به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، کتاب «یاد استاد» به قلم و همت پژوهشگری سید حمید رضا میررکنی محقق حوزه فقه، فلسفه و اخلاق اسلامی با مروری بر سیره علمی و عملی استاد آیتالله حاج شیخ علی سعادتپرور(ره) از زبان شاگردان و مصاحبان با حمایت موسسه فرهنگی و هنری نور جلوه علوی منتشر و روانه بازار شد.
در مورد این کتاب میتوان گفت: سابق بر این در خصوص مرحوم استاد سعادتپرور هیچ اثر مستقلِّ تحقیقی نوشته و منتشر نشده است. آثاری که در خصوص ایشان به چاپ رسیده، یا خلاصهها و گزیدههایی از بیانات و نوشتههای ایشان است یا پژوهشهایی است موردی ناظر به کتابها و آثار ایشان. اما همچنان سؤالات و مسائل مهم و آموزندهای در میان است که سند مکتوب و معتبری درباره آن در دست نیست؛ سلوک و روش ایشان در مراوده با شاگردان چگونه بوده است؟ خود ایشان چه سیر و روندی را طی نمودهاند؟ و مواضع ایشان در خصوص مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی چه بوده است؟ در وهله نخست، این پرسشها سوالاتی ناظر به بیوگرافی و زندگینامه ایشان قلمداد میشود؛ اما اگر دقیقتر نگاه کنیم، میبینیم این سوالات راه به نقاطی اساسی میبرند. وقتی درباره عالمی عارف سخن میگوییم، باید بتوانیم تمام کنشهای شخصی و اجتماعی آن شخصیت را، ذیل درک او از عبودیت و توحید، شرح و تفسیر نماییم.
میررکنی در مورد این کتاب توضیح میدهد: «ما در موسسه جلوه نور علوی دنبال گردآوری تاریخی نبودیم و مرادمان تربیت است که تربیتمان هم بر مبنای همان چیزی است که علامه طباطبایی آن را معرفتی وعلمی میداند. تربیتی که در سلوک استادی به دست میآید که این هم چیز عجیب و غریبی نیست که بسیاری وقتی میخواستند ما را مورد توجه قرار دهند، آن را تمرکز به سیر و سلوک بزرگی میدادند.
حتی در جامعه فرهنگی ما این فقر هست که معرفی بزرگان مورد نیاز جامعه است مثلا کتاب نخل و نارنج نوشته وحید یامین پور مورد توجه زیادی قرار میگیرد که شخصیت اصلی این کتاب فقیهی است که سیر و سلوکی دارد یا کتاب کهکشان نیستی که بر زندگی شیخ سید علی قاضی طباطبایی میپردازد پرفروش ترین کتاب نمایشگاه اخیر می شود این ضرورتی است که ما را برآن داشت یاد استاد را به عنوان یک اثر نگاشته و چاپ کنیم.»