به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو از شرکت ملی گاز ایران، مهدی کمالآبادی فراهانی، مسئول امور تدوین تعرفهها در مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان این مطلب و با اشاره به صدور نخستین قبوض گاز مشترکان خانگی بر مبنای تعرفههای جدید، گفت: جدول تعرفههای جدید گازبها بخش خانگی اجرایی بر اساس بند «ک» تبصره ۱۵ و بند «م» تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱، مصوب مجلس شورای اسلامی و پس از ابلاغ آییننامه و مصوبه هیات وزیران اصلاح شد. بر این اساس، صدور قبضهای جدید گاز برای مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف بخش خانگی، افزایش یافته است.
وی درباره بازه زمانی مدنظر برای اعمال تعرفههای جدید در قبوض مشترکان افزود: مبنای زمانی اعمال تعرفههای جدید در قبوض گاز مشترکان، از تاریخ ۱۶ آذر امسال درنظرگرفته شده است.
مسئول امور تدوین تعرفهها در مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: طبق جدول تعرفههای جدید، مشترکان شرکت ملی گاز ایران از نظر مصرف در ۱۲ پله و در پنج اقلیم آب و هوایی دسته بندی شدهاند.
کمالآبادی فراهانی درباره مقدار مصرف پلههای مختلف و اعمال تعرفههای جدید، اظهار کرد: طبق بررسیها، ۶۰ درصد واحدهای خانگی در پلههای اول تا سوم جای گرفتهاند که بنا بر اطلاعرسانی پیشین، افزایش تعرفه برای سه پله نخست اعمال نشده، بنابراین برای این دسته از مشترکان که متناسب با الگوی متعارف مصرف داشتهاند و در مجموع ۲۷ درصد مصرف را به خود اختصاص دادهاند، قبوض زیر ۳۰ هزار تومان در ماه به ازای هر واحد صادر شده است.
وی در ادامه، افزود: بر اساس میزان مصرف ثبت شده، ۳۸.۴ درصد از واحدهای خانگی در پله ۴ تا۱۰ مصرفکنندگان گاز جای گرفتهاند و میزان مصرف در این بخش به این شرح است که سه پله ۴ و ۵ و ۶ که ۲۸.۹ درصد از مشترکان را در خود جای دادهاند که این جمع از مشترکان در مجموع، ۴۲ درصد از مصرف گاز خانگی را به خود اختصاص دادهاند. قبض گاز این سه پله نیز بین ۳۵ تا ۱۰۲ هزارتومان ثبت شده است. بر این اساس، باید گفت که بیش از ۸۰ درصد صورتحسابهای صادره زیر ۱۰۰ هزار تومان در ماه به ازای هر واحد بوده است.
مسئول امور تدوین تعرفهها در مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در رابطه با قبض گاز ۴ پله ۷ تا ۱۰ گفت: ۲۵ درصد گاز بخش خانگی از سوی مشترکان این ۴ پله مصرف شده که این واحدها حدود ۱۰ درصد از واحدهای خانگی مصرفکننده گاز هستند. قبض گاز این دسته از مشترکان نیز ۱۴۲ هزار تا ۴۷۲ هزار تومان در ماه به ازای هر واحد ثبت شده است.
کمالآبادی در ادامه توضیحات خود، درباره پلکان ۱۱ و ۱۲ افزود: ۱.۶ درصد واحدهای خانگی در این ۲ پله جای گرفتهاند که این دسته به دلیل مصرف بسیار بد و نامتعارفشان، مشترکان بسیار پرمصرف شناخته میشوند و ۶ درصد از میزان گاز تخصیصی به بخش خانگی را نیز به خود اختصاص دادهاند که بیشترین افزایش گازبها مربوط به این بخش است. در این میان ۶ دهم درصد در پله ۱۱ و یک درصد در پله ۱۲ قرار گرفتهاند.
به مشترکان بسیار پرمصرف توصیه میشود با بهینهسازی و صرفهجویی، مصارف خود را مدیریت کنند تا با قرار گرفتن مصرفشان در پلههای پایینتر، گازبهای آنها در پلههای با تعرفه پایینتر محاسبه میشود. برای نمونه، برای یک واحد مشترک خانگی در تهران با مصرف ۹۲۵ مترمکعب در ماه (پله ۱۱)، گازبهای این مشترک ۹۳۶ هزار تومان میشود که تنها با صرفهجویی و کاهش مصرف ۷۵ مترمکعب، در پله ۱۰ قرار گرفته و گازبهای مشترک ۴۶۷ هزار تومان خواهد شد.