به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دیوید هرست» در مقالهای که در پایگاه خبری «میدل ایست آی» منتشر شد، افزود: این زمین لرزه ویرانگر فرصتی را برای غرب فراهم کرد تا به جهان نشان دهد که همان اندازه که توان تخریب دارد، به همان میزان نیز قادر به بازسازی است و میتواند رهبری اخلاقی و انسانی میلیونها نفر را برعهده گیرد، اما این فرصت از دست رفت، زیرا غرب نشان داد، در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری، جنگ در اوکراین برای آن در درجه اول اهمیت قرار دارد.
وی اضافه کرد: در حالی که دهها کشور تیمهای جستجو و امداد و نجات به مناطق زلزله زده اعزام کرده اند و در شرایطی که فقط ۳ روز پس از وقوع این فاجعه، عملیات جستجو و نجات تبدیل به روند کند و اسفبار کشف اجساد از زیر آوار میشود، اخبار این فاجعه کم کم اهمیت خود را برای رسانههای غربی و اروپا از دست داده و درحال حذف از سرتیتر این رسانهها است.
هرست ادامه داد: این هفته، سفر «ولادیمیر زلینسکی» رئیس جمهوری اوکراین به بریتانیا و بروکسل، جایگزین اخبار زلزله و در وجدان سیاسیون، به یک برگ برنده در عرصه سیاست تبدیل شد و همه پارلمانهای اروپایی برای دیدار با این «شوالیه شجاع» به رقابت برخاسته اند.
این نویسنده انگلیسی گفت: انگلیس که پیش از فرانسه و آلمان، مفتخر به میزبانی از زلنسکی شد، با غرور وعده داد که علاوه بر مبلغ ۲.۷ میلیارد دلار کمک نظامی که در سال گذشته به اوکراین ارائه کرده، امسال نیز معادل همین رقم را به وی خواهد داد تا در مرتبه دوم یاری رسان نظامی به اوکراین قرار گیرد.
هرست اظهار داشت: وقتی اراده سیاسی وجود داشته باشد، این بودجه از منابع دولتی انگلیس به راحتی قابل تامین است درحالی که مجموع کمکها به زلزله زدگان ترکیه و سوریه به میزان ۶ میلیون دلار، آن هم از محل کمکهای مردمی است.
وی از کمک ۶ میلیون دلاری کشورش برای کمک به ۲۳ میلیون زلزله زده، در مقایسه با ۲.۳ میلیارد دلار برای تامین سلاح مورد نیاز در جنگ اوکراین ابراز شگفتی و انزجار کرد.
هرست افزود: این رفتار انگلیسیها میتواند معیاری مشابه مقیاس ریشتر برای اندازه گیری ظلم انسان نسبت به همنوع خود باشد، انسانها برای پشت سر گذاشتن بلایای طبیعی، نیازمند همیاری بین المللی فراتر از اراده سیاسی کشورها هستند.
این نویسنده همچنین با اشاره به کاریکاتور مجله فرانسوی «شارلی ابدو» که یک روز پس از فاجعه، کاریکاتوری از یک خودروی ویران شده و تلی از آوار را با این جمله که «نیازی به ارسال تانک نیست» به چاپ رسانده بود، نوشت: این دیگر صرفا کاریکاتور نیست، بلکه «کج سلیقگی» است.
هرست تاخیر اروپا در واکنش به فاجعه زلزله را اشتباهی بزرگ توصیف و اضافه کرد که در حالی که مردم انگلیس، فرانسه یا آلمان هنوز مبلغ قابل توجهی برای کمک به زلزله زدگان جمع آوری نکرده اند، مردم دیگر کشورها از جمله عربستان - به عنوان مثال - تنها ۴ روز پس از راه اندازی «کمپین کمک به زلزله زدگان» بیش از ۵۱ میلیون دلار برای کمک به سوریه و ترکیه اهدا کرده اند، مبلغ این کمک مایه سرشکستگی انگلیس و غرب است.
به گزار ش ایرنا، زمین لرزه ۷.۸ ریشتری بامداد دوشنبه ۱۷ بهمن جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند که تاکنون بیش از یکهزار و ۶۰۰ پس لرزه داشته است.
در جریان این زلزله، ۲۴ هزار و ۶۱۷ شهروند جان خود را از دست دادند و ۸۰ هزار و ۲۷۸ نفر نیز مجروح شدند.
پارلمان ترکیه روز پنجشنبه (۲۰ بهمن ماه) در ۱۰ استان زلزله زده این کشور حالت فوق العاده سه ماهه اعلام کرد.
این حادثه مرگبار واکنشهای گستردهای را به همراه داشته و رهبران کشورهای مختلف با ملتهای سوریه و ترکیه ابراز همدردی کردهاند و در این راستا کمکهایی نیز به دو کشور شده است.