کد خبر:۱۰۴۹۶۹۸

ادامه تنش‌های مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان

در ادامه تنش‌های مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دو کشور یکدیگر را به تنش آفرینی در نقاط مرزی متهم کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان امروز شنبه از شلیک نیرو‌های ارمنستانی به مواضع این کشور در مناطق مرزی میان باکو و ایروان خبر داد.

در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در این خصوص آمده است که در ۲۴ ساعت گذاشته یگان‌های نیرو‌های مسلح ارمنستان با استفاده از سلاح‌های سبُک مواضع ارتش این کشور در «کلبجار» را هدف قرار دادند.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در ادامه از اقدام تلافی جویانه علیه نیرو‌های ارمنستان خبر داد.

از سوی دیگر، ارمنستان نیز اعلام کرد که نیرو‌های ارتش جمهوری آذربایجان به مواضع نیرو‌های این کشور تیراندازی کرده اند.

درگیری طولانی مدت در قره باغ کوهستانی در سپتامبر ۲۰۲۰ شعله ور شد و بدترین تشدید تنش از دهه ۱۹۹۰ را رقم زد. خصومت‌ها در مقطعی با یک بیانیه آتش بس سه جانبه با میانجیگری روسیه که در نوامبر ۲۰۲۰ به امضا رسید، پایان یافت و دو کشور شوروی سابق با استقرار نیرو‌های حافظ صلح روسی در منطقه تحت درگیری با آغاز مذاکرات برای تعیین حدود مرز موافقت کردند.

در ماه می ۲۰۲۲، پاشینیان و الهام علی اف، به وزارتخانه‌های خارجه خود دستور دادند تا مقدمات مذاکرات صلح بین ایروان و باکو را آغاز کنند. با این حال، مذاکرات تا کنون با چالش‌هایی روبرو بوده است.

همزمان وزارت دفاع روسیه پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد که نقض آتش بس توسط نیرو‌های جمهوری آذربایجان در قره‌باغ کوهستانی ثبت شده است. روسیه در این ارتباط به حمله به یک تراکتور کشاورزی به عنوان نقض آتش بس اشاره کرده است.

وزارت دفاع روسیه همچنین افزود که مرکز فرماندهی حافظ صلح این کشور به همراه نمایندگان آذربایجان و ارمنستان در حال بررسی این حادثه هستند.

از سوی دیگر پیشتر «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان در دیدار با مسئول روسیه در گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا و «ایگور خواف»، فرستاده ویژه وزیر امور خارجه روسیه، طرح‌های مسکو درباره قره باغ را مورد توجه قرار داده و در این ارتباط گفته بود: پیشنهادات مسکو می‌تواند مبنایی برای گفتگو‌های بیشتر با آذربایجان باشد.

سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نهم نوامبر ۲۰۲۰، برای برقراری آتش بس کامل در قره باغ بیانیه‌ای مشترک امضا کردند. در ادامه روند مذاکرات صلح، آن‌ها در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ گرد هم آمده و بیانیه مشترک دیگری که به طور مشخص با هدف رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و ترابری در منطقه تدوین شده بود را امضا کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار