به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که گارد ساحلی ژاپن بامداد امروز اعلام کرد که کره شمالی سه فروند موشک بالستیک را شلیک کرد که در دریا فرود آمده، این کشور هشدار داد که میتواند محدوده این پرتابها را به سمت اقیانوس آرام تغییر دهد.
رادیو و تلویزیون ژاپن اعلام کرد که به نظر میرسد همه موشکهای کره شمالی خارج از منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن سقوط کردهاند.
از سوی دیگر، خبرگزاری یونهاپ به نقل از ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی یک موشک بالستیک ناشناس به سمت ساحل شرقی شلیک کرد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی نیز تایید کرد که این کشور دو فروند موشک را از یک پرتاب کننده راکتی چند منظوره پرتاب و این موشکها مسافت 395 و 337 کیلومتری را طی کردهاند. این پرتاب کننده راکتی 600 میلی متری یک سلاح هستهای تاکتیکی است که میتواند منطقه پروازی دشمن را فلج کند.
وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد این دو موشک به حداکثر ارتفاع 100 و 50 کیلومتری رسیده وخارج از منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن سقوط کرده است.
در همین حال فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پرتابهای موشکی اخیر کره شمالی شد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی نیز این پرتابها را به شدت محکوم و آنها را یک اقدام تحریک آمیز جدی و خطیر دانست که باید به سرعت متوقف شود.
سازمان ملل به پرتاب موشکهای بالستیک کره شمالی واکنش نشان داد. «استفان دوجاریک»، سخنگوی «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل به نقل از او آخرین آزمایش موشکی انجام شده توسط کره شمالی را محکوم کرد و از پیونگ یانگ خواست تا «اقدامات تحریک آمیز» را متوقف کند.
دوجاریک در بیانیهای که بامداد دوشنبه به وقت تهران منتشر شد، گفت: «دبیر کل به شدت پرتاب موشک بالستیک قارهپیما توسط جمهوری دموکراتیک خلق کره را محکوم میکند.»
دبیرکل سازمان ملل همچنین از پیونگ یانگ خواسته است تا مذاکرات صلح را با هدف دستیابی به خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره از سر بگیرد.
روز گذشته نیز پس از آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی در روز شنبه، آمریکا و کره جنوبی رزمایش هوایی مشترکی را برگزار کردند.
در این رزمایش ناگهانی که امروز در پاسخ به پرتاب یک فروند موشک بالستیک قاره پیمای هواسونگ 15 کره شمالی برگزار شد، یک فروند بمب افکن B-1B ارتش آمریکا شرکت داشت.
پارک جیم وزیر خارجه کره جنوبی اظهار کرد آزمایش موشکی کره شمالی به وضوح سیگنالی روشن از سوی این کشور برای انجام تحرکات اضافی است. اگر پیونگ یانگ هفتمین آزمایش هستهای خود را انجام دهد میتواند تغییردهنده بازی به این مفهوم باشد که کره شمالی میتواند موشکهای هستهای تاکتیکی را بکار گیرد.
کره شمالی که جزو قدرتهای مسلح به سلاح هستهای است سال گذشته اقدام به شلیک تعداد بیسابقهای موشک از جمله موشکهای قارهپیما با قابلیت هدف قرار دادن نقاط مختلف در ایالات متحده در سال گذشته میلادی کرد. کره شمالی همچنین در حال آماده شدن برای انجام نخستین آزمایش هستهای از سال 2017 است.
قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد آزمایشهای موشکی و برنامه تسلیحات هستهای کره شمالی را ممنوع میدانند، اما پیونگیانگ میگوید سیاستهای تسلیحاتی این کشور برای مقابله با «سیاستهای خصمانه» واشنگتن و متحدانش ضروری است.
گفتنی است رزمایش موشکی آمریکا و کره جنوبی قرار است چهارشنبه آغاز شود و وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرده که سیاستگذاران ارشد دفاعی از هر دو کشور در این رزمایش حضور خواهند داشت.