محمد علی خطیبی؛ نماینده اسبق ایران در اوپک در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص چرایی تصمیم کشورهای تولید کننده نفت برای کاهش نفت توضیحاتی داد و در این باره گفت: آنچه به عنوان آخرین تصمیم اخذ شده از سوی عربستان سعودی و روسیه در رسانهها منتشر شده را نباید به این دو کشور به صورت خاص ارتباط داد چرا که تصمیم کاهش تولید نفت در اوپک پلاس اتخاذ شده لذا ربط چندانی به خواست روسیه و عربستان یا اتحاد این دو کشور برای کاهش تولید نفت ندارد.
وی در این باره توضیح داد: عربستان و روسیه جزیی از کشورهای عضو مجموعه اوپک پلاس هستند، البته غیر از این دو کشور، کشورهای دیگری نیز به عنوان صادر کننده نفت در اوپک پلاس حضور دارند که بر سر موضوع کاهش تولید نفت در آخرین جلسه برگزار شده در اوپک پلاس به یک نتیجه واحد رسیده اند.
محمد علی خطیبی در خصوص چرایی اتخاذ تصمیم کاهش تولید نفت جهانی گفت: در آخرین جلسه اوپک پلاس اعضای شرکت کننده تصمیم گرفتند نسبت به قبل کاهش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت را در دستور کار خود قرار دهند و از عرضه ۲ میلیون بشکه نفت به بازار نسبت به روند قبلی خودداری کنند. این تصمیم به این دلیل اتخاذ شده چرا که وضعیت بازارهای جهانی به گونهای نیست که برای این حجم نفت متقاضی وجود داشته باشد.
معاون اسبق ایران در اوپک خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت عرضه و تقاضای جهانی یکی از مهمترین دستور کارهای جلسات اوپک پلاس است. اعضای اوپک پلاس بعد از بررسی کارشناسی شرایط بازار و عرضه و تقاضا به این نتیجه رسیدند که بازار با مازاد تقاضا رو به روست لذا قیمتها در حال کاهش است.
وی درخصوص چرایی کاهش قیمت نفت و عدم تقاضا برای نفت در کشورهای توسعه یافته و صنعتی گفت: رکود جهانی مانع بزرگی در برابر تقاضای نفت شده است. کشورهای عضو اوپک به منظور باقی ماندن قیمت نفت در سطح فعلی و ایجاد تعادل در بازار کاهش ۲ میلیون بشکه نفت را در دستور کار خود قرار دادند لذا کاهش تولید نفت را نباید به جهت همدستی کشورهای عضو اوپک برای ایجاد کمبود مصنوعی نفت عنوان کرد.