنها با آموزشهای ارتش را بالا ببریم.
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس تصمیم ساز و تصمیم گیر در مسایل کلان کشور هستند، بنابراین زمانی که با این مسایل آشنا شوند بهتر میتوانند در تصمیم سازی و تصمیم گیری در مسایل کلان آموزشی کشور ارتش را هم مانند سایر مراکز آموزشی ببینند.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: در مجلس قبل جلسهای را با تعداد زیادی از نمایندگان در محل دانشگاه افسری امام علی (ع) گذاشتیم و در آنجا مراحل آموزش را توضیح دادیم که موثر هم بود. اما با مجلس جدید هنوز فرصتی نشده بود که در خصوص مراحل آموزش ارتش به آنها توضیحاتی را بدهیم که امروز این فرصت به وجود آمد که با اعضای کمیسیون آموزش مجلس نشستی را داشته باشیم تا از نزدیک با مراحل آموزش ارتش آشنا شوند تا از حمایتهای آنها برخوردار شویم.
دریادار سیاری افزود: ارتش مقاطع آموزش متعددی دارد. تمام کارکنان ارتش در ارتش آموزش میبینند و اگر از جایی هم نیرو گرفته شود باید آموزش نظامی خود را در ارتش طی کند. تمام قشر درجه دار ما در سطح بالایی از بدنه ارتش را به خود اختصاص میدهد در مراکز آموزشی درجه داری آموزش میبینند.
وی تاکید کرد: بعد از آموزش پایه وارد آموزشهای تخصصی میشوند تا بتوانند هدایت و رهبری را یاد بگیرند و در کنار آن کار با سلاح را باد بگیرند. تمام مدیران و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاههای افسری درس میخوانند.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه ۷ دانشگاه در ارتش داریم، افزود: تمام پزشکان، پیراپزشکان، دندان پزشکان، دامپزشکان همه در دانشگاه علوم پزشکی ارتش درس میخوانند و حجم زیادی از مجموعه آموزشی کشور را به خود اختصاص میدهند.
دریادار سیاری تاکید کرد: امیدواریم با حضور نمایندگان مجلس در این مرکز آموزشی و بازدیدی که خواهند داشت، محیط و امکانات آموزشی نیروی زمینی ارتش را ببینند و به اهمیت آموزش در ارتش پی ببرند. جایگاه آموزش و پرورش و تربیت در ارتش بسیار بالا است، چون تربیت و آموزش نیروی انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه هر سازمانی است که در مراکز آموزشی شکل میگیرد.