اسفندیار شاهمنصوری، کارشناس بازارسرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ با بیان اینکه مولد سازی داراییهای راکد دولت در صورت اجرای اصولی میتواند کمک شایانی به اقتصاد کشورکند، گفت: به طور کلی با توجه به تورم موجود به نظر نمیرسد که مردم عادی یا شخصیتهای حقیقی سهم زیادی از خرید داراییهای مازاد دولت داشته باشند اما میتوان ظرفیت و بسترهایی را به وجود آورد که حداقل شخصیتهای حقوقی بخش خصوصی در آن سهیم باشند؛ بورس یکی از این ظرفیتها است.
وی افزود: هر میزان بستر عرضه این اموال شفافتر باشد میتوان امیدوار بود که بخش خصوصی سهم بیشتری از آن داشته باشد و در یک فضای رقابتی این اموال راکد بلااستفاده مولد شوند.
این کارشناس بازارهای مالی ادامه داد: ازآنجایی که خیلی از شرکتهای بزرگ و متوسط با بنیه مالی قوی برای توسعه و پیشرفت خود بدنبال خرید زمین، شرکت، ساختمانهای ادرای و.. هستند، بنابراین مولد سازی اموال و داراییهای دولت فرصتی مناسب را برای آنها فراهم میکند تا اقدام به خرید چنین اموال و داراییهایی کنند.
وی در ادامه درباره شفاف سازی نحوه واگذاری و فروش اموال مازاد دولت در طرح مولدسازی داراییها تصریح کرد: به طور مثال واگذاریها در بورس کالا باعث خواهد شد تا قیمت اموال مازاد دولت و داراییها به شکلی شفاف مشخص شود و به همه این اختیار را بدهد که لیست قیمتها را ببیند و خرید کنند از طرفی با این اقدام همه فعالان بازارسرمایه نیز میتوانند هر اطلاعاتی را از هرشرکتی که نیاز دارند را در اختیار داشته باشند، چنین رویکردی کمک خواهد کرد تا در انجام معاملات در این زمینه شفاف سازی ایجاد شود.
شاه منصوری خاطرنشان کرد: در راستای کارآمد کردن اموال و داراییهای مازاد دولت، علاوه بر مدیریت درست در عرضه، خریدارن واقعی نیز باید شرایط توانمندی خود را به درستی بسنجند تا اجرای این طرح عواقب منفی را به دنبال نداشته باشد. حال اگرسازو کارمولد سازی داراییهای دولت به خوبی انجام شود و مسیر اجرای آن به درستی هموار شود چنین اقدامی نتیجه بخش خواهد بود اما اگر سازو کار ناقص و منابع و مخارج در این طرح درست تامین نشود نباید انتظارداشت که چنین رویکردی اقتصاد کشور را مترقی کند.