به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان، رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان میخواهد تحریمهای روسیه را با کنترلهای گمرکی سختگیرانهتر مورد نظارت قرار دهد. این مقام آلمانی در سخنانی اظهار داشت: زمانی که تحریمها دور زده میشود، غیرقابل قبول است؛ بنابراین ما باید با جدیت و قاطعیت بیشتری با این موضوع برخورد کنیم. در نهایت، ما در این راستا مدیون مردم اوکراین هستیم.
هابک از دانمارک به عنوان یک الگو در این راستا نام برد که از دادههای گمرکی موجود از شرکتها برای جلوگیری از فرار از تحریم استفاده میکند. گمرک دانمارک جریانهای تجاری و دادههای گمرکی را برای جلوگیری از ناهنجاریها بسیار دقیق تجزیه و تحلیل میکند. هابک گفت: هنگامی که علائمی ظاهر میشوند- به عنوان مثال اینکه مقدار زیادی از کالاهای خاص که قبلاً به روسیه میرفتند، اکنون به طور ناگهانی به یک کشور ثالث دیگر به همان مقدار تحویل داده میشوند - این دلیلی برای بررسی است. پس از آن گمرک از شرکتها بیانیه میخواهد.
هابک با اشاره به ابزار حسابرسی تجارت خارجی گفت: قانون تجارت خارجی آلمان نیز این درخواست برای اطلاعات و این اختیارات حسابرسی را به رسمیت میشناسد. اگر از این امر به صورت هدفمند استفاده شود، میتوانیم قدرت مشترک نهادهای خود را تقویت کنیم.
حزب لیبرال دموکرات آلمان با شک و تردید به خواستههای هابک برای کنترلهای گمرکی سخت گیرانه واکنش نشان داده است. کریستین دور، رئیس فراکسیون پارلمانی این حزب در گفتگویی اظهار داشت: این درست است که وزیر اقتصاد آلمان با دور زدن تحریمها مبارزه میکند.. با این حال، ما باید از تولید کاغذ بیشتر در زمانهای سخت اقتصادی اجتناب کنیم. وی افزود: الزامات اسناد جدید برای شرکتهای ما آسیب کمی به رژیم روسیه وارد میکند.
گمرک زیر چتر وزارت دارایی فدرال آلمان تحت رهبری حزب لیبرال دموکرات است. "دور" تأکید کرد که هابک باید ابتدا بررسی کند که مقامات تحت وزارت خود تا چه حد میتوانند به نظارت بهتر بر تحریمها کمک کنند.
بر اساس بند 23 قانون تجارت خارجی، گمرک میتواند حسابرسی شرکتها را انجام دهد و در صورتی که تجزیه و تحلیل دادههای گمرکی هرگونه ناهنجاری را آشکار کند، اسناد تجاری را به آنها نشان دهد. شرکتهایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در تجارت خارجی با کشورهای ثالث مشارکت دارند، یعنی کالا را به کشورهای غیر اتحادیه اروپا تحویل میدهند، بررسی میشوند.
به عنوان مثال، ترکیه یا امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) کشورهای ثالثی در نظر گرفته میشوند که تحریمها علیه روسیه را دور میزنند. به عنوان مثال یک شرکت از یک کشور اتحادیه اروپا کالاهایی را که قبلا به روسیه صادر شده بود به ترکیه یا امارات صادر میکند و از آنجا به روسیه تحویل داده میشود. ترکیه و امارات در تحریمهای غرب علیه روسیه شرکت نمیکنند.
هابک تاکید کرد، زمانی که تحریمها با نیرنگ تضعیف میشوند، نباید آن را تحمل کرد. وی افزود: این تحریمها دلیلی دارد و آن جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی روسیه در اوکراین است که نظم صلح آمیز ما را از بین میبرد.