بر اساس اصل ۵۳ قانون اساسی، قوانین بودجه سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، برنامه ششم توسعه و مصوبه مهرماه هیات دولت، تمامی دستگاههای دولتی از جمله دانشگاههای علوم پزشکی مکلف شدند که حسابهای غیرمجاز خود نزد تمامی بانکها را مسدود و به حساب واحد خزانه نزد بانک مرکزی منتقل کنند. از این رو، خبرگزاری دانشجو جهت پیگیری از وضعیت اجرایی این قوانین توسط دانشگاهها، به سراغ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران رفت.
حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در رابطه با اجرای این قوانین بیان کرد: «در حال عملی کردن این قانون هستیم و تا به سرانجام رساندن آن مدت کمی مانده است.»
وی در پاسخ به این سوال که چرا دانشگاه علوم پزشکی تهران علیرغم پایان مهلتهای دادهشده توسط هیات دولت، همچنان در یکی کردن حسابهای خود نزد خزانه بانک مرکزی تاخیر داشته است، گفت: «دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از ۱۷۰ حساب بانکی خارج از خزانه دارد که جابجایی آنها مشکل است. از طرف دیگر، بانک مرکزی و بانک ملی نیز زیرساختهای لازم را برای انجام این کار مهیا نکرده بودند. همچنین، ما تاکنون از خدمات بانکی مثل بانک ملت بسیار راضی بودیم و آنها کمک زیادی به دانشگاه میکردند؛ از جمله تسهیل عملیات بانکی و تسهیلاتی که به کادر ما اعطا میکردند بسیار کمککننده بود. ولی متاسفانه این دستور را دادند و ما باید آن را اجرایی کنیم.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: «بنابراین، یکی از دلایل طولانی شدن اتصال ما به حساب واحد خزانه، فراهم نبودن زیرساختها بوده است.»
قناعتی، در جواب این سوال که بیش از ۹۰ درصد دستگاههای دولتی به حساب واحد خزانه متصل شدهاند که این نشاندهندهی فراهم بودن زیرساختها است و در نتیجه، این دلیل دانشگاهها مورد قبول نیست، اذعان داشت: «برآورد ما به این صورت بوده که زیرساختها فراهم نبوده است. در هر حال امیدواریم که با انجام این کار، دچار مشکل در خدماترسانی نشویم.»
وی در انتها در رابطه با زمان اجرای کامل این قانون بیان کرد: «به طور قطعی تا دو ماه آینده به حساب واحد خزانه متصل خواهیم شد.»
گفتوگو از مرضیه کوثری