کد خبر:۱۰۶۶۰۴۵

افزایش دو برابری واردات تسلیحات اروپا در سال ۲۰۲۲

نتیجه گزارش موسسه صلح سیپری نشان می‌دهد که واردات تسلیحات اروپا در سال ۲۰۲۲ به شدت افزایش و حدود دو برابر شده است و اوکراین هم به جایگاه سومین وارد کننده بزرگ تسلیحات دنیا ارتقاء پیدا کرده است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، در نتیجه جنگ روسیه علیه اوکراین، واردات تسلیحات در اروپا در سال 2022 تقریباً دو برابر شد. بر اساس گزارش سالانه موسسه تحقیقات صلح استکهلم سیپری، واردات تسلیحات این منطقه نسبت به سال قبل 93 درصد رشد داشته است.

بر این اساس سال گذشته اوکراین سومین واردکننده بزرگ اسلحه در جهان شد. تنها قطر و هند در سال 2022 سلاح بیشتری وارد کردند. به عنوان مثال، 31 درصد از کل واردات تسلیحات اروپایی در سال گذشته و هشت درصد از تجارت تسلیحات در سراسر جهان به اوکراین انجام شد. بر اساس گزارش سیپری، واردات تسلیحات به این کشور با احتساب کمک‌های مالی کشور‌های غربی بیش از 60 برابر سال قبل از آن بوده است.

افزایش هزینه‌های نظامی در سایر کشور‌های اروپایی مانند لهستان و نروژ نیز به افزایش واردات تسلیحات کمک کرد. سیپری پیش بینی می‌کند که این هزینه‌ها همچنان افزایش می‌یابد.

تحویل تسلیحات بیشتر مورد استفاده به اوکراین شامل 230 قطعه توپخانه آمریکایی، 280 خودروی زرهی از لهستان، 7000 موشک ضد تانک از انگلیس و کالا‌های جدید تولید شده مانند 9 سامانه دفاع هوایی بود.

حتی اگر محاسبه ارزش کل تسلیحات معامله شده به دلیل قرارداد‌های تسلیحاتی اغلب غیرشفاف دشوار باشد، کارشناسان تجارت جهانی تسلیحات سالانه را حدود 100 میلیارد دلار (93.8 میلیارد یورو) تخمین می‌زنند. طبق گفته سیپری، مجموع هزینه‌های نظامی در سال 2021 از 2 تریلیون دلار فراتر می‌رود.

هزینه‌های نظامی بالای اروپا در سال گذشته بخشی از روندی است که سال‌ها ادامه داشته است. کشور‌های اروپایی پس از الحاق کریمه توسط روسیه در سال 2014 شروع به تسلیح مجدد کردند.

به گفته سیپری، واردات تسلیحات اروپایی طی پنج سال گذشته نسبت به پنج سال قبل از آن 47 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر، فروش جهانی پنج درصد کاهش یافت.

در دوره 2018-2022، اوکراین با سهم 2.0 درصدی در حجم واردات تسلیحات جهانی در رتبه چهاردهم قرار دارد و تامین کنندگان اصلی آن ایالات متحده آمریکا، لهستان و آلمان بودند. سیپری نوشت که این تدارکات برای تلاش برای توقف حمله روسیه حیاتی بود. از سوی دیگر، روسیه تقریباً به طور انحصاری به سلاح‌هایی که خودش تولید می‌کرد متکی بود.

به گزارش سیپری بیشتر تسلیحات به خاورمیانه رفت و این منطقه 32 درصد از واردات جهانی را در سال گذشته به خود اختصاص داد. آسیا/اقیانوسیه با 30 درصد در رتبه دوم و پس از آن اروپا با 27 درصد قرار گرفتند. بر اساس گزارش سیپری، چین همچنان به هزینه‌های سنگین نظامی خود ادامه می‌دهد، اما اکنون به طور فزاینده‌ای سلاح‌های خود را تولید می‌کند.

بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در سال 2022 آمریکا با 40 درصد از کل صادرات تسلیحات، بالاتر از روسیه با 16 درصد، فرانسه با یازده درصد، چین با پنج درصد و آلمان با چهار درصد بودند. این پنج کشور مسئول سه چهارم کل صادرات تسلیحات جهانی هستند.

این موسسه تحقیقات صلح سوئد تجارت جهانی تسلیحات را در دوره‌های چهار ساله بررسی و مقایسه می‌کند. هر چهار سال یکبار، زیرا تجارت اسلحه اغلب در هر سال نوسانات زیادی دارد و بنابراین، به نظر سیپری دوره‌های زمانی طولانی تر، تحولات را بهتر منعکس می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار