کد خبر:۱۰۴۹۲۹۴
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان:

قوانین سوت زنی فساد وکلا ایجاد شود / عدم شفافیت ارزیابی میزان تأثیرگذاری قوانین را مختل کرده است

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان در دیدار رئیس قوه قضاییه با مردم این استان گفت: عدم شفافیت سبب شده که نتوان میزان تأثیرگذاری قوانین مختلف را ارزیابی کرد.
قوانین سوت زنی فساد وکلا ایجاد شود / عدم شفافیت ارزیابی میزان تأثیرگذاری قوانین را مختل کرده است

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، امیرحسین محمدی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان در دیدار مردمی رئیس قوه قضاییه در زنجان سخنرانی کرد و گفت: در حوزه قضات؛ به نظر می‌رسد که آمار دقیقی از مسئله فساد و جنبه خاکستری و سیاه جرایم قضات در دسترس نیست.

محمدی گفت: کشور با کمبود قاضی مواجه است که یکی از عوامل آن پیشینه تعطیلی تقریبا ۱۰ ساله جذب قضات بوده است. به نظر می‌رسد کلا نظام قضایی روی خوشی نسبت به قضات مجتهد ندارد از این جهت که ممکن است رویه‌های ثابت را با چالش مواجه سازد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان ادامه داد: به دلیل تعداد کم قضات و تعداد بالای پرونده‌ها، قضات مجبور می‌شوند تعداد معینی رسیدگی در ماه داشته باشند و اگر این تعداد رسیدگی را نداشته باشند، با جریمه و اخطار مواجه می‌گردند همین نکته سبب کاهش دقت رسیدگی و نیز صوری شدن بعضی از رسیدگی‌ها می‌شود.

وی به مشکلات حوزه وکلا و آمار جرایم آنان اشاره کرد و گفت: آماری از جرایم خاکستری و سیاه وکلا در دسترس نیست، اما فرار مالیاتی آنان بسیار بالاست. بسیاری از وکلا ارقام پایینی در قرارداد وکالت ذکر می‌کنند، ولی چندبرابر آن را اخذ می‌کنند. این موضوع نیاز به چاره اندیشی دارد.

محمدی با بیان اینکه شاید قوانین سوت‌زنی فساد وکلا بتواند به این مسئله کمک کند به ویژه اگر پاداش‌هایی برای این سوت زنی‌ها تعیین شود، تصریح کرد: اینکه بعضا وکلا تضمین نتیجه می‌دهند از مسائل بسیار چالشی است که نشان از نوعی چالش و شاید فساد در دادگاه‌ها دارد خاصتا اینکه واقعا می‌توانند چنین کاری کنند.

وی در ادامه سخنرانی خود به موضوع فرآیند دادرسی اشاره کرد و گفت:، چون قوه قضاییه آمار درستی از اقسام دعاوی و شکایات ندارد، نمی‌توان به درستی برای اصلاح میزان بالای ورودی پرونده‌ها تدبیری اندیشید. این "معلوم نبودن" سبب شده که نتوان میزان تأثیرگذاری قوانین مختلف را ارزیابی کرد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان برخی موارد عدم شفافیت و مشکلات در پی آن را برشمرد و گفت: آقای اژه‌ای! چرا روند پرونده کشت و صنعت یکان با ۲۰۰ شاکی و پرونده کشت و صنعت شریف با ۴۰۰۰ شاکی باید اینقدر دچار تغییر قاضی شده و یا گیر اجرائیات باشد؟ آیا این مخابره کننده پیغام ضعف عملکرد به جامعه نیست؟ در مورد کارخانه روغن جهان هم اصلا اگر حرف نزنیم بهتر است! خدایش بیامرزد!

وی ادامه داد: اتفاقات تاسف آمیزی که برای سرمایه اجتماعی قوه قضائیه رخ داده، نتیجه عدم قوت رسانه‌ای و همچنین عدم شفافیت روند رسیدگی در دادگاه هاست. چرا اخبار امیدوار کننده در رسیدگی به پرونده‌ها به اطلاع میردم رسانده نمی‌شوند؟

محمدی خطاب به رئیس دستگاه قضا گفت: اطلاله دادرسی‌ها پدر ملت را درآورده. چرا باید تمام تلاش ملت این باشد که کارشان به قوه‌ی قضائیه نیافتد؟ آیا این با آرمان‌های عدلیه اسلامی تناسب دارد؟

وی درباره عملکرد معاونت‌های فرهنگی و اجتتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه سوال کرد و گفت: دقیقا عملکرد معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم شما در قوه چه بوده که با این حجم بسیار بالای از پرونده‌های مواجهید؟

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان ادامه داد: همانطور که می‌دانید مراد رهبری از برقراری جلسات سران قوا هماهنگی آن‌ها برای هم افزایی عملکردشان در کشور بوده. سوالی که مطرح است اینست که دقیقا چه خروجی‌های قابل اتکایی در این جلسات دارید؟ آیا میتوانید در مورد ان‌ها توضیحی دهید؟

وی افزود:عقب افتادگی امروز ما از برنامه‌های توسعه و تحقق عدالت اجتماعی در حالیکه که برنامه ریزی آن بر عهده خودمان بوده، حاکی از ترک فعل‌های گسترده در نهاد‌های اجرائی و نظارتی است. چه زمان قرار است با این موضوع ترک فعل‌ها برخورد واقعی انجام شود. آن‌ها که سال‌ها کشور را با‌های و هوی رسانه‌ای مدیریت کردند بدون آنکه ذره در میدان عمل توفیق داشته باشند چه زمان تیغ تیز عدالت رو بر گردن خود احساس خواهند کرد؟

محمدی با اشاره به اینکه تورم افسارگسیخته و گرانی اقلام و اجناس خصوصا افزایش بی منطق و دهشتناک نرخ ارز، طلا و خودرو کما فی السابق بلای جای کشور شده و کمر ملت را خرد کرده، بیان کرد: متاسفانه واکنش مناسبی از سمت دولت نیز به این گرانی‌ها نمی‌بینیم و گویا برای دولتمردان هم چنین شرایطی عادی شده است و به وضوح شاهد ترک فعل متولیان امر هستیم. پیشتر هم در خصوص ترک فعل مسئولان از سمت جنابعالی وعده‌هایی داده شد که البته تاکنون گزارش قابل اعتنایی از اقدامات انجام شده مشاهده نشده است.

وی تصریح کرد: انتظار از قوه قضاییه ورود فوری بعنوان مدعی العموم و هشدار به متولیان امر برای مدیریت اوضاع و در صورت عدم توجه، برخورد مناسب و قانونی است تا خاطر ملت از وجود مدعی العموم قابل اعتنا و اتکا راحت شود.

دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی زنجان در پایان رئیس قوه قضاییه را مورد خطاب قرار داد و گفت: ما دانشجویان ایران اسلامی میدانیم که امروز قوه قضائیه و نهاد هایی، چون نیروی انتظامی و قوای اطلاعاتی کشور مورد بدترین هجمه‌های دشمن و دنباله‌های خودفروخته‌ی داخلی آن‌ها قرار دارند. خدای متعال و امام راحل عظیم الشان میدانند که ما عهد جان و مال و آبرو با شهدا داریم. به آقای ما برسانید که ذره‌ای از جبهه‌های دفاع از انقلاب کوتاه نیامده و در برابر جور زمین و زمان ایستاده ایم. قوه‌ی قضائیه با همه‌ی انتقادات وارد بر آن هنوز هم برای ما عدلیه است. در قید اسلام و قانون باشید تا ما هم در قید شما باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار