
هرگونه ساختوساز جدید در روستای امامزاده ابراهیم شفت مشروط شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدعلی ویشکایی مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با اشاره به حادثه آتشسوزی شامگاه یکشنبه، ۱۰ فروردین در روستای امامزاده ابراهیم(ع) شهرستان شفت، اظهار کرد: در این حادثه، ۹ بلوک ساختمانی با مجموع ۴۵ واحد مسکونی و تجاری دچار خسارت شدند. در زمان وقوع حادثه، ۹ خانوار در این بلوکها ساکن بودند که به طور موقت در دو مدرسه شهید جنتی طالقان و بعثت بابارکاب اسکان داده شدند.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این واحدها برای سکونت دائمی نبوده و عمدتا با کاربری اقامتی به مسافران و زائران اجاره داده میشدند، افزود: میانگین متراژ این واحدها حدود ۲۵ مترمربع بوده و متاسفانه اغلب آنها فاقد تجهیزات اطفای حریق، از جمله کپسول آتشنشانی بودهاند.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان درباره نوع ساخت این بناها، گفت: تمامی ساختوسازهای روستای گردشگری_ زیارتی امامزاده ابراهیم از جنس چوب هستند و متاسفانه حداقل ضوابط ایمنی در آنها رعایت نشده است. در بسیاری از این ساختمانها، بر روی فونداسیونها و اسکلتهای بتنی، دو تا چهار طبقه با سازه چوبی و به صورت پیلوت ساخته شده؛ با توجه به شرایط خاص ساختوساز در این منطقه، از سال ۱۳۷۵ تاکنون، هفت مورد آتشسوزی مشابه در این روستا رخ داده که متاسفانه علل نسبتا مشابه داشتهاند.
ویشکایی افزود: در عملیات اطفای این حادثه، علاوه بر خودروی آتش نشانی منطقه امامزاده ابراهیم که از ابتدا در محل حاضر بود، ۱۲ خودروی آتشنشانی از شهرداریها و دهیاری های شهرهای رشت، شفت، صومعهسرا، فومن، چوبر، احمدسرگوراب، رودپیش و شهرک صنعتی خرفگل به محل اعزام شدند. همچنین نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست در منطقه مستقر شدند تا از سرایت آتش به جنگلها جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان کلیه امکانات مورد نیاز برای اسکان موقت خانوارهای آسیبدیده از جمله موکت، پتو، لباس، آب بستهبندی و اقلام امدادی اولیه را تامین کرده است، گفت: همچنین بنیاد مسکن استان در حال انجام عملیات آواربرداری و ارزیابی میزان خسارت است که بهزودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان از برگزاری دورههای آموزشی ایمنی و کمکهای اولیه برای اهالی روستا توسط هلال احمر، اورژانس و شهرداری شفت خبر داد و گفت: اورژانس اجتماعی نیز در منطقه مستقر شده و خدمات مشاورهای و حمایتی به آسیبدیدگان ارائه میدهد.
ویشکایی متذکر شد: ادارهکل بهزیستی و کمیته امداد برای خانوارهای تحت پوشش، تسهیلات لازم جهت بازسازی را فراهم خواهند کرد. همچنین واحدهای خسارتدیده از ۹۵ درصد تخفیف در هزینه صدور پروانه ساخت و معافیت از پرداخت هزینه نظام مهندسی برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به دستور استاندار گیلان مبنی بر انتخاب مشاور ذیصلاح زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی استان برای طراحی ساختوسازهای متناسب با اقلیم منطقه، در عین حال ایمن و استقرار سیستمهای اطفای حریق و تقویت تجهیزات موجود جهت مقابله با حوادث، گفت: این اقدام از سوی ادارهکل مدیریت بحران در حال پیگیری است. خوشبختانه یک مخزن آب مناسب نیز در این منطقه وجود دارد که در شرایط بحران بسیار موثر بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با اشاره به وضعیت خدمات عمومی منطقه، خاطرنشان کرد: جریان برق منطقه برقرار است و آرد مورد نیاز نانواییها نیز از سوی ادارهکل غله تامین شده؛ بانکها نیز باید نهایت همکاری و مساعدت را در ارائه خدمات مالی و تسهیلاتی به ساکنان داشته باشند.
وی تاکید کرد: از این پس، هرگونه ساختوساز جدید در روستای امامزاده ابراهیم تنها پس از تایید سازمان آتشنشانی، دفتر فنی، نظام مهندسی و بنیاد مسکن مجاز خواهد بود و بدون تایید این نهادها، مجوز پایان کار صادر نخواهد شد تا ان شاءالله در آینده شاهد چنین اتفاقات تلخی نباشیم؛ همچنین، پیش از آغاز سال جدید، با دستور استاندار، مکاتبهای برای تمدید بیمه حوادث ساختمانهای این منطقه با بیمه مرکزی انجام شده است.