به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی عسکری با یادآوری اینکه "حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر هنوز تکمیل نشده است"، اظهار کرد: ۱۷۱ هزار واحد از این تعداد در مناطق شهری و بقیه در مناطق روستایی واقع شده است.
وی ادامه داد: مقرر شده است واحدهای باقیمانده مسکن مهری که بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تکمیل و تحویل متقاضیان شود. از ۱۷۱ هزار مسکن مهر شهری ۹۴ هزار واحد با پیشرفت بالای ۷۵ درصد طی ۶ ماه آینده تکمیل و تحویل میشود.
سرپرست بانک مسکن همچنین با اشاره اینکه مطابق آمار ۸۴۳ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند، اظهار کرد: ۲۵۰ هزار نفر هنور برای واریز آورده مراجعه نکردهاند، حدود ۴۵۰ هزار نفر از ثبتنامشدگان بهعنوان متقاضیان مؤثر در مراحل تشکیل پرونده یا اتصال به پروژهها هستند.
وی ادامه داد: از متقاضیان مؤثر نیز تاکنون قرارداد ۲۱۰ هزار نفر در قالب پروژههای مختلف امضا شده است.
علی عسکری با بیان اینکه "در طرح نهضت ملی مسکن تاکنون حدود ۷۱ هزار میلیارد تومان قرارداد امضا شده است"، گفت: تسهیلات پروژههای طرح نهضت ملی مسکن بر اساس پیشرفت فیزیکی به سازندگان پرداخت میشود.
به گزارش تسنیم، اظهارات سرپرست بانک مسکن در حالی است که رئیس کانون سراسری انبوه سازان دیروز با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن بار تسهیلاتدهی بر دوش بانک مسکن بوده است، گفته بود: این بانک دیگر توان تسهیلاتدهی به این طرح را ندارد.
سیدمحمد مرتضوی با تأکید بر اینکه بانکها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به بخش خصوصی کاملاً ناتوان هستند، اظهار کرد: بانک مسکن میگوید منابع مالی مربوط به تسهیلاتدهی به اتمام رسیده است و در راستیآزمایی صورتگرفته این ادعا واقعیت دارد، در طرح نهضت ملی مسکن تمام فشار تزریق تسهیلات بهعهده بانک مسکن بوده و امروز توان تسهیلاتدهی بانک مذکور به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه تسهیلات پرداختشده نیز با تکیه بر منابع حاصل از فروش اوراق حقتقدم مسکن یا رسوب حساب انبوهسازان است، افزود: متأسفانه در این شرایط سایر بانکها تمایلی به همراهی با طرح مسکنسازی دولت را ندارند و همان رفتار همیشگی تمرد و عدم توجه به دستورات تکلیفی ـ قانون جهش تولید مسکن ـ از آنها مشاهده میشود.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان با اشاره به اینکه بانکها هیچ علاقهای به حضور در بازار ساختوساز مسکن ندارند، گفت: بانکها میگویند "وضعیت منابع ما خوب نیست"؛ یکی از دلایل عدم همراهی بانکها با نهضت ملی مسکن به سیاستهای بانکی برمیگردد.
مرتضوی دراینباره توضیح داد: سازوکار تسهیلات و فروش اقساطی آن که دورههای بلندمدت است با سیاستهای مالی بانکها همخوانی ندارد. بانکها میخواهند تسهیلات را کوتاهمدت مثلاً به بخشهای بازرگانی و خدمات بدهند و در کوتاهمدت این تسهیلات را تجدید کنند، به همین دلیل نسبت به بازپرداخت تسهیلات در طولانیمدت رضایت ندارند.
وی در ادامه با اشاره به احتمال افزایش سقف وام نهضت ملی مسکن اضافه کرد: مباحث مربوط به افزایش وام نهضت ملی مسکن با شرایط فعلی همخوانی ندارد و با توجه به کمبود منابع امیدی به این افزایش نیست، البته اگر صندوق زمین و مسکن یا صندوق توسعه ملی منابعی داشته باشند، میتوان از آن برای تقویت تسهیلاتدهی بانک مسکن استفاده کرد.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان راجع به افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: وزیر اقتصاد اوایل ماه گذشته از تصویب افزایش ۱۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن خبر داد، این در حالی است که این افزایش سرمایه هنوز عملیاتی نشده و در چرخه منابع بانک مسکن قرار نگرفته است، حتی اگر این افزایش سرمایه هم عملیاتی شود برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن کفایت نمیکند.
وی تأکید کرد: باید بانک تخصصی بخش مسکن را بیش از گذشته تقویت کنیم، آنهم بهصورت فوری و همین الآن، در این صورت میتوانیم به پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن و تسریع در تکمیل و تحویل این واحدها امیدوار باشیم.
به گزارش تسنیم، بر اساس قانون تولید و عرضه مسکن (نهضت ملی مسکن) ۲۷ بانک و مؤسسه مالی مکلف بودند در سال اول (شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱) ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژههای این طرح پرداخت کنند، این در حالی است که بهجز بانک مسکن، عملکرد سایر بانکها و مؤسسات مالی تقریباً نزدیک به صفر بوده است.