گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سید محسن دهنوی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در آیین انعقاد قرارداد بین بانک ملی و صندوقهای غیردولتی پژوهش و فناوری، گفت: آن زمان که بحث تولید ثروت از دانش بسیار کمرنگ و حتی برای دانشگاهها هم غریب بود، مقام معظم رهبری یک تنه برای اجرای آن ایستادند. تبصره ۱۶ نگاه تسهیلاتی قرضالحسنه دارد. بنده اصرار داشتم که بر خلاف سایر قواعد بانکی، سقف و شرایط تسهیلات را وزارت اقتصاد تعیین کند؛ علت این بود که نباید به دانش بنیانها مثل دیگر متقاضیان تسهیلات بانکی نگاه کرد.
وی افزود: بر اساس قانون وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی را مسئول اعطای این تسهیلات کردیم. ثمره این بود که یک مکانیزم مشخص و به روز شده، مختص شرکتهای دانشبنیان پیشنهاد شد. در کل نزدیک به ۶۰ عدد صندوق پژوهش، فناوری غیر دولتی داریم که در همه استانها و همه حوزههای تخصصی هستند. اینها باید از بانکها عاملیت بگیرند و اعطای تسهیلات را برعهده بگیرند.
همچنین دهنوی راجع به تسهیلات اعطا شده به دانشبنیانها گفت: سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنهای که برای یک فرد در نظر گرفته شده بود پاسخگوی نیاز این شرکتها نبود که در این قرارداد به ۱ میلیارد تومان رسید.
نکته دیگر اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۲، هیچ اسمی از این بند نیامده و تبصره ۱۶ کلی طرح شده است؛ در این مورد باید همه با هم اعم از اصحاب رسانه، جناب وزیر اقتصاد و ... کمک کنیم که این روند ادامه داشته باشد.
در اولین مرحله تحولات انقلاب صنعتی چهارم هستیم
در ادامه این آیین مجتبی توانگر نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: خبر خوب این است که ایران وارد تحولات انقلاب صنعتی چهارم شده است. این اتفاق با تصویب قانون مترقی جهش دانشبنیان، مورد توجه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. ما در اولین مراحل تحولات انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم.
وی افزود: امروز فرصت داریم فناوریها را طوری سامان دهیم که مصالح عامه را ارتقا دهیم. توسعه همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با گستردهترین شبکه نظام بانکی کشور و رویکردهایی همچون اهرم سازی منابع، ضمانتنامه تعهد پرداخت و... با توجه به افزایش ظرفیت ارائه خدمات و بهرهوری منابع صندوق در جهت چابکسازی و تسریع فرایند ارائه خدمت و ارتقاء استانداردهای مالی شرکتهای دانشبنیان تلقی میشود.