به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آمارهای مرکز آمار در پاییز ۱۴۰۱ حکایت از این دارد که جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۵۳۵ هزار نفر افزایش داشته است، همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و...) ۳۷ میلیون و ۶۷۹ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۶۲ هزار نفر افزایش داشته است.
این گزارش بیانگر این است که بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر فارغالتحصیلان آموزش عالی در پاییز ۱۴۰۱ حدود ۱۲.۱ درصد و تعداد بیکاران ۸۰۹ هزار و ۷۴۶ نفر و نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر فارغالتحصیلان آموزش عالی در پاییز ۱۴۰۰ حدود ۱۳.۴ درصد و حدود ۸۶۶ هزار و ۳۲۰ نفر است و حدود ۱.۶ درصد کاهش یافته است.
اما از آنجایی که حل بیکاری فارغ التحصیلان مسئلهای حائز اهمیت برای دولتها میباشد و عدم مهارت مورد نیاز متناسب با بازار کار یکی از مشکلات فارغ التحصیلان است سازمان فنی و حرفهای به دنبال حل این مسئلهای دو طرح کهاد و نخلستان را در دستور کار دارد.
غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیرکار و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور درباره این دو طرح میگوید:اجرای طرحهای مهارتافزایی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی (کهاد و نخلستان) را از جمله اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفهای در راستای تحقق سند تحول دولت مردمی است. مهارت افزایی ۵۰۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ هزار دانش آموخته دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در طرحهای مذکور در دست انجام است.
وی در تشریح این دو طرح گفت:این طرح مختص فارغالتحصیلانی است که رشتههای تحصیلی آنها در بازار کار مشتری ندارد و آموزشهای مهارتی به منظور مهارت افزایی آنها پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه آموزشهای مهارتی در قالب دورههای شش ماهه و سه ماهه است گفت:در این طرح آموزش مهارتی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب دورههای شش ماهه و یک دوره کارورزی سه ماهه در مراکز و پارکهای علم و فناوری درنظر گرفته شده است.
حسینی نیا با اشاره به اینکه کهاد یکی از طرحهای سازمان برای مهارت دانشجویان است گفت: در قالب این طرح دورههای آموزش تلفیقی یا هیبریدی مهارتی در کنار آموزشهای کلاسیک برای حدود ۵۴۰ ساعت آموزش معادل ۱۸ واحد درسی در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر کار در بیان اهداف طرح کهاد که برای مهارت افزایی دانشجویان است گفت:در این طرح علاوه برتوسعه توانمندیهای مهارتی دانشجویان، زمینه شکل گیری مهارتهای مشاغل آینده بر پایه تکنولوژیهای نوین را در کشور فراهم میشود.
وی با اشاره به طرح نخلستان گفت: در طرح نخلستان نیز برای فارغ التحصیلان دانشگاهی که رشتههای تحصیلی آنها در بازار کار، مشتری ندارد نیز، طرح آموزش مهارتی در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات در قالب دورههای ۶ ماهه و یک دوره سه ماهه کارورزی در مراکز پارک علم و فناوری و توسعه مهارت پیش بینی شده است.