کد خبر:۱۰۴۳۰۴۱
طغیانی در گفتگو با دانشجو:

حضور بانک مرکزی در بازار رسمی ارز فعالانه و جدی بود / دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد + فیلم

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام مهمی که در هفته‌های گذشته از سوی بان مرکزی انجام شد، حضور فعالانه و بازارسازی جدی در بازار حواله جات رسمی بود.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره مدیریت بانک مرکزی در زمینه کنترل قیمت ارز اظهارکرد: بازار ارز در کشور ایران، بازاری همگن و یکپارچه نیست؛ به طوری که ما دارای بازار حواله جات رسمی، نقد رسمی و نقد غیررسمی هستیم. حجم بازار غیررسمی بسیار کوچک اما تعیین کننده است. بسیاری از اتفاقاتی که در زمینه افزایش قیمت ارز شاهد هستیم، نشات گرفته از همین بازار است که سهمی 5درصدی در بازار دارند.

وی افزود: اقدام مهمی که در هفته‌های گذشته از سوی بان مرکزی انجام شد، حضور فعالانه و بازارسازی جدی در بازار حواله جات رسمی بود و به صورت محکم، حضور خود را در این بازار دیکته کرد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که بازار ارز، نیازمند تسهیل‌گری‌هایی است که از سال 97 تاکنون، هیچ تغییری در این زمینه ایجاد نشده است. برخی از دشواری‌ها مانند رفع تعهدات‌ها و موانع عرضه‌های ارز در بازار که فعالان اقتصادی از آن گلایه‌مند هستند، باید از فرصت پیش آمده برای حل آن‌ها استفاده کرد.

طغیانی ادامه داد: باید تسهیل‌گری‌هایی که در زمینه عرضه بیشتر ارز در بازار و گشایش برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه در بازار ارز نیمایی انجام می‌شود را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم. این موضوع در کمیته اقدام ارزی در بانک مرکزی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت ذخایر ارزی کشور گفت: واقعیت امر این است که درحال حاضر وضعیت ذخایر ارزی کشور خوب است؛ همچنین طبق آمار رسمی، وضعیت صادرات کشور نسبت به سال‌های گذشته بسیار بهتر شده به طوری که در 6 ماهه ابتدایی سال جاری، شاهد افزایش 13 درصدی صادرات نسبت به سال گذشته بوده‌ایم. این موضوع نشان دهنده آن است که براساس معیارهای اقتصادی، دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار