مهدی شمس، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو در واکنش به برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی، بازیهای بومی و محلی در سالن ورزشی این دانشگاه گفت: پاسداشت آیینها و آداب و رسوم سنتی امری موثر و مفید برای غنای فرهنگی کشور و جلوگیری از نفوذ دشمن بر فرم و محتوای زندگی است.
شمس با بیان اینکه جریان دانشجویی مخالف تکریم آیینها و آداب و رسومی محلی و فرهنگ ملی کشورمان نیست، افزود: اما نحوه مواجه ما با فرهنگ باستانی و محلی برای گسترش و انتقال این فرهنگ مورد سوال ما است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد بیان کرد: میتوان فرهنگ بومی را با برنامه ریزی، سیاستگذاری و هدایتگری مسئولینی که سطح دغدغه آنها از نوع، رنگ، اندازه بنر برنامه و دعوت از مسئولین و... فراتر نمیرود به نسل جدید انتقال داد؟
وی به رفتار برخی برگزارکنندگان این مراسم که دور از شأن جایگاه دانشگاه بوده، انتقاد کرد و گفت: اگر برنامه مفید و محل اثر بوده آیا این فرهنگ و آداب و رسوم به طور عمیق در بعضی از دانشجوها که اجرای برنامهها را بر عهده داشتند نفوذ و رسوخ کرده است که در ادامه و بعد از اتمام برنامه، این آداب و رسوم را به صورت عملی رعایت و در اشاعه آن بکوشند؟
شمس با تأکید بر اینکه یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه گسترش ابعاد علمی مسائل است، گفت: چرا هیچ مقاله، تراکت یا کلیپی در چرایی و اهمیت پاسداشت فرهنگ بومی از سوی دانشگاه منتشر نشد؟
وی با بیان اینکه برنامههای دانشگاه باید متناظر با قشر دانشجو باشد، از مسئولان دانشگاه سوال کرد که اگر این برنامه نیاز جامعه و قشر نخبگانی و دانشجویی نبوده اصلا چرا آن را برگزار کردید و اگر نیاز بوده چرا اکثریت بازدید کنندهها دانش آموز بودند؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد ادامه داد: چرا باید دانشجو که جزو سرمایههای حقیقی جامعه است را درگیر بازی هایی، چون پشتک بازی، گردو بازی، تایر بازی و... کنید که شانیت او را لکه دار کرده و او را از رسالت اصلی خود دور کند؟
او خاطرنشان کرد: البته از حق نگذریم که برگزاری دو بازی کشتی چوخه و طناب کشی نسبت به دیگر موارد بهتر و قابل تحملتر بود.
شمس گفت: در دانشگاه پیام نور بجنورد همه مسائل و مشکلات دانشجویان حل شده است که مسئولین محترم تمام توان خود را صرف معرفی بازیهای بومی محلی کرده اند؟ اولویت برگزاری برنامه در دانشگاه با چه برنامههایی است؟ حجم عظیمی از شبهات، اذهان و قلوب جوانان و دانشجویان را درگیر خود کرده و مسئولین دانشگاه تا به حال در این زمینه چه اقدام موثری کرده اند که امروز وجدان خود را با برگزاری این نوع برنامه آرام میکنند؟
وی ادامه داد: در راستای تشخیص و تعیین اولویت امور دانشگاه، با هزینهای که صرف برگزاری این برنامه کردید آیا امکان برگزاری همایش یا سمینار علمی راجع به موضوعات و مسائل علمی برای پویایی و نشاط علمی که نیاز مبرم دانشگاه ماست میسر نبود؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد بیان کرد: متاسفانه اینگونه ورود به عرصه فرهنگ و هنر، سوزاندن و ذبح کردن حقیقت فرهنگ و آداب و رسوم است.
وی خاطرنشان کرد: امید است از این پس مسئولین گرامی به کارهای اولویت دار و به دور از هرگونه کار نمایشی بپردازند تا فاصله بین حرف و عملشان کمتر از قبل شود و شاهد رشد حقیقی دانشجویان در دانشگاه باشیم.
گفتنی است، هفته گذشته مراسمی فرهنگی، ورزشی با هدف معرفی بازیهای بومی و محلی در دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد که در حاشیه این مراسم و خارج از برنامههای آن، برخی رفتارهای غیرمتعارف صورت گرفت. این موضوع واکنش دانشجویان را در پی داشت.