به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یک سالیست که خرید و فروش لوازم خانگی در بازار راکد شده است و مردم ترجیح میدهند به جای خرید لوازم خانگی وسایل خود را تعمیر کنند. اما در این شرایط که معاملات در بازار وجود ندارد برخی سواستفاده کنندگان با ارائه کالاهای تقلبی و قاچاق درصدد گمراهی مصرف کنندگان و فروش آنها با قیمتی ارزان هستند که همین موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است.
مشاهدات میدانی نشان میدهد برخی برندهای آلمانی و کرهای به صورت تقلبی و قاچاق وارد کشور شده و وقتی مصرف کننده خواستار خرید آنهاست قیمتهای پایینی را فروشنده پیشنهاد میکند که همین امر باعث میشود خریدار گمراه شده و نسبت به خرید این کالاها اقدام کند.
پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در همین ارتباط میگوید: بله کالاهای تقلبی و قاچاق در بازار وجود دارد که فروشندگان با شگردهای خاص نسبت به فروش آنها اقدام میکنند. مصرف کننده نیز وقتی میبیند جنس خارجی آن هم با قیمتی ارزان وجود دارد تمایل به خرید پیدا میکند درحالی که این جنسها تقلبی بوده و هیچ گارانتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه خریداران میتوانند با به کارگیری دو ابزار اصالت لوازم خانگی موجود در بازار را شناسایی کنند، افزود: نخست از طریق سامانه جامع گارانتی میتوانند اسم و مدل کالا را درج و نوع گارانتی را متوجه شوند. علاوه براین خریدار میتواند اسامی گارانتیهای تقلبی را نیز از این سامانه مشاهده کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اضافه کرد: همچنین میتوان از طریق کد شناسه و کد رهگیری کالا نسبت به تقلبی بودن آنها اطلاع کسب کرد.
پازوکی تاکید کرد: درحال حاضر برندهای کرهای و آلمانی موجود در بازار تقلبی و قاچاق هستند و مصرف کننده باید نسبت به این موضوع هوشیار باشد به عنوان مثال یک یخچال ساید کرهای ۱۲۶ میلیون تومان است، اما یخچال تقلبی را با همان مشخصات به خریدار با قیمت ۵۶ میلیون تومان میفروشند.
وی همچنین گفت: ۱۵ خردادماه امسال شرکت سام سرویس و گلدایران اعلام کرد که ۵ سال گارانتی محصولات به پایان رسیده و دیگر گارانتی آنها را قبول نمیکند پس چطور است که فروشنده کالا را با گارانتی سام سرویس و گلدیران به مردم میفروشد به طور حتم این کار غیرقانونی است و برخورد لازم با آنها صورت خواهد گرفت، اما مردم نیز هوشیار باشند تا دچار مشکلات خرید کالای تقلبی و قاچاق نشوند.