کد خبر:۱۰۶۲۸۰۲

تشریح نحوه پرداخت تسهیلات در صندوق کارآفرینی امید

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزان برای مشاغل خرد گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۷هزار طرح در کشور از حمایت این صندوق بهره‌مند شده است. برای این طرح‌ها بیش از ۶هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نعمت الله رضایی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به موضوع اشتغالزایی، رونق تولید و افتتاح ۱۶ هزار طرح اشتغالزایی گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۷ هزار طرح در کشور از حمایت این صندوق بهره‌مند شده است. برای این طرح‌ها بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، با تسهیلاتی که صندوق پرداخت کرد، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه به بخش تولید وارد شد و این بخش فعال و مولد تبدیل شد. ۱۱۱ هزار امکان اشتغال ایجاد شد. سی هزار و هشتصد طرح را در دو مرحله افتتاح کردیم یکسری طرح‌ها را که بیشتر در نزدیکی مناطق شهری بودند.

وی با بیان اینکه افتتاح ۱۶ هزار و ۱۰۰ طرح در مناطق شهری و همه شهر‌ها بوده است گفت:۱۴ هزار و ۷۰۰ طرح فقط در مناطق روستایی بود، صندوق کارآفرینی امید در دهه مبارکه فجر، از سی هزارو هشتصد طرح حمایت کرد و طرح‌های قبلی خود را افتتاح کرد، برای این طرح‌ها ۴۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

رضایی با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری مولد شده است گفت:به ازای ۳۰۸۰۰ طرح، ۹۲ هزار فرصت شغلی در مناطق روستایی و شهری ایجاد شده است، این طرح‌ها در کل پهنه سرزمین بود، از این طرح‌ها به عنوان مثال، ۱۰۵۰ طرح در استان سیستان و بلوچستان و ۱۱۹۱ طرح در استان کرمان بود.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه به منظور ایجاد عدالت در سهمیه هر استان، توزیع اعتبار با صندوق بوده است گفت: موسساتی که تامین اعتبار می‌کنند توزیع اعتبار انجام نمی‌دهند، ولی ما این کار را انجام دادیم، از ابتدای سال بر اساس شاخص‌های مختلف نرخ بیکاری برنامه ریزی و تلاش کردیم، سهم توزیعی مشخصی برای همه استان‌ها تعیین کنیم، با توجه به اینکه با دستگاه‌های گوناگونی کار میکنیم، شاخص‌های مرتبط با آن‌ها هم اعمال شد و برای هر بخش توزیع مشخص داشتیم، متناسب با آن به استان‌ها اعتبار اختصاص داده شد.

وی ادامه داد: طرح‌ها در یک فرآیند کاملاً شفاف یعنی طرح از طریق دستگاه اجرایی به شورای برنامه ریزی و توسعه استان ذیل شورا کارگروه سرمایه گذاری بررسی اولیه را انجام می‌دادند چنانچه با سیاست‌های بخشی و سیاست‌های منطقه‌ای همخوانی بین این‌ها وجود داشت طرح‌ها به صندوق کارآفرینی امیدمعرفی شدند.

رضایی درباره نحوه پرداخت تسهیلات گفت:با توجه به اینکه در کشور قوانین توسعه داریم، اسناد بالادستی متفاوت داریم، در دولت سیزدهم سند تحول مردمی داریم، می‌بایست خودمان را متناسب با آن‌ها هماهنگ کنیم با این موضوع، دستگاه‌های بخشی، سیاست بخشی و منطقه‌ای را باید در نظر بگیرند برای این کار باید از طریق دستگاه‌های اجرایی معرفی می‌شوند. سیاست‌های بخشی در نظر گرفته می‌شود در استان شورای برنامه ریزی استان ها، به ریاست استاندار یا معاون استاندار طرح‌ها بررسی می‌شوند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اظهار داشت: سیاست‌های آمایشی منطقه هم در نظر گرفته می‌شود طرح‌ها به یکی از موسسات پولی و اعتباری از جمله صندوق کارآفرینی امید معرفی می‌شوند ما آنجا فرایند بررسی طرح‌ها از باب اینکه توجیه اقتصادی دارد، توانایی انجام کار وجود دارد، طرح در دوره زمانی مشخص به بهره برداری می‌رسد. بررسی‌ها انجام می‌شود درنهایت فرآیند تصویب پایان می‌یابد و بعد از تصویب مراحل پرداخت انجام می‌شود، که این مراحل را بسیار سهل کرده است. پیش از این اختیار ما در استان‌ها بسیار کم بود، اما از ابتدای امسال اختیار استان‌ها ۶ برابر شده است.

وی در ادامه توضیح داد: استان‌ها می‌توانستند طرح‌ها را تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان تصویب کنند، بیشتر از آن را باید به مرکز ما ارسال می‌کردند، اما اکنون سه میلیارد تومان اختیار به مدیران استانی داده‌ایم، مدیران منطقه را کلاً حذف کردیم، اختیارات استان‌ها افزایش پیدا کرد، آن‌هایی که بالای این مبلغ بودند. مستقیم از طرف مدیر استان معرفی می‌شد و اینجا کمیته ارزیابی ما در نهایت در مدت یک هفته بررسی‌ها می‌کردند و پاسخ به استان‌ها ارسال می‌شد.

رضایی درباره روند وثایق گفت: وثایق را کاهش دادیم، بسیار تسهیل کردیم، ما تا یک میلیارد تومان را با ضامن تنی پرداخت می‌کنیم، ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با یک کارمندضامن، سیصد تومن تسهیلات با دو ضامن، یعنی اگر فرد، وثیقه غیر منقول نداشته باشدو نتواند وثیقه بیاورد میتواند، با پنج ضامن تا یک میلیارد تسهیلات دریافت کند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه برای ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات چند ضامن نیاز است گفت: تسهیلات تا ۱۵۰ میلیون که نداشتیم، تا صد تومن که پرداخت می‌شد حداقل دو ضامن کارمند و یا ۳ ضامن غیر کارمند اتفاقی که افتاد زنان سرپرست خانوار و زنان کارآفرین چنانچه عرض کنم که متناسب با یارانه‌ای که دارند با یارانه شان آن بدون هیچ چیزی ضامن خارج از طرح همان یارانه می‌شود، ضامن شان روند خیلی تاثیر شد ما عرض کردم در ۱۰ ماهه اول سال جاری توانست‌های ۳۷ هزار فقره تسهیلات پرداخت کنیم ۶ هزار میلیارد تومان امیدواریم که تا پایان سال حداقل ۵۰ درصد این طرح را بتوانیم افزایش بدهیم.

وی درباره پرداخت تسهیلات گفت: ما هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات در هیچ بخش اقتصادی نداریم. تنها شرط ما این است که با دستگاه اجرایی تفاهم نامه باهاش داشته باشیم.

رضایی درباره پرداخت تسهیلات برای احیای واحد‌های راکد و نیمه راکد گفت:۶۲۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم، دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه برگشت به بخش تولید، ۷۹۶ یا هشت هزار نفر در آن‌ها شاغل شده‌اند، این اتفاق موجب می‌شود هم، سهم تسهیلاتی کمتر باشدو هم منابع راکت به چرخه تولید برگردند.

وی با بیان اینکه تقریباً‌بیش از ۹۰ درصد مشاغل به طرح‌های خردو کوچک و متوسط و معیشت محور مربوط می‌شود گفت:بر اساس گزارش‌های مرکز آمار حدود ۸۰.۶ درصد اشتغال در طرح‌های خرد و کوچک است و ۶۴ درصد در کارگاه‌های ۱ تا ۴ نفر کارکن است. پس طبیعی با توجه به حوزه فعالیت صندوق که طرح‌های خرد و کوچک است، منابع به این سمت هدایت شود.

رضایی با اشاره به اینکه ویژگی طرح‌های خرد و کوچک و متوسط این است که با سرمایه اندک شغل ایجاد می‌شود گفت:این طرح‌ها زود بازده و انعطاف پذیر هستند، تغییرات اقتصادی خیلی راحت منعطف هستند.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار