به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سعیده اکبری داریان دبیر علمی سیزدهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در توضیح جزئیات آثار ارسالی به دبیرخانه این دوره از جشنواره گفت: از ابتدای شکلگیری کمیته علمی جشنواره تاکنون، پنج جلسه با حضور اعضای این کمیته برگزار شد که در سه جلسه اخیر این کمیته، آثار دریافتشده مورد بررسی قرار گرفت. ۸۰ درصد از آثار رسیده منطبق با محورهای فراخوان بوده و ۲۰ درصد از این آثار، مغایر با محورهای فراخوان جشنواره تشخیص داده شده است.
وی ادامه داد: همچنین کمیته علمی برای ۷۸ درصد از آثار، داور تعیین کرد و به این ترتیب هریک از آثار پژوهشی با توجه به موضوع، توسط دو داور متخصص، داوری میشود. ۶۵ درصد از داوران این دوره از جشنواره برون سازمانی هستند.
دبیر علمی سیزدهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اضافه کرد: دبیرخانه جشنواره تعداد ۹۷ اثر پژوهشی با موضوعات مختلف دریافت کرده است که به ترتیب بیشترین آثار در حوزه کتاب با ۴۰ عنوان و پایان نامه ۳۸ عنوان بوده است. از مجموع ۳۸ پایان نامه دریافتی، تعداد ۱۸ عنوان در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۰ عنوان در مقطع دکتری است. همچنین ۱۰ طرح پژوهشی و ۹ ایده به دبیرخانه رسیده است.
عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطابقت آثار با محورهای فراخوان بیان کرد: بیشترین آثار دریافت شده در محور علم اطلاعات و دانش شناسی، با ۴۱ اثر و پس از آن، در محور مطالعات تاریخ معاصر با ۲۵ اثر بوده است. از جمله آثار دریافت شده در محور مطالعات تاریخ معاصر میتوان به موضوعاتی همچون پژوهشهای نظری تاریخ، تاریخ شفاهی، مطالعات مبتنی بر سندپژوهی و تاریخ محلی اشاره کرد. همچنین در حوزه حفاظت و نگهداری که محور جدید فراخوان جشنواره سیزدهم است، ۴ پایان نامه دریافت شد.
اکبری داریان در پایان به آرشیو اطلاعات جشنوارههای پیشین پژوهش و فناوری سازمان در وب سایت سازمان اشاره کرد و گفت: اطلاعات کامل سیزدهمین دوره جشنواره ملّی پژوهش و فناوری نیز در وب سایت سازمان، قابل دسترسی است. علاقمندان میتوانند برای دریافت جزئیات بیشتر به نشانی: https://www.nlai.ir/research-festival مراجعه کنند.