به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو-مهدی نجاری، درباره موضوع مستند «ضیاءالدین» که در اولین روز نمایش فیلمهای شانزدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد، گفت: «ضیاءالدین» یک مستند پرتره اجتماعی-سیاسی است که حقایقی کمتر شنیده شده از زندگی رهبر انقلاب را در دوران کودکی تا جوانی او را روایت میکند. این مستند، علاقه و بهرهمندی رهبر معظم انقلاب نسبت به تفسیر و تبیین و قرائت قرآن کریم، از کودکی تا زمان انقلاب و تمام مراحل زندگی او و نقش ایشان در ترویج قرآن کریم را روایت میکند.
وی درباره چگونگی شکل گرفتن ایده مستندش توضیح داد: مدتها بود قصد داشتم مستندی درباره مقام معظم رهبری بسازم، موضوعات مختلفی را هم دنبال کردم اما همه موضوعات را ساخته بودند تا اینکه روزی به صورت اتفاقی کلیپی را تماشا کردم که در آن رهبر انقلاب در جمع قاریان مصری به زبان عربی از علاقهاش به قاری مصری مصطفی اسماعیل در دوران جوانی سخن میگفت.
دهستانی تصریح کرد: مستندی با موضوعیت قرآن و مقام معظم رهبری نداشتیم و این موضوع ایده اولیه مستند من شد.
در ادامه کارگردان این مستند پرتره درباره علت انتخاب عنوان ضیاءالدین برای مستندش گفت: این نامی است که حضرت آقا در دوران نوجوانی میخواستند که اطرافیان ایشان را به این نام صدا بزنند، ضیاءالدین به معنی نور دین است من هم چون بهدنبال اسمی بودم که در لحظه اول قصه را لو ندهد و تکراری نباشد؛ با مشورت تهیهکننده به این اسم رسیدیم.
دهستانی درباره روند تحقیق و پژوهش برای این مستند گفت: تحقیق و پژوهش کار دو قسمت داشت، یک پیش پژوهش میدانی و یک پژوهش اصلی و نوشتاری داشتیم که هرکدام حدود 2 ماه طول کشید و نزدیک به 20 جلد کتاب در این زمینه مطالعه کردم، کتابها را چندین بار خواندم و یادداشت برداری کردم. کتابهایی که درباره زندگی حضرت آقا بودند مثل کتاب شرح اسم، خون دلی که لعل شد، کتاب پنج جلدی خاطرات حضرت آقا از این کتابها بودند. ساخت این مستند از لحظه اول، پژوهش و تصویربرداری و مرحله پس تولید حدود یک سالونیم به طول انجامید.
محمدرضا دهستانی کارگردان فیلم ضیاءالدین همچنین خود را اینگونه معرفی کرد: متولد اردکان یزد هستم و مدرک کارشناسی ارشد تولید سیما دارم که حدود دوازده سال است به فیلمسازی مشغول هستم. پیش از این بیست فیلم مستند و داستانی ساختهام. قبلاً ساکن یزد بودم و در آنجا فیلم میساختم حالا از چهارسال پیش تاکنون ساکن تهران شدهام.