به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، عابدی سرپرست اداره جذب دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شهید بهشتی در جمع دانشجویان غیرایرانی با بیان اینکه طرح استاد راهبر ویژه دانشجویان غیرایرانی برای نخستین بار در دانشگاه شهید بهشتی به اجرا درآمده است، هدایت و نظارت بر روند تحصیلی با استفاده از پرونده آموزشی دانشجویان غیرایرانی و شناسایی آسیب پذیری و پیشگیری از بروز مشکلات آموزشی آنها، ایجاد ارتباط صمیمانه برای شناسایی نیازها و استعدادهای دانشجویان بینالملل را از جمله اهداف مهم این طرح عنوان کرد.
وی افزود: برای این طرح ۲۰ استاد راهبر از ۱۴ دانشکده انتخاب و تلاش شده از اعضای هیئت علمی علاقمند با سعه صدر، مقبولیت و دارای توانمندی ارتباط صمیمانه با دانشجویان کمک گرفته شود.
وی با تشریح طرح استادان راهبر دانشجویان بینالملل خاطرنشان شد: براساس شیوهنامه طرح مذکور، استادان باید ضمن پایش مستمر وضعیت تحصیلی دانشجویان و ارائه رهنمودها و مشاورههای لازم حداقل یک ساعت در ماه به هر دانشجوی غیرایرانی اختصاص دهند. برگزاری جلسات توجیهی و معارفه با دانشکده، و معرفی مقررات دانشگاه به دانشجویان جدید الورود از مهمترین وظایف اساتید راهبر است.
در بخش دوم این نشست میزگرد تخصصی با حضور برخی از مدیران دانشگاه برای دریافت نظرات و پاسخگویی به پرسشهای دانشجویان خارجی برگزار شد. در این برنامه از استادان راهنمای برتر رسالههای دانشجویان بینالملل نیز تقدیر شد.
محمود رضا آقامیری سرپرست دانشگاه شهید بهشتی گفت: امروزه حاکمیت در جهان با ۱۰ تا ۲۰سال گذشته متفاوت است. فضای مجازی اتفاقاتی را شکل داده و تعریف بین فرهنگها را مدیریت میکند. دیروز ارتباط بین دو فرهنگ تنها در قالب دید و بازدید بین دو کشور بود، اما امروز چهره متفاوت و جدیدی در فضای مجازی ساخته میشود.
وی با مهم ارزیابی کردن حضور دانشجویان خارجی در کشور برای شناخت فرهنگ ایران، این دانشجویان را به مثابه یک دیپلمات دانست و افزود: حضور افراد و دانشجویان در کشورها از جمله کشور ما، اطلاعرسانی جدیدی با عنوان دیپلماسی را شکل میدهد. ما به تک تک شما به عنوان دیپلمات مینگریم که یکی از وظایف دیپلماتها انتقال اطلاعات صحیح از شرایط کشور مهمان به کشور خودشان است.
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی با قدردانی از اساتید راهبر گفت: استادان ما برای برعهده گرفتن داوطلبانه وظایف استاد راهبر از خود گذشتگی کردهاند. در این زمینه آنها در۳ بخش کنسولی، آموزشی و رفاهی حل مشکلات دانشجویان غیرایرانی را برعهده دارند. در بخش کنسولی کار قدری پیچیده است چرا که به خارج از دانشگاه مربوط میشود. در بخش آموزشی پیشتر زمان ثبتنام ۳ تا ۴ ماه طول میکشید، اما در حال حاضر دانشجویان در کمترین زمان میتوانند ثبت نام کنند. در حوزه رفاهی نیز بنا بر شرایط دانشجویان، تغییراتی در ضوابط را ایجاد خواهیم کرد.
دکتر آقا میری، حفظ استانداردهای آموزشی حتی در صورت کاهش تعداد دانشجویان غیرایرانی را ارزشمند توصیف کرد و افزود: غیر از مدیریت آموزشی و هدایت آموزشی که مهم است، حفظ استانداردهای آموزشی حتی در صورت کاهش تعداد دانشجویان، ارزشمند است و اصل و اساس کار برعهده همکاران راهبر است. خوشبختانه دانشگاه شهید بهشتی از نظر علمی در سطح خیلی خوبی قرار گرفته است.
وی نوروز را فرصت مناسبی برای آشنایی با جاذبههای ایران دانست و از آمادهسازی امکانات برای تور گردشگری دانشجویان غیرایرانی خبر داد و افزود: مقدمات سفر این دانشجویان به شهرهای اصفهان و شیراز آماده شده تا آنها بتوانند با فرهنگ و روحیه مردم ایران آشنا شوند.