به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه مستند، اردیبهشت 1402 برگزار میشود.
در همین زمینه، «حبیب شهسوارپور» معاون صدای مرکز خراسان رضوی درباره تاثیر برگزاری جشنوارههای رادیویی بر ارتقاء سطح برنامهسازی گفت: این موضوع بستگی به سطح جشنواره و میزان حضور برنامهسازان خبره در جشنواره و همچنین میزان ارتباط برنامهسازان با یکدیگر در جشنوارهها دارد، ولی به طور کلی با برگزاری هر جشنواره با توجه به فعالتر شدن برنامهسازان چه قبل و چه بعد از برگزاری جشنوارهها، و تبادل داشتهها و یافتهها، سطح برنامهسازی در حد قابل توجهی ارتقاء مییابد.
وی برگزاری دورههای آموزشی و اختصاص بودجه کافی برای پژوهش را از راهکارهایی جهت تقویت جریان مستندسازی در رادیو دانست.
شهسوارپور با تاکید بر اینکه برگزاری جشنوارهها با ایجاد ارتباط بین برنامهسازان و مخاطبان، موجب ارتقاء سطح برنامهسازی میشود گفت: آشنایی مسئولان و صاحبنظران خارج از حوزه رادیو، با جایگاه و کارکردهای این رسانه و تبیین نقش منحصر به فرد رادیو در بحرانها، موجب تغییر دیدگاه ایشان به این رسانه فراگیر شده و بر میزان اختصاص منابع مادی و معنوی مورد نیاز به رادیو، تأثیرگذار خواهد بود.
معاون صدای مرکز خراسان رضوی از عدم توجه به ساختار مستند در رسانه رادیو انتقاد کرد و گفت: با توجه به سختی کار در ساخت مستندسازی رادیویی و وجود موانعی نظیر نبود برخی منابع مورد نیاز و یا در دسترس نبودن آنها، اعمال نظر برخی مدیران و مسئولان در داخل و خارج سازمان برای هدفمند کردن مستند در جهت مقاصد ایشان و عدم اختصاص بودجه کافی برای مستندسازی و ... برنامه سازان کمتر به این نوع برنامهسازی روی میآورند و میپردازند.
وی در پاسخ به این سوال که چه سیاستهایی را برای ترویج مستندسازی در رادیو میتوان پیش گرفت گفت: اختصاص منابع مادی و معنوی و نیروی انسانی کافی برای ساخت مستندهای فاخر و تراز اول باید در اولویت باشد. البته با توجه به اینکه ساخت برخی مستندها زمانبر است، باید به گونهای برنامهریزی شود که تغییر مدیران بر اجرای ساخت این برنامهها تأثیر منفی نداشته باشد.
شهسوارپور، بیان واقعیات درباره یک موضوع فارغ از سوگیری شخصی و. را انتظارش از یک مستند رادیویی دانست.
معاون صدای مرکز خراسان رضوی درباره بینالمللی شدن جشنواره و حضور مستندسازان رادیویی خارجی در این جشنواره نیز گفت: حضور و تبادل تجربه بین مستندسازان داخلی و خارجی در جشنوارهها، یقیناً موجب ارتقاء کیفی برنامهها و افزایش تجربه برنامهسازان داخلی خواهد شد.
وی در پایان درباره نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی چیست؟ گفت: با توجه به جایگاه رادیو به عنوان مرجع رسانهای در کشور ما، عملکرد مثبت رادیو میتواند نقش اول را در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی داشته باشد و به همین نسبت عملکرد نادرست، تأثیر نامطلوبی بر اعتماد عمومی خواهد داشت.