به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جدیدترین سفر استانی خود از صبح روز جمعه یازدهم آذرماه عازم شهرستان اردستان از توابع استان اصفهان شده، در همایش بزرگداشت آیت الله شهید مدرس به برنامههای راهبردی دولت مردمی در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: دولت مردمی همواره در حوزه فرهنگ به دنبال آن است تا تمرکز و توجه به مقوله فرهنگ و هنر را از یک موضوع خاص طبقاتی در حوزههای نمایشی، هنرهای تجسمی و سایر بخشها خارج کنیم، زیرا طی سالیان گذشته، مقوله فرهنگ به ویژه برخی برنامهها و محصولات هنر تبدیل به کالایی لوکس شده است به عنوان مثال بیش از ۹۰ درصد آثار نمایش مربوط به فضاهای جغرافیایی و فرهنگی یک گروه و طبقه خاص بوده است که در یک منطقه جغرافیایی متمرکز شده است که آئینهای از عظمت فرهنگ ایرانی اسلامی در آن به چشم نمیخورد.
وی با بیان اینکه بر همین اساس، دولت انقلابی با شعار عدالت فرهنگی به دنبال تحول حوزه فرهنگ و هنر کشور است، گفت: در راستای تحقق عدالت فرهنگی به دنبال توجه به استعدادهای اهالی فرهنگ و هنر در همه نقاط ایران عزیز هستیم.
عزم جزم دولت در توزیع عادلانه امکانات فرهنگی
اسماعیلی در ادامه به سفرهای استانی خود به شهرها و مناطق مختلف کشور اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته بیش از ۶۰ سفر به مناطق مختلف کشور داشته ایم که در تمامی این سفرها بدون واسطه پای صحبتها و دغدغههای اهالی فرهنگ، هنر و رسانه نشسته و از نزدیک شاهد استعدادهای درخشان حوزههای مختلف بوده ایم و بر همین اساس عزم خود را جزم کرده ایم تا با ایجاد فضایی عادلانه در توزیع امکانات فرهنگی به رشد و تعالی حوزه فرهنگ و هنر در سراسر کشور کمک کنیم.
آموزش رایگان بیش از ۴۰ هزار هنرجو در قرارگاه محرومیت زدایی
وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیت قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرارگاه محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر از سال گذشته در مناطق شرق و جنوب شرقی کشور راه اندازی شد و نزدیک به چهل هزار نفر در رشتههای هنری به صورت رایگان آموزش دیده اند و در گام بعدی با تسهیل گری در اعطای مجوز به مؤسسات فرهنگی و هنری شرایط اشتغال زایی حوزه فرهنگ و هنری در این مناطق فراهم میشود، همچنین گام دوم فعالیتهای قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ و هنر بزودی در سایر مناطق کشور مخصوصاً منطقه شمال استان اصفهان اجرایی خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رویکرد جدید دولت مردمی به تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: نگاه جدی و تحولی به حوزه فرهنگ در برنامه هفتم توسعه الزامی است و وزارت فرهنگ در این خصوص از همه ظرفیتهای موجود استفاده خواهد کرد و در این حوزه با برپایی جلساتی کارشناسانه به دنبال اعتلای برنامههای فرهنگی در برنامه هفتم توسعه هستیم.
به دنبال اعتلای حوزه فرهنگ در برنامه هفتم توسعه هستیم
وزیر فرهنگ با اشاره به راهبردهای مورد تاکید رهبری معظم انقلاب در حوزه فرهنگ و رسانه گفت: بازآرایی رسانهای کشور، اصلاح انقلابی ساختارهای فرهنگی و توجه به جبهه فرهنگی و جوانان از جمله موضوعاتی است که باید در کنار اسناد بالادستی و سیاستهای کلی در تدوین برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد. در مجموع در تنظیم لایحه برنامه هفتم توسعه که مسئولیت کمیته فرهنگی و رسانه مجازی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تاکنون احکام بسیار خوبی را پیش بینی کرده ایم که امیدواریم ضمن تصویب در دولت و مجلس شورای اسلامی شاهد اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ و هنر باشیم.
رونمایی از سند مهندسی فرهنگی ۱۱ استان
وی در ادامه به اهمیت تدوین سند تحول فرهنگی استانها اشاره کرد و گفت: تاکنون این سند مهندسی فرهنگی را در یازده استان رونمایی کرده ایم و از سویی به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها بصورت جدی تاکید شده تا با مشارکت نخبگان، سند تحول فرهنگی استان خود را آماده کنند و در استان اصفهان نیز این سند باید در اولین فرصت با مشارکت نخبگان فرهنگی و هنری استان آماده شود همچنین امسال هم در لایحه بودجه برای اجرای این سند پیش بینی بسیار خوبی در دولت انجام شده است.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جنگ امروز، جنگ روایت هاست، گفت: در شرایط فعلی روایتگری صادقانه افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است تا نوجوانان و جوانانی که افتخارات دیروز را کمتر دیده و شنیده اند، با آن آشنا شوند از سویی دیگر امروز شاهد جنگ روایتها هستیم و اینجاست که عمل به فریضه مهم جهاد تبیین از اهمیت بسیاری برخوردار است.
تروریسم رسانهای دشمن به دنبال نابودی ایران
وی با بیان اینکه اگر امروز اندکی از نوجوانان و قلیلی از جوانان دچار اشتباهاتی میشوند حاصل تروریسم رسانهای ناجوانمردانه دشمن است که با دروغ پراکنی و القای یاس و ناامیدی صرفاً به دنبال نابودی ایران عزیز است.
اسماعیلی ادامه داد: هنرمندان در جهاد تبیین میبایست واقعیتها و دستاوردهای ایران عزیز را با زبان هنر روایت کنند، زیرا امروز شاهد هستیم دشمنان قسم خورده ملت ایران با همه قوا و پیشرفتهترین تجهیزات، با بهره گیری از اتاق فکر دشمن، عملیات گسترده خود را علیه آرامش و امید مردم ایران به راه انداخته است؛ چرا که ایران در حال تبدیل شدن به قدرتی جهانی است و دشمن ملت ایران از ایران مقتدر و قوی در هراس است.
نقش اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در جهاد تبیین
وی با تأکید بر این که دشمن تلاش میکند آینده سازان ایرانی را نسبت به کارآمدی نظام دینی و آینده پرشکوه ناامید کند، گفت: باید در کنار همه عملیاتهای آفندی و پدافندی به سازو کارهای جنگ رسانهای واقف باشیم و در این میان نقش اهالی فرهنگ، هنر و رسانه تأثیر گذار خواهد بود تا با درخشش جهادی افسران جنگ نرم، در این جهاد رسانهای به موفقیت برسیم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سر افراز آیت الله مدرس و روز مجلس گفت: امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدرس گونه در مسیر انقلابی شهید مدرس حرکت کنند همچنین امام راحل اگرچه در حوزه فلسفی عرفانی متأثر از شخصیتهای مهمی نظیر مرحوم شاه آبادی بودند. اما به لحاظ سلوک سیاسی امام متأثر از شخصیت بارز آیت الله مدرس بوده اند و این جمله تاریخی امام راحل: «مدرس زنده است تا تاریخ زنده است» هیچگاه فراموش نمیشود. از سویی امام وقتی از مرحوم مدرس یاد میکنند با همه وجودش به او احترام میگذاشتند. امام بارها به عنوان مستمع در بخش ناظران و تماشاگران مذاکرات مجلس فقط به عشق دیدن شهید مدرس از قم به تهران میآمدند تا نطق مدرس را در مجلس گوش کنند از سوی دیگر اگر رهبر انقلاب از مرحوم نواب صفوی به عنوان کسی یاد میکنند که اولین بار جرقه انقلابی گری را در ذهن ایشان روشن کرده است، آیت الله مدرس هم چنین نقشی را برای امام راحل ایفا کرده است.
اسماعیلی گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت دین، شخصیتهای بزرگی، چون شهید مدرس به صورت اجمالی به مردم معرفی شده اند، اما همچنان در این خصوص کمبودهای وجود دارد، زیرا مقاومتی که این مرد بزرگ در مقابل استبداد و استعمار داشته در قله بصیرت مثال زدنی است. همانطور که امام راحل در مقابل کاپیتولاسیون آمریکایی مقاومت کرد. این شخصیت بزرگ برای همه ما قلهای در ایستادگی و بصیرت و در مبارزه با استبداد و استعمار است.
پیگیری ۲ طرح نیمه تمام فرهنگی شهرستان اردستان
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان سفر به اردستان و در بازدید از طرحهای عمرانی این شهرستان در جمع خبرنگاران گفت: ۲ طرح نیمه تمام فرهنگی در شهرستان اردستان وجود دارد که بیش از چندین سال از شروع عملیاتش گذشته و تلاش میکنیم عملیات تکمیل این طرحهای فرهنگی به عنوان یکی از مهمترین خواسته مردم منطقه تسریع شود.
وی افزود: مجتمع سینمایی این منطقه مشکل حقوقی دارد و به همین دلیل، سالها متوقف مانده که این موضوع از طریق وزیر امور اقتصادی و دارایی پیگیری میشود و مجتمع فرهنگی دیگری هم وجود دارد که میتوان یک نگارخانه در آن ایجاد کرد که با پیگیریهای نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی ردیف استانی آن اخذ شده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تکمیل و تجهیز این مرکز را انجام میدهد.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سفر استانی خود به شهرستان اردستان از توابع استان اصفهان با حضور در گلزار شهدای گمنام روستای ومکان این شهرستان، به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستان مقدس آقاعلی عباس (ع)
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پایان سفر یک روزه استانی خود همراه با نماینده مردم نطنز بادرود و قمصر در مجلس شورای اسلامی، به آستان مقدس آقاعلی عباس و شاهزاده محمد (ع) مشرف شد.
تجلیل از فعالان فرهنگی و هنری و بازدید از مراکز فرهنگی اردستان از دیگر برنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهرستان اردستان بوده است.