به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «دیده، اما نشنیده: اهمیت صدای کودکان» نوشته جانا مور لون به تازگی با ترجمه مرتضی براتی توسط نشر لگا منتشر و راهی بازار نشر شده است.
«دیده، اما نشنیده؛ اهمیت صدای کودکان»، کتاب برگزیده جایزه آثار علمی برجسته سال ۲۰۲۲، کاوشی در رابطه با چگونگی گفتگو با کودکان است و اثری است فلسفی، متفکرانه، تفکر برانگیز و بستری برای گفتوگوی واقعی. جانا مور لون، یکی از آخرین محققان فلسفی و روانشناختی و جامعهشناسی درباره کودکان، با آگاهی از آثار ادبی و متون فلسفی و گفتوگوی واقعی که با اندیشمندان کوچک داشته، بهشکلی متقاعدکننده در این کتاب نشان میدهد که باید به «صدای کودکان» توجه کرد. این کتاب که با استدلال روشن و به زیبایی نوشته شده، در درجه اول به کودکان در سن ابتدایی (پنج تا دوازده سال) و راههای «دیده و نشنیده» شدن آنها تمرکز خواهد کرد. چشماندازها و بینشهای کودکان بهعنوان انسانهای «ناتمام»، بهدلیل خردسالیشان ناچیز تلقی میشود!
«دیده، اما نشنیده»، عمیق و پربار و برانگیزاننده است. این کتاب نشان میدهد که کودکان، به اندازه بزرگسالان و اغلب بیشتر، متفکران فلسفی ظریف و پیچیدهای هستند. این کتاب پنجرهای باز میکند به زمینه وسیعی از ایدههای کودکان درباره «بودن، تخیل، دوستی، عدالت، اخلاق، جنسیت، خوشبختی، مرگ و….»