کد خبر:۱۰۵۲۸۷۹
عضو هیات علمی دانشگاه اهواز در گفت‌وگو با دانشجو مطرح کرد

ریاست یک اقتصاددان بر بانک مرکزی را باید به فال نیک گرفت/ یک سال فرصت اصلاحات بانکی از بین رفت

عضو هیات علمی دانشگاه اهواز گفت: در کنار رفع متغیرهای خارجی، کاهش تقاضای ارز با بهره‌گیری از ابزارهای موجود می‌تواند آرامش نسبی را به بازار ارز باز گرداند.

مرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی دانشجو در خصوص تصمیم دولت مبنی بر تغییر رئیس کل بانک مرکزی، گفت: متاسفانه یک سال فرصت برای اصلاحات اساسی در بانک مرکزی از دست رفت اما در هر صورت این تغییر را باید به فال نیک گرفت؛ رئیس جدید بانک مرکزی اقتصاددان است و این موضوع می‌تواند پایانی بر رویکرد‌های بورسی در بانک مرکزی باشد.

افقه گفت: اگر امروز به من اقتصاد خوانده پیشنهاد ریاست بانک ملی را بدهند، چون گرایش‌ام پولی نیست، نمی‌پذیرم، در حالی که یک سال اداره بانک مرکزی به دست فردی سپرده شد که نه اقتصاد خوانده بود و نه آشنایی به مسائل پولی و ارزی داشت.

وی افزود: مسلم است زمانیکه تجربه موثر و تحصیلات تخصصی وجود نداشته باشد، امور به سرانجام نمی‌‎رسد و می‌شود آنچه امروز شاهد آن هستیم. بانک مرکزی ظرف یک سال گذشته در برابر اتفاقات اقتصادی منفعل عمل کرد.

افقه افزود: در دوره قبل بانک مرکزی شاهد افزایش سرسام‌آور نقدینگی و اثرات مخرب آن بر اقتصاد بودیم. از سوی دیگر ارزش پول ملی یک مسیر نزولی را طی کرد بطوریکه شاهد قیمت‌های عجیب و غریب دلار در روز‌های اخیر بودیم.

این استاد اقتصاد گفت: پیش‌بینی می‌شود با آمدن آقای فرزین شاهد روز‌های بهتری در اقتصاد ایران بخصوص در زمینه نرخ ارز و نظام بانکی کشور باشیم.

وی گفت: این موضوع را نباید نادیده گرفت که بغیر از متغیر‌های داخلی، عوامل خارجی نیز بر قیمت ارز کشورمان تاثیر گذار هستند. به طور حتم رفع تحریم‌ها می‌تواند شرایط بازار ارز را تغییر دهد.

افقه افزود: پیشنهاد این است که رئیس کل جدید بانک مرکزی سمت تقاضای ارز را با ابزار‌های مختلف کاهش دهد. بخشی از مردم به ارز نگاه سرمایه‌ای دارند این نگاه باید از بین برود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار