کد خبر:۱۰۴۵۵۳۲

خوش‌بینی اردوغان به عادی‌سازی روابط ترکیه با سوریه

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه شب گفت: عادی‌سازی روابط با سوریه در آینده‌ای نزدیک را بعید نمی‌دانم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه شب گفت: عادی‌سازی روابط با سوریه در آینده‌ای نزدیک را بعید نمی‌دانم.

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنانش به روابطش با مصر اشاره کرد و گفت: به نظرم که تحولات مثبتی با مصر روی خواهد داد.

وی افزود: کسانی بودند که به دنبال بهره برداری از قطع روابط ما با کشور‌های حاشیه خلیج فارس بودند، اما طرح آن‌ها زمانی که ما این مشکل را برطرف کردیم، ناکام مانده است.

فؤاد اوکتای معاون رئیس جمهوری ترکیه نیز جمعه شب در این خصوص گفت که عادی سازی روابط با مصر در چارچوب اراده مشترک دو طرف، منافع و احترام متقابل ادامه می‌یابد.

وی افزود: موضع ترکیه در اولویت دادن به همکاری‌های منطقه‌ای منجر به گشایش دوره جدیدی در روابط دوجانبه با امارات، عربستان و اسرائیل شده است.

اردوغان در خصوص سوریه نیز تأکید کرد: به مانند مصر، روابط ترکیه با سوریه نیز می‌تواند به روال معمول خود بازگردد، چرا که دشمنی همیشگی در سیاست وجود ندارد.

اردوغان چهارشنبه شب گذشته نیز از امکان دیدار خود با بشار اسد خبر داد و گفت که «ما در نهایت در این خصوص گام‌هایی اتخاذ خواهیم کرد».

وی پس از پایان نشست پارلمان، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره امکان دیدار با رئیس جمهوری سوریه گفت: «ممکن است با اسد دیدار کنم، دشمنی دائمی در سیاست وجود ندارد، در نهایت گام‌هایی را اتخاذ خواهیم کرد».

در مقابل، بشار اسد نیز اخیرا در گفتگو با خبرنگاران درباره از سرگیری روابط با ترکیه تاکید کرد: دیدار‌ها با آنکارا اکنون "فقط ماهیت اطلاعاتی" دارد، اما "بالا رفتن سطح دیدار‌ها را به دنبال خواهد داشت".

بشار اسد افزود: ترکیه آمادگی خود را برای برآورده کردن مطالبات دمشق ابراز داشته است. وی در عین حال تاکید کرد: سوریه انتظار گام‌های عملی از ترکیه دارد و نه فقط کلام صرف.

رئیس جمهوری سوریه گفت: چه بسا آنکارا در جهت گیری‌های خود صادق‌تر از برخی اعراب باشد، اما نمی‌توان قضاوت کرد که موضع ترکیه جدی است یا صرفا فقط یک مانور سیاسی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار