به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هفتمین جشنواره صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر، امسال برای نخستین بار بهصورت بینالمللی برگزار میشود و میزبان آثاری از کشورهایی همچون هند، عمان، سنگاپور، فلسطین و کویت خواهد بود.
یکی از شاخصههای هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر، افتتاح آن با رونمایی از «تمبر سرو سیمین» عنوانشده که قرار است از ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۲۶ بهمنماه در سالن ورودی موزه ملی ایران به انجام رسد. این تمبر با همکاری شرکت ملی پست ایران و معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تهیه و مقررشده تا از آن بهصورت کاربردی برای مراسلات سنتی و هنری ایران در سطح ملی و بینالمللی استفاده شود.
معرفی مهر اصالت ملی و بینالمللی و معرفی آثار پیشکسوتان حوزه صنایع دستی، به نمایش گذاشتن ظرفیتهای طراحی و تولید خلاقانه و نوآورانه در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی و معرفی هنرمندان و صنعتگران این بخش ازجمله اهداف برگزاری این رویداد عنوان شده است.
از بخشهای ویژه هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر میتوان به اهدای نشان «رویش دوباره سرو» اشاره کرد. نشان این بخش به فرزندان یا افرادی از خانواده پیشکسوتان حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی تعلق میگیرد که پیشه و هنر والدین و خانواده خود را بهصورت جدی و حرفهای دنبال کردهاند. در بخش ویژه «میراث ناملموس» نیز به دو اثر ثبتشده در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی در حوزههایی همچون سوزندوزی، تندیس «سرو سیمین» جشنواره اهدا میشود.
همچنین برای نخستین بار به یک تن از زنانی که در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران چه به شکل هنرنمایی و یا بهصورت تجاریسازی فعالیت ویژه و چشمگیری داشتهاند، نشان «ترنج سیمین» اهدا خواهد شد.
شاهنامهخوانی، اجرای زنده گروههای موسیقی سنتی از مناطق مختلف کشور، برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور مدرسان داخلی و خارجی، ارائه گواهینامه و پخش زنده این کارگاهها بر بستر وب، نمایش یک یا دو فیلم ایرانی با محوریت صنایعدستی و هنرهای سنتی در قالب برنامه «سینما سرو سیمین» بهصورت روزانه در سالن آمفیتئاتر موزه ملی ایران، راهاندازی غرفه بومگردی باهدف ارائه تجربیات افراد موفق در این حوزه و تشریح عناصر مشترک میان حوزههای بومگردی، صنایعدستی و هنرهای سنتی ازجمله بخشهای جنبی این رویداد خواهد بود.
برپایی گالری «سرو سیمین» طی روز اختتامیه جشنواره (پنجشنبه چهارم اسفند) در سالن ورودی برج میلاد از دیگر بخشهای هفتمین جشنواره صنایعدستی فجر است. در این برنامه از هر ۱۸ شاخه صنایعدستی، یک رشته انتخاب شده و ۱۸ هنرمند بهصورت زنده در همان رشته به هنرنمایی میپردازند و همزمان در کنار آنها، ۱۸ نقاش، این اجراهای هنرمندانه را به تصویر میکشند.
همزمان با هفتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی فجر، ۱۳ کارگاه آموزشی نیز با حضور مدرسان ایرانی و خارجی برگزار میشود که جزئیات برپایی این کارگاهها به شرح زیر است: