به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام سیدعلی حسینی امام جمعه شهرستان دیّر استان بوشهر درباره مشکلات تامین آب در این شهرستان گفت: بخش عمده آب مصرفی خود را از استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد تامین میکند و در صورتی که مشکلی در این استانهای همسایه به وجود آید، تأثیر مستقیم بر روند آبرسانی به استان ما دارد. اگرچه مشکلات حوزه آب در استان بوشهر مربوط به گذشته است، اما در سالیان اخیر کمبود آب بیشتر خود را نمایان کرده و زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر و در تنگنا قرار داده است.
وی فرسودگی شبکه آبرسانی را بخشی از مشکلات حوزه آب در این شهرستان برشمرد و تصریح کرد: مهمترین موضوعی که شاید در صورت مرتفع شدن آن میتوان امید داشت تأثیر زیادی در حل مسائل و مشکلات آب در استان داشته باشد، بحث ترمیم شبکه آبرسانی است که موجب شده درصد بالایی از آبی که به زحمت از استانهای همجوار خریداری میشود در مسیر رسیدن به منازل مشترکین به هدر برود.
امام جمعه شهرستان دیّر عنوان کرد: این شهرستان از جمله شهرستانهای استان بوشهر است که مشکلات عدیدهای در حوزه تأمین آب دارد و از ۱۷ هزار و ۵۶۱ متر مکعب آب دریافتی خود ۱۰ هزار و ۹۶۱ متر مکعب آن را از خط کوثر و شش هزار و ۶۰۰ متر مکعب نیز از چاههای محلی تامین میکند، در حالی که میزان آب مصرفی مورد نیاز این شهرستان ۲۱ هزار و ۷۶۹ متر مکعب است که با این حساب چهار هزار و ۲۰۸ مترمکعب کمبود آب دارد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به تامین ۳۸ درصد آب مصرفی از چاه، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فرسودگی شبکه آبرسانی، میزان هدررفت آب در شهرستان دیر به صورت میانگین ۳۶ درصد است؛ از طرفی ۳۸ درصد آب مصرفی از چاههای محلی تامین میشود، اما با توجه به خشکسالیهای اخیر کیفیت این چاهها پایین آمده و شور شده است. اگرچه مسئولین میگویند در حال پیگیری برای برطرف کردن مشکلات حوزه آب هستند، اما روز به روز بر وضعیت بحرانی آب در دیر افزوده میشود بهگونهای که در یک روزهای اخیر در برخی از محلات شهر دیر دو روز کامل آب قطع بوده است و مردم از عملکرد مسئولان به شدت ناراضی هستند.
وی با بیان اینکه هرگاه مسئولی سر کار میآید اولین شعار و اولین دغدغهاش رفاه زندگی شهروندان است، اما پس از مدتی که از نزدیک با فرآیند اداری و مشکلات و کمبودها روبهرو میشود، مردم را فراموش کرده و در صدد توجیه و منطقی نشان دادن مشکلات برمیآید، تصریح کرد: امروز برخی مسئولان که باید پاسخگو باشند تبدیل به مسئولی توجیهگر و غیرپاسخگو میشوند و انبوه مشکلات مردم برجای خویش باقی میماند، آنگاه نه اعتراضها به جایی میرسد و نه حق مردم انجام میشود.
امام جمعه شهرستان دیّر، برخورداری از نعمت آب را حق مردم این منطقه برشمرد و تاکید کرد: سالهاست این معضل حل نشده باقی مانده است و جای هیچ شبههای هم نیست که حق مردم است که آب درست داشته باشند و وقتی شیرهایشان را باز میکنند آب در آن جاری باشد. مسئولان همیشه در این زمینه برخی توجیهات را ارائه میکنند که پذیرفتنی نیست، دلایل متعددی برای قطعیهای مکرر و طاقتفرسای آب ارائه کرده اند که فقط خود آنها را اقناع میکند.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه مشکل کم آبی در شهرستان دیّر بسیار جدی شده است، تصریح کرد: مسئولان اگر به موقع برای رفع این مشکل اقدام درخوری نکنند، در آینده نزدیک این موضوع به بحران جدی تبدیل خواهد شد که حل آن بسیار سخت خواهد بود؛ بنابراین ضروری است قبل از ایجاد بحران، اقدامات مناسبی در این زمینه صورت بگیرد تا مردم از این وضعیت ناگوار رهایی یابند.
وی تامین آب شرب شهرستان دیّر را وابسته به تامین آب از طریق چند استان برشمرد و تاکید کرد: برای کم آبی در این شهرستان، افزون بر خشکسالیهای اخیر و بارش کم باران، دلایل دیگری همچون فرسودگی خطوط انتقال آب نیز مطرح میشود که در این بخش بیش از ۳۰درصد را در بر میگیرد، گرچه برای حل این مشکل از طریق دریا اقداماتی همچون شیرین کردن آب توسط دستگاههای آب شیرکن صورت گرفته است، اما این موضوع پاسخگو نیازهای کامل مردم منطقه نیست.
امام جمعه شهرستان دیّر خواستار حل مشکل کم آبی شهرستان دیّر در بلند مدت شد و یادآور شد: برخی اقدامات و طرحهای که در حال حاضر صورت میگیرد، به صورت موقتی و کوتاه مدت است، باید برای حل مشکل بلندمدت آن اقدامات مهم تری صورت گیرد. متاسفانه در هر دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی افرادی در زمان تصدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی برخی وعدههای در زمینه رفع کم آبی میدهند، اما پس از مدتی این شعار به فراموشی سپرده میشود و اقدامی را شاهد نیستیم، همانگونه که در دوره اخیر یکی از نمایندگان این شعار را فریاد زد، اما پس از دوران تصدی این مسئولیت در این زمینه موفقیتی بهدست نیاورد.
حجت الاسلام حسینی در پایان تصریح کرد: یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که با خط انتقال آب از دریا و شیرین سازی از طریق دستگاه آب شیرین کن این مشکل را حل خواهیم کرد، اما باید دانست که این شیوه در بلندمدت پاسخگوی نیازهای مردم نیست و یک درمان مقطعی و موقتی به شمار میآید؛ اما در آینده دوباره همین مشکل تکرار خواهد شد، زیرا فرسودگی خط انتقال لولههای آب، بسیاری از این دردسرها را فراهم خواهد کرد و ما همچنان این گرفتاری را خواهیم داشت.