کد خبر:۱۰۴۶۴۷۷
سید رضا فاطمی امین در جمع کارآفرینان سراسر کشور:

وزارت صمت مشکلات واحد‌های تولیدی را به صورت لحظه‌ای رصد می‌کند

وزیر صمت در خصوص اقدامات این وزارتخانه در توسعه سرمایه نامشهود و سازمانی گفت: در این مسیر ۵ محور را در دستور کار داریم که اولین آن پایش کسب‌وکارهاست. به این معنی که تولید و مشکلات سر راه آن را به صورت لحظه‌ای رصد کنیم و مشکلات بر سر راه واحد‌های تولید بر طرف کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت در اختتامیه فصل سوم برنامه تلویزیونی «میدون» که عصر جمعه در سالن همایش‌های برج میلاد با حضور کارآفرین‌های مطرح کشور برگزار شد، با تاکید بر اینکه برنامه میدون نمونه موفق یک کار رسانه‌ای در حوزه اقتصاد است گفت: وقتی صحبت از کارآفرین می‌شود، معمولاً به محصول آن توجه می‌کنیم در حالی که آن کسب‌وکاری که کارآفرین ایجاد کرده از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی خروجی اصلی فعالیت کارآفرین را راه‌اندازی کسب‌وکار دانست و ادامه داد: برای اینکه دلیل این اهمیت را درک کنیم بهتر است بدانیم هر کشور ۴ نوع ثروت شامل دارایی‌های خارجی، ثروت طبیعی، دارایی‌های فیزیکی و دارایی‌های نامشهود و سازمانی دارد.

وزیر صمت ادامه داد: در اقتصاد متعادل دارایی فیزیکی ۱۴ درصد ثروت کشور را شامل می‌شود و ۸۵ درصد مرتبط به دارایی نامشهود می‌شود، به این صورت که اگر در کشوری دارایی طبیعی زیاد باشد، اما دارایی نامشهود آن کم، آن کشور تبدیل به خام فروش می‌شود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون سرمایه نامشهود کشور حدود ۳۰ درصد است گفت: این دارایی باید به حداقل ۷۰ درصد برسد چراکه این سرمایه نامشهود می‌تواند سرمایه طبیعی را به ثروت تبدیل کند.

فاطمی امین کسب‌وکار‌ها را سرمایه نامشهود خواند و تاکید کرد: سرمایه سازمانی و نامشهود متخصصین را گرد هم می‌آورد و با تبدیل دیگر منابع به ثروت، به قدرت یک کشور اضافه می‌کند.

وی در خصوص اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در توسعه سرمایه نامشهود و سازمانی گفت: در این مسیر ۵ محور را در دستور کار داریم که اولین آن پایش کسب‌وکارهاست. به این معنی که تولید و مشکلات سر راه آن را به صورت لحظه‌ای رصد کنیم و مشکلات بر سر راه واحد‌های تولید بر طرف کنیم.

وزیر صمت تاکید کرد: علائم حیاتی هر بنگاه اقتصادی، صنعتی و تولیدی باید به صورت مجزا رصد شود و این کار آغاز شده واحد‌های صنعتی و معدنی نیز تا پایان سال مورد رصد قرار می‌گیرد.

وی اقدام دوم را گسترش خدمات به کسب‌وکار‌ها عنوان کرد و افزود: تقویت و تشویق شرکت‌های تکمیل زنجیره تأمین می‌تواند به کسب‌وکار‌های کوچک در تأمین منابع مالی پیدا کردن نیروی متخصص کمک کند. اکنون برخی کسب‌وکار‌های کوچک به علت ناتوانی در تأمین وثایق و شناسایی نیروی متخصص دچار مشکل شده‌اند.

فاطمی امین در خصوص اقدام سوم گفت: رتبه‌بندی بنگاه‌ها از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. این اقدام در رتبه‌بندی واردکننده‌ها آغاز شده و دیگر در واردات مانند قبل سقف و سابقه تأثیرگذار نیست و انحصار از بین رفته است. وی در خصوص اقدام چهارم گفت: اصلاح و بهبود خدمات دولتی را به سمت هوشمندسازی برده‌ایم و اکنون تمدید کارت بازرگانی تماماً به صورت غیرحضوری انجام می‌شود. این اقدام به زودی برای سایر خدمات نیز انجام می‌گیرد.

وزیر صمت هماهنگی میان برنامه‌های کلان حاکمیت با برنامه‌های کسب‌وکار را مورد آخر دانست و گفت: اهداف حاکمیت در تولید، صادرات، اشتغال آفرینی و توسعه باید هماهنگی کامل با کسب‌وکار داشته باشد و در همین راستا ما باید بدانیم که برای حوزه اشتغال آفرینی و حوزه صادرات سراغ کدام کسب‌وکار برویم.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به ایجاد تحول در اقتصاد کشور گفت: امیدوارم ما در حاکمیت و شما کارآفرینان در کف میدان بتوانیم اقتصاد کشور را متحول کنیم. ملت ایران ظرفیت کافی برای ارتقا را دارد.

فاطمی امین همچنین در پاسخ به سؤال یکی از کارآفرینان در خصوص مشکلات دسترسی به شبکه‌های اجتماعی خارجی گفت: امروز مفهوم حاکمیت و مرز‌ها با ۲۰ سال پیش متفاوت است و دیگر حاکمیتی نداریم که بتواند بر مرز‌های خود مسلط باشد، اما تسلط بر فضای مجازی خود نداشته باشد.

وی تاکید کرد: این حوزه فعالیت من نیست، اما به عنوان یک کارشناس می‌گویم که چرا نباید از پیام‌رسان‌های ایرانی و شبکه‌های اجتماعی ایرانی استفاده کنیم؟ در همه زمینه‌ها به موفقیت رسیدیم و در این حوزه نیز می‌توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم. نباید اجازه دهیم در این حوزه دیگرانی استقلال ما را زیر سؤال ببرند و پاسخگو هم نباشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار