به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تعداد قربانیان زلزله بزرگ ترکیه و سوریه اکنون بیش از ۲۱ هزار نفر است.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، مقامات و پزشکان میگویند ۱۷۶۷۴ نفر در ترکیه و ۳۳۷۷ نفر در سوریه در اثر زمین لرزه ۷.۸ ریشتری روز دوشنبه جان خود را از دست دادند که مجموع این آمار به معنای آن است که تا کنون ۲۱۰۵۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
علیرغم آمارهای رسمی در ترکیه و سوریه که به مرور و با تشدید آواربرداری مناطق زلزلهزده بهروزرسانی میشود، سازمان جهانی بهداشت پیشبینی کرده که احتمالاً نزدیک به ۲۰ هزار نفر در زلزله ۷.۷ ریشتری ترکیه و سوریه جان باختهاند.
بامداد دوشنبه زمینلرزه بزرگی مناطق جنوبی ترکیه و شمال سوریه را به شدت لرزاند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مؤسسه لرزهنگاری آمریکا شدت این زمین لرزه را ۷.۹ ریشتر و در جنوب ترکیه اعلام کرده است.
اما مدیریت اضطراری و بلایای طبیعی ترکیه تائید کرد که زمین لرزهای به بزرگی ۷.۴ ریشتر منطقه پازاردیک کوهرامانماراش در جنوب ترکیه را لرزاند. این سازمان ترکیهای در بیانیهای دوم خود اعلام کرد بزرگی این زمینلرزه ۷.۷ ریشتر بوده است.
همزمان خبرنگار المیادین هم اعلام کرد که ساکنان استانهای لاذقیه، حلب و حمص، تا دمشق در سوریه شدت این زمین لرزه بزرگ را احساس کردند. گفته شده در ساعات بامدادی، تعداد زیادی از ساکنان دمشق و استانهای لاذقیه، حلب و حمص از ترس ترک خوردگی یا ریزش به خیابانها ریختند.
برای اطلاع از اخبار و تحولات روز اول زلزله بزرگ در ترکیه و سوریه روی این لینک کلیک کنید و تحولات روز دوم نیز در این لینک تجمیع شده و تحولات روز چهارشنبه (روز سوم) هم در این لینک قرار دارد.
در پی وقوع زلزله ۷.۸ ریشتری در مناطق جنوبی ترکیه، رجب طیب اردوغان دستور اعلام وضعیت اضطراری در ۱۰ استان را صادر کرد که از روز چهارشنبه اجرایی شد. استانهای آدانا، آدیامان، دیاربکر، غازیانتپ، قهرمان مرعش، کیلیس، مالاتیا، عثمانیه، هاتای و سانلیورفا ۱۰ استانی هستند که در آنها اعلام وضعیت اضطراری شده است.
اعلام وضعیت اضطراری در منطقهای موجب افزایش اختیارات مقامات محلی و نهادهای مجری قانون میشود و دولت نیز میتواند برای پیشبرد بهتر امور، اجرای برخی قوانین در این مناطق را تعلیق و یا قوانین جدید وضع کند.