کد خبر:۱۰۳۹۳۷۱
گزارش|

دولت سیزدهم چراغ اول «گفتگو» را روشن کرد / سخنگوی دولت در «میدان دانشگاه» + فیلم

حضور سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه‌های مطرح کشور، گامی مثبت برای گفتگو با قشر جوان و دانشجو شمرده می‌شود.

سخن‌گویی دولت در میدان دانشگاه / مروری بر حواشی حضور سخنگوی دولت میان دانشجویان

گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چند هفته ایست برخی از دانشگاه‌های مطرح کشور، فضای پر التهابی را تجربه می‌کنند. در این میان جای خالی گفتگو و شنیدن صدای قشر دانشجو به شدت احساس می‌شد. از همین رو علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم قدمی مثبت و رو به جلو جهت شنیدن صدای دانشجوی معترض برداشت .او با حاضر شدن در چند دانشگاه مطرح کشور به عنوان عضوی از خانواده دولت سیزدهم تلاش کرد تا پل ارتباطی میان دولت و دانشجو شود تا نشان دهد صدای قشر دانشجو را می‌شنود. 

همچنین یکی دیگر از دلایل حضور سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه‌‌ها را می‌توان این دانست که آقای سخنگو قصد داشت تا با حضور در میان قشر جوان و دانشجوی کشور، به ابهامات و بعضا شبهاتی که رسانه‌های معناد در دل آن‌ها انداختند را پاسخ دهد و به روشنگری بپردازد.

اولین حضور در دانشگاه علامه طباطبایی  تهران

 بهادری جهرمی سخنگوی در اولین حضور خود میان دانشگاهیان،  در دانشگاه علامه طباطبایی تهران حضور یافت و در نشست پرسش و پاسخی با موضوع آزاد با آنان شرکت کرد.

این حضور سخنگوی دولت در حالی انجام گرفت که دانشگاه‌های کشور شاهد تجمعاتی در برخی شهرها بود و برخی تصور می‌کردند که این حضور می‌تواند به تشدید اختلافها و حرف‌ها و حتی احتمال برخی حرکت‌های رادیکال منجر شود، اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه علی‌رغم برخی شعارهای اولیه جمعی از دانشجویان، اما با حوصله و رویکرد گفتگویی سخنگوی دولت، این حضور نهایتاً در فضای خوب و مثبتی دنبال شد.

همچنین بیرون سالن سخنرانی بهادری جهرمی، برخی دانشجوبان اقدام به تجمع و سردادن شعار کرده بودند؛ امّا وی پس از اتمام پرسش و پاسخ داخل سالن، در جمع دانشجویان معترض بیرون از سالن نیز حضور یافت و با‌ آنها به گفت‌وگو پرداخت. در نهایت هم مراسم بدون هیچ‌گونه برخوردی بین دانشجویان با هم و یا مجموعه حراست به پایان رسید.

فرار از گفتگو با سخنگو


اما حضور پر سر و صداتر آقای سخنگو دردانشگاه خواجه نصیر تهران بود. علی بهادری جهرمی در نشستی به دعوت بسیج دانشجویی خاوجه نصیر به سخنرانی پرداخت. اما تنها ده قیقه بعد شروع سخنرانی، شعارهای جمعی دانشجویان معترض به حضور وی، ناتمام ماند و پس از طرح چند پرسش و پاسخ در فضایی ناآرام، این نشست یک‌ساعت پیش از زمان اعلام‌شده به پایان رسید.

در این نشست که بسیج دانشجویی مسئولیت برگزاری آن را بر عهده داشت، حدود ۶۰ دانشجو که یک سوم حاضرین در مراسم را تشکیل می‌دادند،‌ از همان دقایق اولیه سعی در متشنج کردن فضای مراسم و ممانعت از سخنرانی سخنگوی دولت داشتند. شعارهای معترضین از جملات اعتراضی آغاز شد، اما در ادامه به الفاظ رکیک هم کشیده شد که باعث ناراحتی و  اعتراض سایر افراد حاضر در سالن خصوصا دانشجویان دختر حاضر در جلسه شد که اینگونه الفاظ را دون شأن دانشگاه و دانشجو می دانستند. 

دانشجویان معترض دربخشی از تلاش خود برای برهم زدن فضای سخنرانی سخنگوی دولت شعارهای «زن، زندگی، آزادی» / «مرد، میهن، آبادی» را سر دادند تا  مانع ادامه سخنرانی بهادری جهرمی شوند که وی در واکنش به این شعارگفت : «زن، زندگی، آزادی» شعار همه ماست.  این روزها زیاد این شعار را می‌شنویم  اما ما همیشه دنبال تحقق آزادی، استقلال و آبادی بوده‌ایم.

بسیج دانشجویی با وجود آنکه برگزار کننده مراسم بود، اما فرصت طرح سوال را به طور کامل در اختیار دانشجویان معترض گذاشت و سه دانشجوی معترض از پشت تریبون، انتقادات خود در حضور سخنگوی دولت مطرح کردند، اما پس از پایان سئوالات دوباره با متشنج کردن جو سالن و سر دادن شعارهای  تند و افراطی  اجازه ندادند پاسخ سئوالات در سالن شنیده شود.

سخنران مراسم در پاسخ به شعار مرگ بر دیکتاتور دانشجویان معترض گفت: دیکتاتور کسی است که اجازه نمی‌دهد،‌دیگری حرف بزند یا صدای او به گوش دیگران برسد. اجازه بدهیم همه باهم حرف بزنند. من می‌خواهم پاسخ پرسش دانشجوی هم‌فکر خودتان را بدهم.

شعارهای تند و رکیک دانشجویان معترض، در آخر دانشجویان دعوت کننده مراسم و افراد ساکت سالن که با آنها همراهی نمی‌کردند را خطاب خود قرار داد که به تقابل لفظی و فیزیکی محدود میان دو طرف هم منجر شد و در نهایت الفاظ تهدید آمیز دانشجویان معترض که تصاویر مهسا امینی و نیکا شاکرمی و چند فعال سیاسی بازداشت‌شده در پی حوادث اخیر، را در دست داشتند و شعار «می‌کشم، می‌کشم، ...» سر می‌دادند، باعث شد که این جلسه ناتمام باقی بماند.

دانشجویان معترض  با سردادن شعارهایی همچون «آزادی، آزادی، آزادی» و در دست گرفتن تصاویر ادامه جلسه را ناممکن کردند.

سخنگوی دولت در آستانه خروج از سالن برگزاری نشست در گفت‌وگو با برخی دانشجویان حاضر در جلسه اظهار کرد: سلیقه‌ها و روش‌ها متفاوت است. گاهی مردم باهم گلاویز می‌شوند و یکی به دیگری توهین می‌کند یا ضربه‌ای می‌زند و در اینجا امنیت مردم زیر سوال می‌رود. در جلسه امروز متاسفانه همین اتفاق افتاد و دو نگاه متفاوت حضور یافتند اما باهم تقابل پیدا کردند.

کد ویدیو

بهادری جهرمی پیش از خروج از سالن گفت: بازهم به دانشگاه‌ها خواهم رفت و صدای معترضان و موافقان را گوش خواهم کرد. چه در این دانشگاه و چه در سایر دانشگاه‌ها. ما باید باهم گفت‌وگو کنیم.بعد از خروج سخنگوی دولت از دانشگاه نیز تجمع دانشجویان مخالف و موافق تا ساعتی پس از آن ادامه پیدا کرد.

 

دانشگاه قم، مقصد سوم

دانشگاه قم، سومین مقصد دانشگاهی آقای سخنگو برای گفتگوی آزاد با دانشجویان بود. بهادری جهرمی در بدو سفرش به قم در جمع دانشجویان دانشگاه قم در خوابگاه حاضر شد و به گفت و گو و خوش و بش با آنان پرداخت.او در این بازدید شنوای انتقادها و پیشنهادهای دانشجویان از عملکرد دولت و در مورد اعتراضات اخیر در کشور نیز پاسخگوی مطالب دانشجویان شد.

علی بهادری جهرمی در ادامه حضور خود در دانشگاه‌ها، روز سه شنبه در مراسمی که از قبل برنامه ریزی شده بود به دانشگاه قم آمد تا در جمع دانشجویان این دانشگاه سخنرانی کند.

سخن‌گویی دولت در میدان دانشگاه / مروری بر حواشی حضور سخنگوی دولت میان دانشجویان + فیلم

از ساعات ابتدایی روز سه شنبه اطلاعیه ای از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه قم در فضای مجازی منتشر شد که به دلیل تغییر ریاست دانشگاه و برای حفظ جایگاه و شأنیت سخنگوی دولت به جهت آنکه هنوز ریاست جدید در دانشگاه مستقر نشده، مراسم سخنرانی بهادری جهرمی برگزار نمی‌شود و بازدید از خوابگاه‌های دانشجویی جایگزین این برنامه شده است.روابط عمومی دانشگاه قم اما پس از این اطلاعیه اعلام کرد، برنامه سخنرانی بهادری جهرمی پابرجاست و سخنگوی دولت طبق برنامه در جمع دانشجویان حاضر می‌شود.

در این مراسم دانشجویانی پشت تریبون می‌آمدند و سوالات خود را از دبیر هیئت دولت می‌پرسیدند، هر چند که از ابتدای جلسه برخی از دانشجویان با سر دادن شعارهایی به دنبال جنجالی کردن فضای جلسه بودند و همهمه آنان گاهی موجب می‌شد که صدای بهادری به گوش حاضران نرسد.برخی از دانشجویان معترض بدون آنکه نوبت آنان برای پرسش فرا رسید، خود را به جایگاه می‌رساندند و به دنبال تریبون برای حرف زدن می‌گشتند.

سخنگوی دولت در اعتراض برخی دانشجویان که قصد پرسش داشتند اما فرصت به آنان نمی‌رسید عنوان می‌کرد، افرادی که قرار است پشت تریبون سوالاتی داشته باشند با وی هماهنگ نکرده اند و برایش تفاوتی ندارد که چه کسی و چه سوالی خواهند پرسید.

این دانشجویان با رفتارهای نامناسب خود تلاش داشتند تا یوسف سلامی گزارشگر تلویزیون که از تهران برای پوشش این برنامه آمده بود را از سالن بیرون کنند و مانع از انجام مصاحبه توسط وی با دانشجویان شوند و در این بین شعارهای علیه رسانه ملی نیز سر می‌دادند.

در طول برنامه سوالات مختلفی از سوی دانشجویان پرسیده شد، از نحوه مردمی شدن یارانه تا حادثه زندان اوین و علت بستن برخی شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی که سخنگوی دولت تلاش می‌کرد علارغم اینکه فضای سالن هیجانی بود و عده‌ای همچنان در پی برهم زدن نظم برنامه بودند پاسخ‌های منطقی دهد.

تکرار شعار «شعار زن، زندگی، آزادی» توسط سخنگو

سخنگوی دولت در بخش پایانی سخنرانی خود با تکرار شعار «شعار زن، زندگی، آزادی» همنوا با برخی شعاردهنده ها، این شعار را شعار دولت نیز توصیف و ابراز امیدواری کرد تا همه برای آبادانی و پیشرفت کشور گام برداریم.

کد ویدیو

بهادری جهرمی پس از خروج از سالن با برخی از دانشجویانی که در محوطه حضور داشتند نیز گفتگو کرد و به یکی از خانم‌های دانشجو در پاسخ به کشته سازی ها عنوان کرد که با هزینه شخصی من به سراغ هر کدام از این موردها که گفته شده توسط نظام کشته شده‌اند بروید و تحقیق کنید و نتیجه را اعلام کنید و مطمئن باشید دروغ پردازی امپراتوری و دیکتاتوری رسانه‌های بیگانه ثابت می‌شود.

کد ویدیو

دانشجویان شعار دهنده که حدود ۱۰۰ نفری بودند پس از سخنرانی سخنگوی دولت به محوطه دانشگاه آمده و به سردادن شعارهای ساختارشکنانه خود ادامه دادند و سپس به سمت سلف دانشگاه رفتند و زد و خوردهایی فیزیکی نیز در این میان در داخل سلف دانشگاه رخ داد.

برخورد فیزیکی و ضرب و شتم عکاس یکی از خبرگزاری‌ها توسط برخی دانشجویان ساختارشکن نیز از جمله حواشی این برنامه بود که علاوه بر آسیب دیدن دوربین این عکاس، وی ساعتی بعد به دلیل مصدومیت راهی بیمارستان شد.بهادری جهرمی پس از مراسم به عیادت عکاس مصدوم شده در مراسم سخنرانی نیز رفت و جویای احوال وی شد.

حضور در مدرسه پسرانه امیرکبیر قم نیز که بهادری روزگاری در این مدرسه تحصیل کرده بود نیز بخش دیگری از برنامه‌های سخنگوی دولت در سفر به قم بود.

حضور سخنگوی جوان دولت در دانشگاه های کشور و گفتگوی او با دانشجویان معترض در شرایطی که فضای دانشگاه‌ها همچنان شاهد برخی التهابات است می‌تواند الگوی موفقی از باز شدن باب گفت‌وگو میان مسئولان و نسل جدید باشد و سایر مسئولان در نهادهای مختلف نیز با حضور در جمع‌های دانشجویی و گفت‌‌وگوی بی‌واسطه با آنان علاوه بر پاسخ دادن به سؤالات،  می‌توانند مانع از سوءاستفاده دشمن شوند و تهدیدهای احتمالی در این زمینه را به فرصت تبدیل کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار