عبدالعلی رحیمی مظفری؛ عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو به موضوع ناترازی گاز در کشور پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر، چون در کشور تقاضا نسبت به میزان تولید و عرضهای که انجام میشود بیشتر است ما با کمبود و ناترازی گاز مواجه هستیم. قطعاً در چنین شرایطی نیاز است که همه مشترکان در مصرف درست انرژی، خصوصاً گاز طبیعی تلاش بیشتری کنند تا بتوانیم در کنار هم این ناترازی را جبران کنیم.
مصرف گاز بخش تجاری و خانگی بالاست
وی افزود: در همه حوزهها علیالخصوص مصارف تجاری و خانگی که مصرف بالایی را به خود اختصاص دادهاند، باید دقت نظر داشته باشیم و صرفهجویی کنیم. به عنوان مثال اگر سرانه هر مصرف کننده را در هر شبانه روز حدوداً ۸ مترکعب در نظر بگیریم، و هر فرد خود را ملزم کند که روزانه ۱ متر مکعب کاهش مصرف داشته باشد، با توجه به جمعیت کشور که حدوداً ۸۰ میلیون است، مقدار قابل توجهی کاهش مصرف را شاهد خواهیم بود. در واقع با این جمعیت و این مقدار صرفهجویی بخشی از ناترازی جبران خواهد شد و این به راحتی امکانپذیر است.
این نماینده مجلس ادامه داد: سبد مصرف قالب مردم درحوزه انرژی، گاز است، اگر مشترکان مصرفشان را مقداری کم کنند، صرفهجویی چشمگیری ایجاد خواهد شد، اما اگر صرفهجویی صورت نگیرد این ناترازی به شدت افزایش مییابد و این یک تهدید جدی برای کشور است.
تعرفه گذاری پلکانی؛ راهی درست در صرفهجویی در مصرف انرژی
رحیمی مظفری تعرفه گذاری پلکانی را راهی درست در صرفهجویی در مصرف انرژی دانست و تأکید کرد: یکی از مزیتهای طرح پلکانی این است که مصرف مردم را مدیریت میکند. در حقیقت هرچه این طرح برای مردم بیشتر تبیین و تشریح شود، بیشتر میتواند مؤثر باشد، اما انچه که در کنار این موضوع و مدیریت مصرف بسیار مهم است بحث رعایت عدالت در مصرف انرژی است. باتوجه به اینکه یارانه پنهان بالایی که در حوزه انرژی وجود دارد مشترکانی که پر مصرف هستند حالا دیگر هزینه انرژی مصرفیشان را به قیمت آزاد و از جیب خود پرداخت کنند.
لزوم تغییر ساختار مدیریت مصرف انرژی
نماینده مردم سروستان و کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در کنار موضوع صرفه جویی مشترکان پرمصرف باید به این نکته توجه داشت که مصارف این مشترکان از کجا نشأت میگیرد. یکی از اقدامات بزرگ بحث تغییر ساختار مدیریت انرژی است که بتوانیم یک سازمان راهبردی برای این موضوع داشته باشیم. این سازمان هم باید زیر نظر شخص رئیس جمهور باشد تا بتوان این اقدامات را انجام داد. ما نمیتوانیم بخاریهایی را که مصرف بالایی دارند، به مردم دهیم و بگوییم کم مصرف کنند؛ این شدنی نیست و روش اشتباهی است و باید اینها اصلاح شود.
رحیمی مظفری در پایان افزود: مردمان ما از فرهنگ بالایی برخوردار هستند، امیدواریم امسال هم صرفهجویی در مصرف انرژی داشته باشند تا این ناترازیها جبران شود. در واقع ما عدم مصرف گاز از مردم نمیخواهیم؛ در خواست ما این است که این سرمایه ملی را باور کنند و سرمایه خودشان بدانند و در حفاظت و نگهداری از آنان اهتمام ورزند.