به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی رجبی مشهدی؛ سخنگوی صنعت برق در نشست خبری درباره میزان پوشش برقی روستاهای ایران اظهار داشت: این میزان ۹۹.۷ درصد است و فقط عشایر برق ثابت ندارند که برای انها هم سامانه سیار تولید برق در نظر گرفته ایم؛ پوشش برق شهرها هم ۱۰۰ درصد است.
وی افزود: برخی کشورهای همسایه و پیشرفته حداقل یک نوبت تجربه خاموشی برق داشتند که بازیابی برق انها سخت است؛ اخیرا هم همسایه شرقی خاموشی عمومی برق داشت که ۲۴ ساعت طول کشید.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: ۱۴۰ برنامه عملیاتی برای عبور از پیک مصرف برق شامل مدیریت مصرف و توسعه شبکه برق و بهره برداری از تعدادی نیروگاه جدید داریم.
وی گفت: در سال اینده ۷۸۸۷ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه میشود که ۶ هزار مگاوات ان نیروگاه جدید و بقیه از محل ارتقا و نیروگاههای تجدیدپذیر است؛ ۸۵۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر و ۱۸۸ مگاوات نیروگاههای مقیاس کوچک هستند؛ ۱۷۳۰ مگاوات هم ظرفیت جدیدی است که از محل بهره برداری از نیروگاه اسیب دیده داریم.
رجبی مشهدی گفت: میزان پیشرفت تعمیرات واحدهای نیروگاهی ۶۱ درصد است.
وی تصریح کرد: ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند جدید تا تابستان وارد بار میشود که عمدتا مربوط به بخش خانگی و پرمصرفها هستند.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: برنامه ریزی تجهیز بخش کشاورزی، تجاری و صنعتی به کنتور هوشمند تا مرز ۱۰۰ درصد را هم داریم.
وی خاطرنشان کرد: ۴۷ برنامه دارای اولویت هم مربوط به ایجاد پستهای جدید و احداث خطوط جدید و استفاده از هادیهای جدید و خازن گذاری اجرا میشود.
رجبی مشهدی گفت: ۴۰ درصد مشترکان خانگی در سال ۱۴۰۱ مشمول تخفیف و پاداش شدند و عملا یک قبض از ۳ قبض انها رایگان شد؛ همکاری انها در سال اینده منجر به پایدار بودن شبکه میشود.