به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه امروز در اجلاس بینالمللی همکاریهای علمی، اقتصادی ایران و کشورهای غرب آفریقا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره گسترش همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه و همچنین قاره آفریقا بیان داشت: در دولت سیزدهم بعد از در اولویت قرار گرفتن توسعه دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، بر افزایش تجارت با قاره آفریقا تاکید شد و لذا پیگیری در این باره در دستور کار قرار گرفت.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، اظهار داشت: دولت سیزدهم نه تنها در زمینه تجارت بلکه در زمینه توسعه روابط فرهنگی، علمی، انتقال تکنولوژی با آفریقا و بخصوص غرب آفریقا تاکید دارد.
صفری بیان داشت: اقتصاد ایران با توجه به علم و تکنولوژی با معادن موجود آفریقا تکمیل کننده یکدیگرند بنابراین اگر در بخش معادن تکنولوژی خوبی داشته باشیم میتوانیم با ظرفیتهای موجود به طور تکمیلی موارد مختلف همکاری را رقم بزنیم.
وی افزود: با وجود تحریمها، جوانان کشورمان در زمینه تکنولوژی به موقعیت خوبی رسیدهاند، ایران در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو جزء پنج کشور برتر جهان است و توانمندیهای چشمگیری در زمینه جراحی، پزشکی دارد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه علاقهمندی بسیاری برای توسعه تبادلات وجود دارد، گفت: یکی از راهکارهای توسعه روابط، ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک برای افزایش همکاریها است که میتواند باعث رشد تجارت شود و افزایش آن نیز با توجه به ظرفیتهای موجود بینهایت است.
* همکاری ایران و آفریقا دارای منفعتهای بسیاری برای طرفین است
در ادامه این اجلاس «محمد پویات» به عنوان نماینده کشورهای غرب آفریقا بیان داشت: ایران و آفریقا دیدگاههای مشترکی برای توسعه دارند و همکاریهای دو جانبه و چند جانبه میتواند منفعت بسیاری را برای هر دو طرف به همراه داشته باشد.
نماینده کشورهای غرب آفریقا بیان داشت: آفریقا به عنوان قارهای نوظهور توجه جهان را معطوف به خود کرده است و قصد داریم با افزایش همکاریها با ایران شرایط توسعه را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به پایین بودن همکاریهای ایران و قاره آفریقا اظهار داشت: این نشست میتواند محورهای جدیدی را ایجاد کند به گونهای که بتوانیم از همه فرصتهای سرمایهگذاری استفاده کنیم.