آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۵۷۳۲

گزارش مجمع حقوق بشر بحرین از تخلفات آل خلیفه علیه زندانیان

مجمع حقوق بشر بحرین به وضعیت بغرنج، شکنجه و آزار و اذیت زندانیان در زندان‌های آل خلیفه پرداخت.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «حسین نوح» مسئول رصد و مستند سازی مرکز حقوق بشر بحرین درباره تخلفات آل خلیفه علیه زندانیان سیاسی و آزادی بیان در مصاحبه با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم گفت: ابتدا می‌خواهم به تخلفات جاری مقامات بحرینی علیه زندانیان آزادی بیان در زندان‌های آل خلیفه بپردازم که برای درخواست مطالبات خود چندین بار نامه‌ای به اداره زندان نوشتند؛ اما پاسخی دریافت نکردند.

وی در ادامه افزود: زندانیان در زندان‌های آل خلیفه در 8 ژانویه 2023 دادخواستی به اداره زندان ارسال کردند و پس از آن بیش از 250 فایل صوتی ضبط کردند که در آن درد و رنج، بدرفتاری و نقض حقوق اولیه توسط دستگاه‌های امنیتی در زندان را توضیح دادند.

مسئول رصد و مستند سازی مرکز حقوق بشر بحرین تاکید کرد: از جمله مطالبات مطرح شده زندانیان در زندان‌های آل خلیفه، لغو انفرادی تنبیهی، دریافت مراقبت‌های بهداشتی مناسب، انجام مناسک مذهبی و اقامه نماز جماعت، کاهش هزینه تماس با خانواده‌هایشان، افزایش زمان مجاز برای تماس با بستگان و خانواده‌های خود، افزایش تعداد مجاز ملاقات‌کننده و دریافت درمان و دارو بود.

وی در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر به موضوع 14 زندانی آزادی بیان در زندان «جو» اشاره می‌کنم که همچنان تحت بدرفتاری و شکنجه و آزار و اذیت قرار دارند. خانواده‌های این زندانیان شکایت دارند که فرزندانشان هنوز در سلول انفرادی به سر می‌برند؛ اما با تاسف فراوان، نهاد‌های حقوق بشری در بحرین اتهامات دروغین بسیار حرفه‌ای علیه این زندانیان و در راستای منافع مقامات امنیتی مطرح می‌کنند.

حسین نوح تاکید کرد: همچنین برخی زندانیان آزادی بیان در زندان نظامی «قرین» وجود دارند که تحت بدرفتاری، آزار و اذیت و شکنجه قرار دارند. از جمله این افراد سید «علوی الموسوی» و «محمد المرتضوی» هستند که نیرو‌های امنیتی آل خلیفه به طور گزینشی انواع شکنجه و بدرفتاری را علیه آن‌ها اعمال می‌کنند.

مسئول رصد و مستند سازی مرکز حقوق بشر بحرین همچنین به پرونده «مجتبی الماجد» اشاره کرد و گفت: این زندانی سیاسی اهل «دمستان» است که به حبس ابد محکوم شده است. مجتبی ماجد نتوانست در مراسم تشییع پدرش که چند روز گذشته به رحمت خدا رفت، شرکت کند.

بحرین از سال 2011 درگیر موج بیداری اسلامی است. مردم این کشور برای مقابله با اقدامات مستبدانه و وابسته آل خلیفه دست به اعتراض زدند، اما نتیجه این روند دستگیری، زندان، شکنجه و اعدام برای آزادی خواهانی بود که همچنان در صحنه نبرد حضور دارند. رژیم آل خلیفه همچنین صد‌ها نفر را سلب تابعیت کرده است.

مقامات بحرین زندانیان سیاسی در زندان‌های آل خلیفه را به فجیع‌ترین شکل ممکن از نظر جسمی و روانی گرفته تا محرومیت از خدمات پزشکی و تحصیل شکنجه می‌کنند.

طی یک دهه گذشته گزارش‌های زیادی در خصوص وضعیت اسفناک و ناگوار زندان‌های آل خلیفه منتشر شد. این امر منجر به درخواست جامعه بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشر برای بهبود شرایط زندان و توقف شکنجه و بدرفتاری علیه زندانیان سیاسی شده است.

مقامات بحرینی زندانیان سیاسی را در معرض انواع شکنجه قرار می‌دهند، همانطور که 14 زندانی در 10 آگوست 2022 به اجبار ناپدید شدند و علیرغم تلاش‌های شدید خانواده‌هایشان برای افشای سرنوشت آن‌ها، هیچ اطلاعی در دست نیست.

همچنین بسیاری از زندانیان سیاسی بحرینی از حق تکمیل تحصیلات خود محروم هستند و زندانیان «جو» نیز از غذای نامناسب زندان شکایت دارند.

بر اساس گزارش سازمان‌های حقوق بشری 26 بحرینی هنوز در معرض اعدام هستند، که حداقل 8 نفر از آن‌ها در پی محاکمه‌های ناعادلانه بر اساس اعترافات اجباری از طریق شکنجه و بدرفتاری، مجرم شناخته و محکوم شدند.

از دهم اوت 2022 تا به امروز، 14 زندانی سیاسی در زندان «جو» تحت شرایط بسیار بغرنجی به سر می‌برند که آن‌ها ارتباطی با دنیای خارج ندارند و نمی‌توانند با خانواده‌هایشان ارتباط برقرار کنند. تلاش‌ها برای افشای سرنوشت آن‌ها پس از برقراری ارتباط با اداره زندان موفقیت آمیز نبوده است.

بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را به دلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سال‌های گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 بازداشت شده سیاسی در شرایط بغرنجی به سر می‌برند.

زندانیان سیاسی در بحرین تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار دادند که رژیم آل خلیفه هر صدای مخالفی را از خلال بازداشت، شکنجه و اعدام خاموش می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار