به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، طرح نهضت ملی مسکن بی شک مهمترین طرح و وعده دولت سیزدهم است که اجرای صحیح و کامل این طرح مستلزم کار شبانه روزی مسئولین در همه استانها و شهرستانهای کشور است، اما در شهرستان بهبهان اوضاع به خوبی پیش نمیرود.
آمارها چه میگویند؟
شهرستان بهبهان حدود ۱۲ هزار ثبتنامی برای طرح ملی مسکن داشته است که از تعداد ۵۵۰۰ نفر واجد شرایط ۹ گانه قرار گرفتند و از نظر قانون این طرح مستحق دریافت مسکن هستند.
اما اوضاع ساخت مسکن در شهرستان بهبهان اسفناک است و جزو بدترین شهرستانهای استان خوزستان و کشور است و حتی بحث تامین زمین در این شهرستان نیز با موانعی رو به رو شده؛ تخمینها نیز نشان میدهد برای تامین مسکن ۵۵۰۰ متقاضی نیازمند ۷۰ هکتار زمین هستیم که باید به محدوده شهری الحاق شود.
الحاق زمین به بافت شهری ابتدائا مصوبه کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری استان را نیاز دارد، سپس باید مجوز شورای توسعه و برنامه ریزی استان اخذ شود و در مرحله آخر نیز مصوبه شورای معماری و شهرسازی ایران از پایتخت برای الحاق این ۷۰ هکتار به محدوده شهری اخذ شود که همین امر باعث هدر زمان زیادی در بوروکراسی پبچیده اداری میشود.
از سوی دیگر در شهرستان بهبهان فقط ۶ درصد از طرح ملی مسکن آغاز شده است که این قسمت از طرح نیز پیشرفت فیزیکی اندکی دارد و رسیدن آن به دست مردم چند سالی زمان میبرد.
بیشتر بخوانید:
وضعیت نامطلوب طرح ملی مسکن در بهبهان / زمینهای دولتی در اختیار هلدینگ خصوصی خلیج فارس!
با تمام این اوضاع نکته قابل اشاره این است که اداره راه و شهرسازی شهرستان بهبهان پس از گذشت حدود سه سال همچنان با سرپرست اداره میشود؛ کیوان جاودان زاده حکم سرپرستی خود را در اواخر اسفندماه ۱۳۹۸ یعنی در دولت دوازدهم دریافت کرده است که برخلاف نص صریح ماده ۹۴ قانون مدیریت خدمات کشوری یک اداره فقط تا ۴ ماه میتواند با سرپرست اداره شود، اما وی حدود ۳ سال است با حکم سرپرستی فعالیت دارد.
این تذکر و هشدار نسبت به دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی رواست که اگر قرار است بحث ساخت مسکن در دولت با جدیت پیگیری شود باید مدیران استانی نیز اهداف دولت مستقر را پیگیری کنند نه دولتی که در طول ۸ سال هیچ مسکنی را به مردم تحویل نداد و به این موضوع نیز افتخار کرد و تورم ۷۰۰ درصدی را در حوزه مسکن به ارمغان آورد!
آخوندی: افتخار میکنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم!
واگذاریهای عجیب و مشکوک زمین
قضیه سرپرست اداره کل راه و شهرسازی شهرستان بهبهان دولت دوازدهم و سیزدهم به همینجا ختم نمیشود و طبق اسنادی که به دست خبرگزاری دانشجو رسیده است، کیوان جاودان زاده و هدایت قاسمی، معاون سرپرست اداره راه شهرسازی و یکی از کارمندان این اداره در قالب طرح مسکن ملی در سال ۱۳۹۹ طی قراردادی زمینی را که اراضی ملی و دولتی بوده است را برای ساخت مسکن به صورت اجارهای به خودشان واگذار شده است!
نکته اصلی این است که این سه فرد بر خلاف ماده ۸-۸ قرارداد (که تصریح شده است مستاجرین حق واگذاری مورد اجاره را ندارد) این سه نفر زمین را به صورت وکالتی فروخته اند که فروش مال غیر محسوب میشود یغنی زمین استیجاری به فروش رفته است، مال غیری که برای دولت جمهوری اسلامی ایران است و سرمایه مردمی محسوب میشود.
در یک فقره دیگر نیز سرپرست اداره راه و شهرسازی شهرستان بهبهان قطعه زمینی را بدون هیچگونه قرعه کشی یا فرایند قانونی به سه تن از کارکنان اداره راه و شهرسازی واگذار میکند که همانطور که مشاهده میکنید در این قرارداد در حالی جاودان زاده تحت عنوان مدیر کل اداره راه و شهرسازی عنوان میشود که وی صرفا حکم سرپرستی دارد و طبق قانون این حکم نیز فاقد اعتبار است.
طبق پیگیری خبرنگار ما از منابع محلی؛ سه تن از از کارکنان اداره راه و شهرسازی شهرستان بهبهان پس از دریافت قطعه زمین به صورت اجارهای از سرپرست راه و شهرسازی شهرستان، اقدام به فروش زمین به شخص ثالث کردند که به نوعی فروش مال غیر آن هم از نوع مال دولتی محسوب میشود که این اتفاق با هماهنگی سرپرست اداره راه و شهرسازی اتفاق افتاده است!
یک حرف بس است...
همه این موارد در حالی اتفاق میافتد که چشم بیش از پنج هزار خانواده بهبهانی به این قطعات زمین برای ساخت مسکن توسط دولت است اما متولی ساخت مسکن در شهرستان بهبهان با بذل و بخشش این زمینها عملا این خانوارها را هر لحظه از آرزوی داشتن سرپناه دورتر میکند.
ذکر این چند نکته برای ورود وزارت راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی به کندی پروژه نهضت ملی مسکن و پرونده فروش غیرقانونی اموال دولتی توسط سرپرست اداره راه و شهرسازی کافیست اما متاسفانه در پیگیری پرونده تعلل وجود دارد و این تعلل باعث میشود هر لحظه زمان برای ساخت مسکن برای دولت از بین برود و وعده مهم دولت روی زمین بماند.
البته که باقی ماندن غیرقانونی «سرپرست» اداره راه و شهرسازی شهرستان بهبهان به خودی خود مشکوک است و نشانههایی از حمایتهای درون شهرستان یا استان میدهد که قابل پیگیری است.